Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, zajímá mě, jestli někdo požíváte Chariot jako jediný kočárek? A jezdíte jen s trojkolkou(tj běžecký a in-line set), nebo je nutný i kočárkový set( dvě přední otočná kolečka)? A opravdu se do miminkovníku dá strčit i novorozenec? A jak to děláte s autosedačkou- pokud třeba jedete autem nakoupit a dítě vám v sedačce usne? Dá se nějak i se sedačkou upevnit do Chariota, nebo je na to nějaká další drahá redukce?
Díky za zkušenosti! ![]()
Urcite ne. Dite potrebuje rovne, i autosedacka by mela byt jen na nezbytne nutnou dobu. Sama jsem vozik pouzivala, ale jen na sport a s castymi zastavkami a deti sly ven na deku, aby byly na rovnem. Jinak ma prochazky atd poradny houpaci hlubokac, jezdily v nem do roka, pak sportak, co sel do lehu.
@Háta_x aha.. v tomhle mám jinou zkušenost, obě starší děti rovné nesnášely, hodně jsme jezdili ve vajíčku na podvozku.. i jsme využili lehátko doma.. jen už je to dost dávno, tenkrát Charrioty nebyly a bruslili jsme s hlubokáčem (což mi připadá zbytečně risk- nemají ruční brzdu). Chariot je drahý jak prase- objednali jsme základ plus běžecký a cykloset plus iminkovník a 30 tis v..
Takže kupovat ještě další kočár se mi vůbec nechce.. ![]()
@Agáta13 To si nejak neumim predstavit. Autosedacka by se tam mozna nejak nacpat dala, ale pak kolem roku, kdyz dite jiz sedi to neni uplne neco extra. Prijde mne velmi pohodlny pro rodice, pro dite uz mene. Pokud tedy nemate chinook, ktery ma alespon trochu polohovatelnou sedacku, i kdyz ten dle popisu nemate. Na uplneho novorozence jeste nebyl, tak to nevim.
Hlubokace uz se delaji i s brzdou a pasem na dite v hlubokem luzku, bruslila jsem s nim taky. Jinak dite snadno chce do vajicka/lehatka…kdyz mu to nekdo ukaze. Ja jim to neukazala a bylo to. Doma do 3mesicu v postylce, od 3 na dece na zemi ![]()
Vozik mam Croozer, ma obri nakladni prostor a je prostorny pro dite/deti. Na prvni dite jsem tam dala i autosedacku (kamaradce do Chariota se nevesla). Se dvema detma jsem poridila Croozera for 2 a miminkovnik a je to teda spis nouzovka (kdyz ma clovek srovnani). No a k cene se vyjadrovat nebudu
moje kamoska vudycky nadavala, ze na Chariota a nema kam dat veci. Do Crooze strcim veci na cely den vcetne motorky
nebo obri nakup cestou z vyletu.
Mladsi jezdil v Croozu od cca 3 mesicu, driv je miminkovnik na prd, i kdyz jsme meli ten s operkou hlavicky.
Příspěvek upraven 07.04.14 v 13:16
Tak záleží, zda se chystá s jezdit MHD. To s vozíkem moc nejde. Sedačku na to podle me nijak nepridelas. Já mela i kočárek, ale třeba na dovolenou jsme měli jen vozík a úplně v poho. Syn v něm byl rad.Je fakt, ze nejezdime v zimě a poprvé v něm byl v půlroce.
@Agáta13 Jo, ten take mame, ale nebyl pro uplne cerstve mimco, tak az od nejakych 4 mesicu.
Jako jediný kočárek určitě ne. Obecně Chariot je strašně drahý
my máme croozra za polovinu top model. Kočárek si kup z bazaru za 2000,– chariot není vhodný pro mimina natož aby v tom bylo pořád…
Rozhodně ne. Teda za mě ![]()
Chariot máme, dokonce jsme jeden čas měli dvoumístný, ale používáme ho jedině za kolo nebo pokud jedeme na dovolenou, tak jsme ho měli i jako kočár do terénu na chození třeba v horách a tak.
Do města bych ho nechtěla, jet s ním MHD si vůbec neumím představit, navíc dítě v něm nemůže rovně ležet, časem se třeba otáčet na bříško a koukat ven, je tam prostě přikšírované v jediné poloze.
V miminkovníku byly obě děti, ale až tak od tří měsíců a vždycky jen na omezenou dobu nějakého výletu, s tím, že jsme s sebou vozili alumatku a deku a když jsme zastavili, mohli být na zemi venku… Ale teoreticky by tam asi úplné miminko být mohlo, my jak to máme hlavně za kolo, tak by mi to přišlo, že hpo moc vytřeseme, při pomalé chůzi po rovině si to na nějakou omezenou dobu dovedu představit…
Autosedačku do něj nenarveš, ta se vejde do Croozeru, ale Chariot je užší.
Jako jediný kočárek podle mě ne. Není to praktické na žádné cestování, do MHD vůbec.
A pro miminko není opravdu zdravé dlouhé sezení v autosedačce, má být dlouho na rovném podkladu. Jak už tu někdo psal, nesmíš to mimino naučit:-D Když ho dáváš do lehátka, tak si zvykne a vyžaduje to. A nedělá mu to dobře na páteř.
My máme croozera, v 5m jsme s ním byli v Krkonoších, na túry bezva, ale spaní je i v tom miminkovníku nic moc, padá hlavička na stranu…
Za mně ne.
Ale tak dá se žít i bez kočárku úplně, takže teoreticky jo, pokud máš i alternativné způsob přepravy dítěte ( šátek, nosítko).
Nicméně - neprojedeš tím do spousty dveří a výtahů. Je to i hodně dlouhé, takže třeba otočit se v uličve v obchdě je problém.
V buse mi s tím chcel busák 2× vyhodit, páč je to s tím předním kolečkem tak dlouhé, že na plošině pro kočárky už za kočárem nikdo neprojde uličkou k sedadlům. S kočárkovým setem možná jo, ale tím zas blbě projedeš terénem, je to tak na úrovni kolečka od golfek, spíš hůř. Nakonec jsem to vydržkovala, ale dohadovat se denně bych nechtěla.
Hmmm, díky za názory
, bazárek nás zřejmě nemine- i když tedy musím říct, že bydlíme na takové spíš vesnici, i když patří k městu.. doufám, že MHD dlouho nebudeme potřebovat, ale i tak.. přikoupíme tedy nějakou bazarovku ![]()
@Agáta13 Doporucuju Maritu, obri korba, houpe a nafukovaci kola projedou vsechno
a je lehky plus ma obr kos na nakup a veci. Sportak ma otocny a vajicko jde na konstrukci.
@Háta_x Tak jsem koukla na fotky a víceméně tohle mám na půdě po klucích- prakočárek Chicco Belle Epoque
Jen má trochu vybledlé barvy, jinak je fajn a mohl by stačit, máš pravdu ![]()