Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chci se zeptat zda golfáč či sporták, a proč? Děkuji ![]()
Záleží na tom, jak chceš kočár využívat. Já třeba sporťák prakticky nepoužívala.
Potřebovala jsem golfky kvůli neustálému cestování hromadnou a autem, takže lehké a skladné.
Pokud víc chodíš do přírody, tak spíš sporťák
Golfky, co jdou do lehu a maji polohovani noh-jsou lehci a lip se skladaji oproti sportakum.
No ve sporťáku je tepleji a je víc chráněná. Ale pro dvouletou už jsme to překlepaly s golfkama i přes zimu.
Poněvadž bydlíme na vesnici, tak máme obojí. Na vesnici využíváme sporťák s nafukovacími koly a hlavně s dobrým odpružením a do města golfky, polohovatelné. Každopádně, naše dcera ani jedno nemá moc ráda a nejraději by chodila po svých nebo se nosila, ale na delší chození je mít musíme. Ale kdybychom bydleli ve městě, tak by nám stačily úplně jen ty golfky ![]()
My jsme teď koupili golfky. sporťák byl těžký, zabíral dost místa v kufru, a co syn začal chodit - venku za ruku, tak uřídit ho jednou rukou a ještě držet syna, to byla radost.
ty naše neváží ani 6kg, lehoučký, syn je z nich nadšený, skladný a já se na procházkách nenadřu.
ale moc si neumím představit v tom jezdit ve sněhu. ale to už bude mít skoro 2 roky a třeba nebudou ani moc potřeba.
na jaro - podzim určitě super. Záleží taky, ale co máš za sporťák a co od toho očekáváš.
No v zimě bude mít taky dva roky no. Já mám totiž dvojkombinaci a tedka ho prodávám a budu si za to kupovat jinej protože prostě jako sporták je těžkej a navíc už ji bude pomalu co nevidět malej a tak nějak přemýšlím kterej je lepší jelikož s tím zkušenosti nemám a žádnej jsem neprojela.
@milen.mm ve dvou letech už jsem kočár prakticky nepoužívala a nebo jen ty golfky, protože chtěl chodit, tak bylo lehčí ovládat ty. V zimě jsme to taky zvládli s golfkama
@milen.mm Ideálně obojí
protože pak člověk nemusí hledat zázraky na počkání - tj. aby to mělo nafukovací odpružená kola, bylo to velké a pohodlné pro dítě a při tom lehké a dobře skladné.
Vybírám se mize těmahle : bud sporták tenhle -
http://www. e-cipisek. cz/cz/detail/sportovni-kocarek-4baby-guido-2014-beige-4/kocarky-sportovni/#lightbox[gallery]/0/
nebo golfáč tento -
http://www. e-cipisek. cz/cz/detail/babypoint-golfove-hole-junior-cervene-2/kocarky-golfove/#lightbox[gallery]/0/
Taky si myslím, že se to v zimě dá zvládnout, teda pokud nemáte v plánu sjíždět nějaký hodně náročný terén s metrem sněhu ![]()
V roce a půl jsem prodávala trojkombinaci, protože malá dost chodila a kočár byl prostě těžkej, koupila jsem si lehoučkej sporťák Fortunu od Babypointu a jsem max spokojená. Má spojenou rukojeť, uřídím jednou rukou, krásně skladná do auta, jde do úplného lehu a jsme max spokojený. Klasickej sporťák od trojkombinace bych už nechtěla a golfáč též ne, měla jsem a prodávala, nejde to vůbec uřídit, jsem i dost vysoká, tak mi ani golfky moc neseděly na výšku a to jsem hledala ty nejvyšší.
My koupili maclaren techno xt, jde až do lehu, super boudička - dá se sklopit až skoro k nohám, chrání před UV, má lehce odpružený gumový kolečka, ani moc nerachtají. sice cena děsná, ale když si vezmu jak jsem se trápila s tímhle sporťákem - firkon verano. tak jsem chtěla něco fakt kvalitního. druhý dítě, pak šoupnu hned do golfek místo do sporťáku.