Charitativní akce pro útulkáčky

Alisa25
23.8.11 16:42

charitativní akce pro útulkáčky

ahoj chtěla bych touhle miniakcičkou pomáhat kočičkam a pejskům v Toulavých tlapkách. Musím to mít i nějak právně ošetřeno? Nerada bych se dostala do nějakého maléru. Dole posílám text letáčku

Jste kreativní? Rádi kreslíte, ať fixami pastelkami či barvami?

Modelujete z keramiky,fima, či moduritu?

Je vaším koníčkem šití či vyšívání. Rádi lepíte a stříháte?

Máte rádi zvířátka a chováte doma čtvernožce i vícenožce?

Chtěli by jste svoje vlohy využít pro dobrou věc?

TVOŘENÍM ZDARMA NA POMOC ZVÍŘÁTKŮM
V OS TOULAVÉ TLAPKY

Dobročinná akce pro všechny kreativce a kreativky ochotné tvořením zdarma podpořit zvířátka bez domova,která se nacházejí v péči OS Toulavých tlapek. OS Toulavé tlapky jsou sdružením, skýtajícím bezpečný a klidný domov pro kočičky a pejsky již po 4 roky. Momentálně na svůj domov, lásku a pochopení páníčků čeká asi 60 pejsků a 70 kočiček
Svoje výrobky můžete zasílat na xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Všechny došlé výrobky budou nafoceny a umístěny na prodejním serveru Fler a postupem času i v e-shopu Toulavých tlapek. Zakoupené výrobky budou zákazníkům zasílány poštou. Prosíme všechny tvořílky o uvedení odhadované ceny výrobku. Mnohokrát díky za čas strávený čtením tohoto letáčku a zájem pomáhat dušičkám v chlupatém kožíšku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Larr
23.8.11 17:14

Já když slyším charita, tak mi běhá mráz po zádech. Neznám tě a nechci se tu samozřejmě nikoho dotknout, ale vždy si u toho namastí kapsu ten nepotřebnej
a k potřebnejm se pomoc nedostane. Původně jsem
z Čech a když jsem se přestěhovala do Ostravy byla jsem v šoku jak moc se tu v Moravskoslezským kraji přispívá na charitu, což zřejmě vychází z toho, že na Moravě žije víc věřících lidí.

• Citovat
  • Upravit
Larr
23.8.11 17:18

Také znám lidi, co se angažují v charitě, co pomáhá na Ukrajině, adopce na dálku a tak. A u těchto aktivit si vždy říkám, proč někdo neobrátí svou píli, chuť a čas pomáhat někomu v České republice.
Na závěr chci napsat, že vzhledem k výše uvedenému já na charitu či jiné „pouliční“ sbírky nikdy nepříspívám. Něco jiného je, když jdu a kamarádce
a jejímu malému synovi koupím fotbalový míč či knížky, který si moc přál:)

• Citovat
  • Upravit
736
23.8.11 17:36

alisa:

nevím sice, jak to právně ošetřit a prokázat účelovost prostředků, ale juknu k vám a do akce se ráda přidám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.8.11 17:36

Ahoj,
to, co popisuješ, znám. Znám internetové stránky (kočičí útulek), který prodává výtvory lidí (ti lidé jsou u výrobků uvedeni) a peníze, které jsou z prodeje jsou údajně použity pro potřebu těch kočiček. Snad, údajně. Co se týká tebe jako dobrovolného pomocníka, nevidím v tom problém. Budeš pro ně vyrábět předměty, zasílat, a peníze, které takto vyberou použijou pro své účely. Ještě bych chtěla dodat, že je dobře, že jsou takoví lidé, jako ty - ti, co chtějí nějakým způsobem pomáhat :wink: Jestli se to dostane tam, kam má, to už je zase jiná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
23.8.11 18:31

Aliso, tak se zeptej v tom útulku, co je třeba udělat. Samozřejmě o tom musí útulek vědět. Musí mít náhled na konto, kam se peníze posílají a musí se to nějak evidovat, jestli v nějakém ůčetnictví, kam ty peníze šly a od koho, aby se to nedalo nějak zneužít. Možná se to někde registuje. Poptej se.

Larr…nechápu, proč by měl někdo pomáhat České republice? Myslím, že Ukrajina na tom není tak dobře jako my. Také jsme posílali asi 7 let peníze adopotované Indce, která díky nám dokončila aspoň základní školu.

Víš, někde je chudoba tak velká, že si to neumíš ani představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
23.8.11 21:12

Ale umím si to představit, já na té Ukrajině s tou charitou byla, proto vím, kolik lidí se na tom přižíví:(( a proto už podruhé píši, že i tady u nás potřebuje hodně lidí pomoci a to daleko průhledněji, než posílat peníze na jakési účty, kde nevím jaká je jejich cesta a zda-li doputuje má stokoruna měsíčně a nebo cestou přiživím pár „pseudohumanistů“, kteří přiživit vůbec nepotřebují:)

• Citovat
  • Upravit
4880
23.8.11 22:07
Larr píše:
Ale umím si to představit, já na té Ukrajině s tou charitou byla, proto vím, kolik lidí se na tom přižíví:(( a proto už podruhé píši, že i tady u nás potřebuje hodně lidí pomoci a to daleko průhledněji, než posílat peníze na jakési účty, kde nevím jaká je jejich cesta a zda-li doputuje má stokoruna měsíčně a nebo cestou přiživím pár „pseudohumanistů“, kteří přiživit vůbec nepotřebují:)

Jo, chápu co tím myslíš. Já také nikam neposílám. Vyjímka byla ta holčička z Indie.
Jinak jsme v rámci jednoho předmětu ve škole - podnikání, vyráběli předměty a prodali. Vydělali jsme asi 5.000,–. Každý daruje pro postižené děti, nebo jinak nemocné. My jsme to chtěli změnit a vybrali si domov důchodců. Byli jsme tam osobně a zeptali, co by chtěli. Byli překvapení, proč sme si vybrali zrovna je. Tak po nás chtěli nakoupit hedvábné šátky, které tam ti staří lidé barvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
24.8.11 15:21

Já si myslím, že někdy jsou věcný dary víc prospěšný než peníze. Mně se třeba moc líbila akce, která se konala kdysi v ČB (nevím, jestli tam stále je), kdy na Vánoce v obchodním centru lidé kupovali konkrétní hračky pro děti z dětských domovů (které si přály) a potom jim byly předány. A nejednalo se o drahé věci - autíčko apod. Jsem pro v případě takovýchto charit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.7.15 14:17

Daruji psa do dobrých rukou.

Dobrý den všem,

uchyluji se napsat i sem, protože už si nevím rady kam všude bych mohla dát informaci, abych pomohla pejskovi…Jmenuje se Ben a umřel mu páníček, nemá se kdo o něj postarat. Je to 9letý labrador, není kastrovaný. Miluje děti a je hodně moc hravý. Potřebuje někoho, kdo už má zkušenosti se psy. Poslední dobou žil v malém rodinném domku s menší zahradou kousek od Olomouce. Nemá rád kočky a proto si ho nemůžeme vzít sami. Živil se i jako hlídač objektu, hodí se i jako hlídací pes k nějakému domu. Utrhlo by nám to srdce ho odvézt do útulku…dovezeme ho kamkoliv, naočkovaného, s průkazem.

Pokud se nám nepodaří rychle mu najít nový domov, půjde do útulku :( a to nechceme..

Prosím pomozte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
10.7.15 14:19

Na FB to někde sdílíš? :-) A co třeba inzeráty? Na bazoši to máte?

Držím pěsti, ať se někdo brzy najde :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
10.7.15 14:20

Dej inzeráty na Fb do skupin okolních měst, někdo se najde :palec:

• Citovat
  • Upravit
2044
10.7.15 14:23

Jak by se snesl s druhým psem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.7.15 14:23

Foto..

Na FB to mám, pejskaři sdílejí o sto šest ale nikdo se nám zatím neozval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
10.7.15 14:24
@Debink píše:
Na FB to mám, pejskaři sdílejí o sto šest ale nikdo se nám zatím neozval…

Je krásnej :palec: Držím palce

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová