Chce bydlet v tomhle bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
2.9.19 11:02

@Sue.Ellen Ale no tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.9.19 11:03

@katyna12 Tak super byt to neni ale co bych dala za takovy byt ve 25letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
2.9.19 11:14

Zakladatelko, byt se dá pár drobnostmi dát do kupy, aby se ti v něm hezky bydlelo - když koupíš hezčí koupelnový závěs, lampičku nebo držátka do kuchyně, udělá to fakt hodně. Sama jsem bydlela v něčem podobném, bylo mi 26 let a vzpomínám na to jako na naprosto boží období! :) Sice se návštěvy děsily, co to máme za hrůznou kuchyň, ale co je mi po tom. Jestli to je přechodné období, ušetříte dost a v místnosti je hodně světla, neváhala bych. :palec: Já bych měla respekt spíš z rozměrů, jsem typ, co si rád zaleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
2.9.19 13:06

No otazkou je, co přesně znamena prechodne.. Na rok, dva nebo az (mozna) nekdy nesetrite? Mozna na rok v největší nouzi bych to jako bezdetna zkousla, ale mela bych asi taky osypky uz predem :nevim: Ale rozhodla bych se podle sebe a ne podle nazoru na netu :nevim: Kazdej jsme tady z jinych pomeru a zvykli na neco jineho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.19 13:14

Priznavam se, ze si potrpim na nove, moderni bydleni.
Ovsem prechodne bydleni a setreni na jine, tak to bohate staci. Vymalovat, preskladat a bude to ok. Zacinajici byt dostatecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.9.19 13:33

Mne se nejvic libi takove vykriky do tmy : „ V tom bych nebydlela ani za nic“ :lol: Takovych maji obvykle plnou pusu radoby damicky, kterym plati zivobyti rodice a nebo „pritel“. Bydlela jsem uz i v horsich podminkach… 6 let na hruzostrasne koleji a dodnes na to vzpominam. Muj prvni byt byl neco podobneho - matrace na zemi, bez kuchyne - jen regaly a dvojplotynkovy varic :lol: Nejak musi zacit kazdy, kdo ma „holy“ zadek… a jak jsme na sebe byli pak s ted uz muzem pysni, kdyz jsme si zaridili prvni spolecny uz jakztakz slusny byt. Ted uz mame neco za sebou, tri deti a velky novy byt v luxusni ctvrti… ale ani ted bych si nedovolila pronest neco ve smyslu, ze ja tedy bych nikdy v necem takovem nebydlela. Clovek nikdy nevi co ho potka. Ziju tak, jak si mohu dovolit. Pokud bych si nemohla nic lepsiho dovolit, tak bych byla rada i za to a snazila se si to tam zaridit k obrazu svemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.9.19 13:41
@stín katedrál píše:
Až na tu lampičku dobré. Co by sis představovala, byt na Vinohradech za 12 mil.? :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ten už je bohužel obsazenej :zed: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31696
2.9.19 14:24
@Agrion píše:
Mne se nejvic libi takove vykriky do tmy : „ V tom bych nebydlela ani za nic“ :lol: Takovych maji obvykle plnou pusu radoby damicky, kterym plati zivobyti rodice a nebo „pritel“. Bydlela jsem uz i v horsich podminkach… 6 let na hruzostrasne koleji a dodnes na to vzpominam. Muj prvni byt byl neco podobneho - matrace na zemi, bez kuchyne - jen regaly a dvojplotynkovy varic :lol: Nejak musi zacit kazdy, kdo ma „holy“ zadek… a jak jsme na sebe byli pak s ted uz muzem pysni, kdyz jsme si zaridili prvni spolecny uz jakztakz slusny byt. Ted uz mame neco za sebou, tri deti a velky novy byt v luxusni ctvrti… ale ani ted bych si nedovolila pronest neco ve smyslu, ze ja tedy bych nikdy v necem takovem nebydlela. Clovek nikdy nevi co ho potka. Ziju tak, jak si mohu dovolit. Pokud bych si nemohla nic lepsiho dovolit, tak bych byla rada i za to a snazila se si to tam zaridit k obrazu svemu.

Zakladatelku a její kontinuální trolling stranou… ale prvni věc je, že každý člověk má trochu jiné priority. Představ si situaci, kdy trčíš v práci od nevidím do nevidím, můžeš si dovolit normální hezký byt a přítel přijde s tím, že budete bydlet v tomhle a bude to super, protože ušetříte měsíčně celých 1500. Jsi blbá a rozmazlená když to tak nebudeš chtít a radši si mírně připlatíš? Nejsi. Máš prostě jen jinak nastavené priority… znám mnoho rodin, které se ve víc lidech mačkají v 2+kk jen protože to chtějí mít do práce 10 minut a ne půl hodiny. Pro mě absolutně nepochopitelné, ale těžko je mohu soudit. Je to opět jen o prioritách.

A dalším takovým nepěkným faktem je to, že Češi jsou občas prostě čuňata a neváží si svého majetku. Bydlela jsem ve spoustě starých nemoderních (levných) bytů a musím říct, že je obrovský rozdíl mezi starým a zanedbaným. To není ani o povrchovém úklidu, to je o dlouhodobé schopnosti pečovat o majetek, který pak navíc chci dávat na trh a vydělávat na něm. Opravdu netuším proč by nájemník měl napravovat chyby majitele a cosi uklízet, opravovat… to je extrémní nevděčnost vůči člověku, který mu přináší peníze. Některé tu hned začaly hodnotit jak ten byt je ok a bez plísně… a jak ony to mohou vědět? Nijak… dlouhodobě neudržovaný byt má spoustu vad a opravdu vzhled je pak to nejmenší z nich. A o tom to je… z opravdu velkého množství podobných bytů u nás se mi zvedá žaludek. Zvláštní, že když přijedu třeba do Itálie a pronajmu si tam byt, tak ten problém nemám i kdyz je vše staré, nemoderní a jendoduše zařízené. Jeden podobný byt jako je na obrázku jsme pomáhali kamarádce dávat do kupy… nevěřím, že by se tu našla maminka, které by se nezvedl kýbl z toho co jsme tam našli. Ale jo, dalo se to do kupy. Na druhou stranu smrad se vyvětrával dva měsíce, elektrika je špatná doteď, vana musela jít nová, trouba také. A to je případ teď relativně z nedávna, kdybych měla spočítat všechny podobné zkušenosti, tak bychom tu byli do zítra.

Takže odsoudit je vážně hodně snadné, ale opravdu nedivím nic špatného na tom, že někdo ma jako jednu z priorit bydlet v něčem co mu vyhovuje, pokud na to má. Případně nechtít bydlet v něčem, proti čemu i skládka je rájem jenom protože je chudý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
2.9.19 14:38

@Nimie Ono vůbec čecháčci mají podivný vztah k majetku, když vidím, jaké prasečiny dělají, když si např. staví vlastní domy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
2.9.19 15:11
@Zumpa píše:
@Nimie Ono vůbec čecháčci mají podivný vztah k majetku, když vidím, jaké prasečiny dělají, když si např. staví vlastní domy.

A jaké prasečinky dělají někteří Češi, když se nejedná o jejich majetek jsem viděla, když nám z bytu zmizela nájemnice se 3 dětma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
2.9.19 15:32

@ivašot. Nájemnice s děckama je předem daný problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
2.9.19 15:40
@Zumpa píše:
@ivašot. Nájemnice s děckama je předem daný problém :)

Já vím, já jen asi chtěla spasit svět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005
2.9.19 15:50

Ziji v moderním a prostorném domě, tak bych v tom byte nevydrzela ani jeden den…Za me opravdu šílené bydlení..
Ale zase jste mladý - Kazde začátky jsou tezky :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
2.9.19 16:18
@_.Emilyyy píše:
Ziji v moderním a prostorném domě, tak bych v tom byte nevydrzela ani jeden den…Za me opravdu šílené bydlení..
Ale zase jste mladý - Kazde začátky jsou tezky :nevim:.

V moderním a prostorném domě umí bydlet každý, tím bych se nechlubil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56077
2.9.19 16:23

Zakladatelko, od unora Ti rada pronajmu za 10 a poplatky krasnou novostavbu se zahradou a terasou.20 km od Prahy:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí