Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@katyna12 Tak super byt to neni ale co bych dala za takovy byt ve 25letech…
Zakladatelko, byt se dá pár drobnostmi dát do kupy, aby se ti v něm hezky bydlelo - když koupíš hezčí koupelnový závěs, lampičku nebo držátka do kuchyně, udělá to fakt hodně. Sama jsem bydlela v něčem podobném, bylo mi 26 let a vzpomínám na to jako na naprosto boží období!
Sice se návštěvy děsily, co to máme za hrůznou kuchyň, ale co je mi po tom. Jestli to je přechodné období, ušetříte dost a v místnosti je hodně světla, neváhala bych.
Já bych měla respekt spíš z rozměrů, jsem typ, co si rád zaleze.
No otazkou je, co přesně znamena prechodne.. Na rok, dva nebo az (mozna) nekdy nesetrite? Mozna na rok v největší nouzi bych to jako bezdetna zkousla, ale mela bych asi taky osypky uz predem
Ale rozhodla bych se podle sebe a ne podle nazoru na netu
Kazdej jsme tady z jinych pomeru a zvykli na neco jineho..
Priznavam se, ze si potrpim na nove, moderni bydleni.
Ovsem prechodne bydleni a setreni na jine, tak to bohate staci. Vymalovat, preskladat a bude to ok. Zacinajici byt dostatecny.
Mne se nejvic libi takove vykriky do tmy : „ V tom bych nebydlela ani za nic“
Takovych maji obvykle plnou pusu radoby damicky, kterym plati zivobyti rodice a nebo „pritel“. Bydlela jsem uz i v horsich podminkach… 6 let na hruzostrasne koleji a dodnes na to vzpominam. Muj prvni byt byl neco podobneho - matrace na zemi, bez kuchyne - jen regaly a dvojplotynkovy varic
Nejak musi zacit kazdy, kdo ma „holy“ zadek… a jak jsme na sebe byli pak s ted uz muzem pysni, kdyz jsme si zaridili prvni spolecny uz jakztakz slusny byt. Ted uz mame neco za sebou, tri deti a velky novy byt v luxusni ctvrti… ale ani ted bych si nedovolila pronest neco ve smyslu, ze ja tedy bych nikdy v necem takovem nebydlela. Clovek nikdy nevi co ho potka. Ziju tak, jak si mohu dovolit. Pokud bych si nemohla nic lepsiho dovolit, tak bych byla rada i za to a snazila se si to tam zaridit k obrazu svemu.
@stín katedrál píše:
Až na tu lampičku dobré. Co by sis představovala, byt na Vinohradech za 12 mil.?
@Agrion píše:
Mne se nejvic libi takove vykriky do tmy : „ V tom bych nebydlela ani za nic“Takovych maji obvykle plnou pusu radoby damicky, kterym plati zivobyti rodice a nebo „pritel“. Bydlela jsem uz i v horsich podminkach… 6 let na hruzostrasne koleji a dodnes na to vzpominam. Muj prvni byt byl neco podobneho - matrace na zemi, bez kuchyne - jen regaly a dvojplotynkovy varic
Nejak musi zacit kazdy, kdo ma „holy“ zadek… a jak jsme na sebe byli pak s ted uz muzem pysni, kdyz jsme si zaridili prvni spolecny uz jakztakz slusny byt. Ted uz mame neco za sebou, tri deti a velky novy byt v luxusni ctvrti… ale ani ted bych si nedovolila pronest neco ve smyslu, ze ja tedy bych nikdy v necem takovem nebydlela. Clovek nikdy nevi co ho potka. Ziju tak, jak si mohu dovolit. Pokud bych si nemohla nic lepsiho dovolit, tak bych byla rada i za to a snazila se si to tam zaridit k obrazu svemu.
Zakladatelku a její kontinuální trolling stranou… ale prvni věc je, že každý člověk má trochu jiné priority. Představ si situaci, kdy trčíš v práci od nevidím do nevidím, můžeš si dovolit normální hezký byt a přítel přijde s tím, že budete bydlet v tomhle a bude to super, protože ušetříte měsíčně celých 1500. Jsi blbá a rozmazlená když to tak nebudeš chtít a radši si mírně připlatíš? Nejsi. Máš prostě jen jinak nastavené priority… znám mnoho rodin, které se ve víc lidech mačkají v 2+kk jen protože to chtějí mít do práce 10 minut a ne půl hodiny. Pro mě absolutně nepochopitelné, ale těžko je mohu soudit. Je to opět jen o prioritách.
A dalším takovým nepěkným faktem je to, že Češi jsou občas prostě čuňata a neváží si svého majetku. Bydlela jsem ve spoustě starých nemoderních (levných) bytů a musím říct, že je obrovský rozdíl mezi starým a zanedbaným. To není ani o povrchovém úklidu, to je o dlouhodobé schopnosti pečovat o majetek, který pak navíc chci dávat na trh a vydělávat na něm. Opravdu netuším proč by nájemník měl napravovat chyby majitele a cosi uklízet, opravovat… to je extrémní nevděčnost vůči člověku, který mu přináší peníze. Některé tu hned začaly hodnotit jak ten byt je ok a bez plísně… a jak ony to mohou vědět? Nijak… dlouhodobě neudržovaný byt má spoustu vad a opravdu vzhled je pak to nejmenší z nich. A o tom to je… z opravdu velkého množství podobných bytů u nás se mi zvedá žaludek. Zvláštní, že když přijedu třeba do Itálie a pronajmu si tam byt, tak ten problém nemám i kdyz je vše staré, nemoderní a jendoduše zařízené. Jeden podobný byt jako je na obrázku jsme pomáhali kamarádce dávat do kupy… nevěřím, že by se tu našla maminka, které by se nezvedl kýbl z toho co jsme tam našli. Ale jo, dalo se to do kupy. Na druhou stranu smrad se vyvětrával dva měsíce, elektrika je špatná doteď, vana musela jít nová, trouba také. A to je případ teď relativně z nedávna, kdybych měla spočítat všechny podobné zkušenosti, tak bychom tu byli do zítra.
Takže odsoudit je vážně hodně snadné, ale opravdu nedivím nic špatného na tom, že někdo ma jako jednu z priorit bydlet v něčem co mu vyhovuje, pokud na to má. Případně nechtít bydlet v něčem, proti čemu i skládka je rájem jenom protože je chudý.
@Nimie Ono vůbec čecháčci mají podivný vztah k majetku, když vidím, jaké prasečiny dělají, když si např. staví vlastní domy.
@Zumpa píše:
@Nimie Ono vůbec čecháčci mají podivný vztah k majetku, když vidím, jaké prasečiny dělají, když si např. staví vlastní domy.
A jaké prasečinky dělají někteří Češi, když se nejedná o jejich majetek jsem viděla, když nám z bytu zmizela nájemnice se 3 dětma…
@Zumpa píše:
@ivašot. Nájemnice s děckama je předem daný problém
Já vím, já jen asi chtěla spasit svět ![]()
Ziji v moderním a prostorném domě, tak bych v tom byte nevydrzela ani jeden den…Za me opravdu šílené bydlení..
Ale zase jste mladý - Kazde začátky jsou tezky
.
@_.Emilyyy píše:
Ziji v moderním a prostorném domě, tak bych v tom byte nevydrzela ani jeden den…Za me opravdu šílené bydlení..
Ale zase jste mladý - Kazde začátky jsou tezky.
V moderním a prostorném domě umí bydlet každý, tím bych se nechlubil ![]()
Zakladatelko, od unora Ti rada pronajmu za 10 a poplatky krasnou novostavbu se zahradou a terasou.20 km od Prahy:).