Chce být holka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.1.12 19:11
karolínka12 píše:
zkusila bych dětského psychologa, nejsem si úplně jistá, jestli se transexualita může projevit už tak brzo… šikovný dětský psycholog podle mně může být nápomocný hodně

Na rodina.cz je jedna maminka, která veřejně píše o tom, že její dcera (myslím, že jí je kolem 10ti let), je transsexuální a že to vlastně ví od malinka. Bohužel si teď nevybavím její nick, abych tě nasměrovala … ale třeba když tam zkusíš založit diskusi, tak se ozve a můžeš to probrat.

Protože může to tak být, že je synek transsexuální, ale taky to může být jen takové to poblázněné období, kterým si projde spousta dětí v jeho věku. Řekla bych, že podstatné je, jak o sobě mluví, jak se vnímá v globálu - a to se čtyřleťákem už probrat můžeš - já to se svým taky probírala, když pořád chtěl růžové sponky a trička (taky to ve mne trošku hrkalo, přiznávám :lol: ), nicméně on se opravdu cítí jako kluk, je rád, že má pinďu, jen se mu prostě líbí růžová barva (a ty sponky chce proto, že si nechává růst vlasy až na paty a vaděj mu ty co mu padaj do čela) … a když se mu někdo směje, že je holčička, tak mu suše odpoví, že je kluk, ale má rád růžovou.

Tož uvidíme dále … :lol:

Anonymně, protože mám pocit, že jsme tímto docela identifikovatelní …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.12 19:12

Jo, vlastně jsem chtěla napsat, že je důležité, zda říká „jsem holka, chci být holka“ ve chvíli, kdy si na to hraje obmotaný v ručníku se zmalovaným obličejem, nebo zda to tak deklaruje v podstatě trvale.

• Citovat
  • Upravit
7499
7.1.12 19:14

Můj synovec byl úplně stejný,nosil sestřiny hedvábné noční košilky,na krku korále,pořád hučel,že chce nalíčit a nalakovat nehty a všude nosil Barbínu.Tenkrát jsme si už taky říkali,že asi nebude úplně v pořádku,ale časem ho to přešlo a teď,v 9ti letech je z něj úplně normální,na fotbalu zavislý rošťák.Takže bych byla v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
7.1.12 19:19

Necetla jsem celou diskusi, ale ano, uz v predskolnim veku se muzou projevovat budouci sexualni sklony, taky muze jit proste jen o destkou hru. Nevim, jestli bych se obracela na psychologa, kazdopadne bych se snazila dat diteti najevo, ze ho prijmu a podporim, at bude jakejkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.12 19:22

Díky všem. Jen si nejsem jistá s tím napodobováním. Sama nemám doma jediné boty na podpatku, líčení téměř žádné, nehty si nelakuji, šaty téměř nenosím, tak si říkám, kde to všechno viděl? :) Když jde kolem něj nějaká vyfintěná paní, tak se otáčí, všechno si prohlíží… Já bych se s tím i smířila, kdyby něco bylo „nestandartně“, ale bojím se, že ve škole zažije peklo. R.

• Citovat
  • Upravit
3278
7.1.12 19:23

Ahoj, taky nejsem psycholog , ale již jsem podobný případ viděla na vlastní oči, kdy od jené kamarádky kluk, který to právě začal dělat taky tak v 5 letech a „hrál“ si tak do 8 let a dneska je z něj 18- náctiletý skvělý kluk, který balí jednu holku za druhou a už se jen tomu všichni rádi zasmějeme. Proto bych tomu nepřikládala nijak zvláštní a velký význam, je to prostě úplně normální „dětská hra“, kdy rád pracuje s fantazií( ta je kolem těch 5 letech právě největší), kdy si děti rády napodobuji např. druhé pohlaví, maminky a tatínky atd…Prostě mi to přijde celkem v pořádku, např. můj syn, jak byl taky malý a bylo mu 5, rád nazouval moje boty na podpatku, brával kabelku a chtěl půjčovat peněženku. hodinky a dělal, že je maminka a že jde nakupovat do obchodu( do koupelny drogerii)…Prostě nevinná dětská hra a nic víc v tom nebylo :nevim: Nástupem do školky ho to přešlo, tam s klukama hráli zase s autíčky a vojáčkami a všechno nabralo zcela jiný směr. Být tebou, neznepokojuji se tím nijak a ani bych synka na to neupozorňovala, že to co dělá není „normální“.....nemusel by taky pochopit, co eventuálně dělá „špatně“ a měl by z toho akurát trauma a blok později. Takže dej tomu ještě čas a uvidíš, že tuto"hru" vystřídá časem hra jiná. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.12 19:27
Anonymní píše:
Já bych se s tím i smířila, kdyby něco bylo „nestandartně“, ale bojím se, že ve škole zažije peklo. R.

Jojo, naše strachy o to, co naši bobečkové jednou zažijí … Neboj, i kdyby, on si to nějak srovná a zařídí. A pokud by to tak bylo, že by byl trans, no tak bys mu holt musela pomoci naučit se, jak se srovnávat s nestandardními reakcemi okolí. Víš co se říká - nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko! :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.12 19:48

Já taky raději anonymně…

v manželově rodině jeden takový případ je. Nevybavuje si, že by si dotyčný hrál nějak na ženu…spíš naopak, potvrdil, ale že tam byla určitá určitá životní nespokojenost, kterou si spojil až později. Takže já si myslím, že poznatelné to je už v dětském věku.

jinak jsem měla dva spolužáky, které zajímaly barbíny, na 1. stupni zš. jeden se normálně oženil, ten druhý je gay. Na dalším spolužákovi, které se také přiznal k homosexuální orientaci a byl úplně normální…tak to nemusí nic znamenat.

kombinace homosexuality a transexuality možná je, ale velmi vzácná.

• Citovat
  • Upravit
312
7.1.12 19:55

Můžete si udělat jednoduchý test. U kluků se první čakra točí doprava, holkám doleva. Když se dítě začne samo od sebe točit, kluci, pokud je jejich orientace v pořádku, se zatočí na pravou stranu, holky na levou. Opravdu to funguje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
7.1.12 19:56

Je to tak 5dní, co jsem o tomhle viděla dokument. 5ti letý chlapeček - transexuál. Je fajn, že tě tady holky uklidňují. Ale měla bys být připravena i na opak.
Ten chlapeček z dokumentu v 5ti letech chodí do školky v růžové, nosí culíčky, lakuje si nehty. Rodiče si tohoto všimli už dřív, začali chodit k různým odborníkům a zjistili, že je to transexuál. Byl to moc zajímavý dokument !!!

Přeju tobě i chlapečkovi hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.1.12 20:00
Erin píše:
Můžete si udělat jednoduchý test. U kluků se první čakra točí doprava, holkám doleva. Když se dítě začne samo od sebe točit, kluci, pokud je jejich orientace v pořádku, se zatočí na pravou stranu, holky na levou. Opravdu to funguje :)

Há..tak já jsem se ted zatočila do prava a manžel do leva :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
7.1.12 20:03

Zrovna jsem to četla manželovi a on to komentoval jen chlapským zavrněním že né, že se nemáš bát.
Až bude chodit do školky, bude to jiná. To mi věř. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
7.1.12 20:03
Lizbeth píše:
Erin píše:
Můžete si udělat jednoduchý test. U kluků se první čakra točí doprava, holkám doleva. Když se dítě začne samo od sebe točit, kluci, pokud je jejich orientace v pořádku, se zatočí na pravou stranu, holky na levou. Opravdu to funguje :)
Há..tak já jsem se ted zatočila do prava a manžel do leva :mrgreen: :mrgreen:

My taky!!!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
7.1.12 20:04
Lizbeth píše:
Erin píše:

tak to je v háji, operace nutná (samozřejmě obou)

ale abych to tu nezlehčovala - souhlasím s tím, že ty projevy u transexuality mohou být už takhle časné, ale že je asi těžké poznat, že je to skutečně definitivní a že to není přechodné experimentování. taky z práce vím o případu, kdy to tak měl chlapec odjakživa jasné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
7.1.12 20:06
Lizbeth píše:
Erin píše:

Já doleva :think:
Jako dítě jsem se točila ale pořád a pořád na jinou stranu. Nejdřív na jednu pak na druhou na odtočení hlavy :nevim: Tak nevím, můžu to odskoušet na kamarádovi gayovi ale nezdá se mi, že by to mělo mít nějakou vypovídající hodnotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí