Posmívání se do obličeje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
412
7.1.12 08:54

posmívání se do obličeje

zdravím, poslední dobou ve školce řeší že se děti mezi sebou posmívají. Už se mi to několikrát doma stalo, že se na ně zlobím, kárám je a oni se smějí a čím víc se zlobím a kárám je že se smějí, tak oni víc. Prostě ze mě mají srandu, tak buď to skončí brekem nebo se radší sbalím a odejdu :nevim: . A pak když se už se vše uklidní tak si s nima promluvím, že se to nědělá a oni slibují, že už se posmívat nebudou a příště je to zase na novo. :zed: Znáte nějaký fígl ??? Moje sestra tohle řeší už roky, má dva kluky a to jim je 10 a více a taky se posmívají když je někdo kárá. Prostě autorita je ta tam. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31104
7.1.12 09:03

Tučnič pamatuji si, že jako dítě (sama je ještě nemám) jsem se taky smála, když se mamka rozčilovala. A a ještě pak učitelky… Je ze mě dospělý člověk, který autority sice moc nemusí ale normálně se zařadil do pracovního procesu (a celkem úspěšně) a pochopil, že někdy se huba a krok prostě držet musí. A někdy je to prostě výhoda nemít strach z autorit.

Ty evidentně nebudeš matka diktátor tak si na ní nehraj. Neumíš mít autoritu, aby se děti nechechtali, čemu nemají. No tak se zasměj s nima. Uvidíš co se stane. Podle mě je to přestane bavit. Nebo jim oplať stejně absurdní mincí. Jé ty se chováš jak miminko, když se takhle posmíváš a podívej na Tvůj obličej je úplně červný jak kdybys byla rak…

Prostě odbourat stereotyp, který jste nějak nastavili a nefunguje/nevyhovuje Ti.

Možná nevím o čem mluvím. Ale já takhle obecně nerozumím v čem je vlastně tak velký problém. Autorita má mnoho podob. A na jednu stranu je dobře, že Tvé děti se ničeho nebojí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
7.1.12 09:19

No mně se syn vysmívat do obličeje, když po něm něco chci, tak bych plácla. Protože nezvládnout malé dítě znamená, že puboš si bude totálně dělat, co chce. A tresty typu- jó, tobě je to k smíchu? Tak uvidíme, jak se budeš smát, když ti zakážu večerníček. Prostě dělat na hlavu bych si nenechala :think:

• Citovat
  • Upravit
9994
7.1.12 09:25
sieta.m píše:
No mně se syn vysmívat do obličeje, když po něm něco chci, tak bych plácla. Protože nezvládnout malé dítě znamená, že puboš si bude totálně dělat, co chce. A tresty typu- jó, tobě je to k smíchu? Tak uvidíme, jak se budeš smát, když ti zakážu večerníček. Prostě dělat na hlavu bych si nenechala :think:
:palec: Přesně tak. Určitě to nesmíš nechat dojít do fáze, že odejdeš a necháš je ať se smějou dál, prostě musíš rázně zasáhnout hned, okamžitě a ne jim to vysvětlovat až někdy potom. Já mám kluky 12 a 15 let a to by si mohli zkusit :cert: Ani náhodou. Naštěstí to vůbec nehrozí, jsou to moje zlatíčka, ale chce to opravdu od ranného dětství si je nenechat přerůst přes hlavu.
Děti musí znát a respektovat hranice.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.1.12 09:26
sieta.m píše:
No mně se syn vysmívat do obličeje, když po něm něco chci, tak bych plácla. Protože nezvládnout malé dítě znamená, že puboš si bude totálně dělat, co chce. A tresty typu- jó, tobě je to k smíchu? Tak uvidíme, jak se budeš smát, když ti zakážu večerníček. Prostě dělat na hlavu bych si nenechala :think:

Souhlasim… tvrde bych si sla za svym, vytrvat… vysmivas se? Tak nebude tri dny vecernicek (hriste, pocitac, sladkost, hracka - ty vis, co natve dite plati). Vytrvala bych a jak by syn druhy den prisel s prosbou o vecernicek, tak bych se mustejne „vysmala“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
7.1.12 09:32

Pokud je to situace, že mají něco udělat a neudělají. Tak to je jiná. Tam pak trvat na tom že to bude hotové a nezačnou dělat nic jiného i kdybys tam s nima měla sedět 2 dny. Když pochopí že nepovolíš, tak pak to taky dělat nebudou.
To poopravuji co jsem napsala.
Sice děti nemám, ale 4 mladší sourozence jo. A občas jsem jim dělala mámu. Takže vím že nakonec kolikrát já měla větší autoritu než rodiče :).

Ale pokud přijdu a říkám dítěti, jéžiši ty jsi nemožný ty sis zase zacákal kalhoty, kdo to bude prát. A dítě se mi směje. Pak myslím, že se klidně můžeme zasmát oba. Protože se nervuju z blbosti a dítě mi to dá najevo, protože je bezprostřední.

Nicméně za tím rozrušením sterotypu si stojím. Když se zachováš jinak než do teď minimálně je překvapíš. A ano taky si myslím, že kolikrát dobře načasovaná facka (nesmí bolet - spíš jako akt ponížení) kolikrát pomůže víc než 100 x domlouvat. Ale musí se používat opravdu s rozmyslem. A jako velký trest.

Navíc být bez večerníčku může být dobrý trest. Záleží přeci na dítěti. Ale hlavně pokud trest uložím, tak si na něm trvám.

JJ už se těším jak to nebudu zvládat já. Teď jsme chytrá, když to jen vidím všude okolo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
7.1.12 09:34

klárka to občas zkouší taky. okamžitě dostává výchovnou přes zadek a je odvelena do pokojíku. zkouší to i viktor - vyloženě je strašná zábava, když mu hubuju, že nesmí mlátit hračkama do televize. dostane přes ruku a odnesu ho jinam.
podle mě je chyba, že ty vyklízíš „bojiště“. děti pak mají pocit, že vyhrály a klidně ti pak naslibují cokoliv. takhle velké děti pochopí zákazy. asi bych nebyla tak kategorická, jak zakázat na tři dny televizi - to by byl trest spíš pro mě ;-) ale třeba večerní pohádku nebo bombony klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.1.12 09:42
nozu píše:
klárka to občas zkouší taky. okamžitě dostává výchovnou přes zadek a je odvelena do pokojíku. zkouší to i viktor - vyloženě je strašná zábava, když mu hubuju, že nesmí mlátit hračkama do televize. dostane přes ruku a odnesu ho jinam.
podle mě je chyba, že ty vyklízíš „bojiště“. děti pak mají pocit, že vyhrály a klidně ti pak naslibují cokoliv. takhle velké děti pochopí zákazy. asi bych nebyla tak kategorická, jak zakázat na tři dny televizi - to by byl trest spíš pro mě ;-) ale třeba večerní pohádku nebo bombony klidně.

No jiste, nezakazu diteti chodit „ven“, by me doma piclo!!! Musi to byt i neco, co neomezi me, proto si to musi urcit kazdy sam! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
7.1.12 10:15

Barco, no já nedávno zakázala Klárce večerní televizi a manžel mě zapřísahal, aby mě někdy nenapadlo zakázat současně televizi a PC. že bysme s ní fakt nevydrželi :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gibbo
7.1.12 10:23

Tohle mi udělal jednou nevlastní - starší a dostal takovou facku, že neviděl… Přímo se mi nahlas řehnil do obličeje, tak ji chytil a zakázala jsem mu s tátou chodit na zápasy hokeje, to jste měli vidět, i nádobí chodil sám od sebe utírat a zametat, aby si to vyžehlil :-D

• Citovat
  • Upravit
12978
7.1.12 10:37

Já když dítě dělá něco co nechci, ale nejde to nějak konkrétně postihnout, tak dělám to samé já jemu..
Takže kdybychom měli nějakou debatu a ono se mi smálo do ksichtu, přešla bych to..
Pak by dítě přišlo s tím, že chce napít, udělat jídlo, hrát si, pustit pohádku..prost cokoli..A co já? já bych se mu škodolibě vysmála do ksichtu.. :jazyk:
Tohle u nás funguje vždycky..Uvědomí si snáz - neděj to, co nechceš aby ti ostatní dělali..

Já prostě oplácím stejnou mincí..Zakazování je akorát nakrkne a ještě víc zatrvrdí..ale tohle je prostě nastavené zrcadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.1.12 10:47

Tučnič: tak si matně vzpomínám - němělas tu kdysi diskusní téma, že ti manžel sráží sebevědomí, tuším že kvůli plnější postavě? Není to možná tím, že ty děti tak trochu kopírují jeho chování? myslím tím ve stylu - když si to může dovolit táta, tak my můžeme taky… Sohlasím s tím, co už tu padlo, děti jsou hodně bezprostřední. Občas se dá jejich chování využít i opačně - jako indikátor toho, co je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
7.1.12 10:48
Lizbeth píše:
Já když dítě dělá něco co nechci, ale nejde to nějak konkrétně postihnout, tak dělám to samé já jemu..
Takže kdybychom měli nějakou debatu a ono se mi smálo do ksichtu, přešla bych to..
Pak by dítě přišlo s tím, že chce napít, udělat jídlo, hrát si, pustit pohádku..prost cokoli..A co já? já bych se mu škodolibě vysmála do ksichtu.. :jazyk:
Tohle u nás funguje vždycky..Uvědomí si snáz - neděj to, co nechceš aby ti ostatní dělali..Já prostě oplácím stejnou mincí..Zakazování je akorát nakrkne a ještě víc zatrvrdí..ale tohle je prostě nastavené zrcadlo.

No je pravda, že jsem 15 měsíční neteři udělala nedávno instiktivně udělala to stejné. Mlátila do mě vztekle, tak jsem jí plácla taky asi 3 přes ručičku a řekla jí podívej takhle to bolí. To mi nedělej. Ona nejdřív zaraženě koukala. Pak odešla a za chvíli přišla povídá - teti ci a roztáhla ruce, že chce tulit. Tak to asi šla vyžehlit :) Od tý doby se mi ani jednou takhle nevztekla. Ale u těhle půjčených dětí to je jiné. Byla to spíš náhoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
7.1.12 22:26
Lizbeth píše:
Tohle u nás funguje vždycky..Uvědomí si snáz - neděj to, co nechceš aby ti ostatní dělali..Já prostě oplácím stejnou mincí..Zakazování je akorát nakrkne a ještě víc zatrvrdí..ale tohle je prostě nastavené zrcadlo.

Moje mala tuhle odsekavala, tak jsem si taky rikala, ze ji nastavim zrcadlo a zacala sem se s ni bavit stejne ustepacne a ona se zarazila a povida: Mami, prestan delat blbiny a zacni se konecne chovat jako skutecna mama!…No priznam se, ze mi vzala vitr z plachet ta moje triletacka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
7.1.12 22:32

Tohle mi dělá moje 4,5letá :( Často. Ne že se směje, ale je na mě ošklivá, pokud ji kárám, oplácí mi to. Chystám se řešit u psychologa její dvojče bráchu, takže tohle určitě taky proberem. Tohle mi žádný dítě nikdy nedělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí