Chceme miminko

83
2.2.11 20:20

Chceme miminko

Ahojky. Sem zde nová a chtěla bych slyšet názor někoho jiného než kamarádek. Je mi 20let. Příteli je 26 let a chodíme spolu 4 roky. O miminko už jsme se snažili asi před 2 lety, ale ,,naštěstí" jsme si včas uvědomili, že je ještě čas. V poslední době přítel často mluví o tom, jak by si miminko moc přál…Oba pracujeme a myslím, že vše potřebné jsme mu schopni dát i když vím, že to není vše… Rodiče říkají, že na to mám ještě plno času a nechtějí o tom slyšet, kamarádi zase, že kdyby byli mnou tak už miminko dávno mají, tak nevím :-( :cry: Miminko je závazek na celý život, to vím, skoro sem ,,vychovala" svoji sestřenku které je už 5 let. Ale pořád si nějak nevím rady… Díky za každý váš názor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
150
2.2.11 20:30

A co chceš slyšet?:) Že máš ještě čas a nebo naopak proč ne?! To je težký je to jen na tobě. Ses mladá je ti 20. Mě samotné je 21 a děti nemám, ale taky bych chtěla. S přítelem jsem 4 roky, rok a půl spolu bydlíme v bytě, pracujeme, máme vše. Ale stejně si říkam že nemám kam spěchat že si počkám až budeme bydlet ve větším, aby bylo dost místa pro malé a žádne stresy. Kdyby se nám to nějak povedlo a já byla těhotná, byla bych nejšťastnější na světě. Ale pokud to nechci nechat náhodě tak se mi to nestane. A s miminkem počkám. Pokud oba chcete tak proč ne, ale jestli nejsi rozhodnuta a váháš za počkání třeba půl roku nic nedáš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
2.2.11 20:30

Ahoj.
Pokud jste s přítelem samostatná jenotka, máte kde bydlet, spočítané finance. Tak si myslím, že je zbytečné se ptát :wink:
Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
2.2.11 20:37

ahoj pokud jste schopni se o dite postarat tak proc ne. To musis vedet ty sama jak se citis, cas opravdu mas ale jestli po nem hodne touzite tak 20 taky neni tak strasne malo… mne je 24 a cekam svoje prvni mimco…a myslim ze je to tak akorat…proste delej co citis ty sama a ne co rikaj ostatni…ale pravda je ze cas mas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
2.2.11 20:43

Ahoj, dej jen na vás, na nikoho se neohlížejte, ztratíš některé možnosti a jiné získáš. A určitě to zvládnete, věk je ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
2.2.11 20:50

ahoj je mi 31 a mam 1ní mimčo.. můžu říct, že bych ho teda radši měla ve 20ti.. :mrgreen:
**a druhá věc, kdyby se měl člověk rozhodovat jestli jo, nebo ne, tak v životě dítě nemá.. ale všechno jde.. myslim co se zázemí i zajištění dítěte týče, nejdůležitější je, aby bylo chtěný a mít ho rád..
**pro nás to taky bylo těžky, myslim ty začátky ale pro malou uděláme vše… :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
2.2.11 21:20

a mas uz odpracovano, abys dostala materskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
2.2.11 21:22

ahoj za mě jdi do toho. mě ted v unoru bude 22, otěhotněla jsem ve dvaceti a porodila jsem před 7 měsíci krásnýho darebáčka. s manžou jsme přes 4,5 roku. nebylo to úplně plánované,ale hned jak sme se to dozvěděli miminko bylo maximálně chtěné, chtěla jsem dostudovat, nu hold to musí počkat, maturu mam, tak to neřešim. pokud máte kde bydlet,pracujete, máte chut do toh mít miminko, už si se i starala o sestřenku , víš jak to chodí, že miminko neni jen hodná spinkající panenka,ale že umí i sakra zazlobit :mrgreen: , nevidim důvod proč do toho nejít. nedávej na nikoho-na rodiče, na kamarádky, jednejte jen vy dva, pokud chcete jděte do toho.u mě to zase bylo tak, že naši se na to úplně třásli až bude mimi, jsou starší tatímu je 62 a mamce 57, tak ti už se na to vyloženě třásly, zatimco já sem se bála jak to zvládnu oni už měli všechno naplánované :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
2.2.11 21:53

Vypadá to, že přítel už chce, ale ty ještě asi úplně ne. Radila bych počkat. Ne proto, že by ve 20 bylo moc brzo, ale proto, že bys měla chtít i ty. Neboj, ono to brzo přijde. A máš tu výhodu, že za nějaké 2-3 roky budeš pořád mladice. Kdyby ti bylo dnes 30, mohlo by se později hrát o čas, ale ty ho máš spoustu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
3.2.11 08:17
jizvíková píše:
a mas uz odpracovano, abys dostala materskou?

Chybí mi půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
3.2.11 08:28

Ahoj Lucka90,

Myslím, že toto rozhodnutie je len a len na Tebe a Tvojom priateľovi. Ak ste ako hovoríš, schopní mu všetko poskytnúť…To musíš vedieť len Ty sama.

Mám 31, pred štyroma mesiacmi sme sa začali snažiť o miminko (holt som na toho pravého čakala dlhší čas). Keď som to oznámila našej mamke, že sa snažíme,len odvetila, že nesmiem otehotnieť pred svadbou (pochádzam z katolíckej rodiny, tak si to vieš predstaviť). Síce ma jej odpoveď dosť sklamala, ale hodila som to za hlavu a netrápim sa tým.

Aby som to zhrnula - je to len na Vás dvoch - ak máte možnosti a ak ste rozhodnutí, tak prečo nie. Nedaj na to, čo hovoria ostatní. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
3.2.11 08:37

Musíte se rozhodnout sami, ale hodit se Ti to asi nebude nikdy. Pořád to člověk může odkládat a žena to vidí jinak než už. Ty budeš s dítkem nejvíc, je to hlavně na Tobě.
Jestli nejsi úplně proti, tak to nech na Bohu, nejsi-li věřící tak na přírodě - ono se to nemusí povést na první pokus. A sama vím, jaké to je když člověk čeká na menses, doufá, že nepřijde a ona je tu. Pak si možná víc uvědomí, že si dítě opravdu přeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
3.2.11 09:18

Ahojky já měla mimčo v 21letech a ted si říkám že jsem mohla ještě počkat holčině je dnes osm let a já mam dalšího prcka a musim říct,že si to užívám mnohem víc než s tím prvním a možná proto,že už jsem rozumější a uvědomělá. Už mě to netáhne na disco a různé párty tak jako dřív ted sew snažím každou volnou chvilku trávit doma s dětma. Ale to je věc názoru. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
3.2.11 11:36

ahojky…tak mě bude za dva měsíce 21 a mám měsíční holčičku…byla plánovaná a chtěná,prostě jsme to tak cítili,dlouho jsme o tom přemýšleli a nakonec si uvědomili,že to opravdu chceme,ať si říká,kdo chce,co chce..reakce okolí byly super,žádné poznámky ohledně věku jsem nezažila..a to jsem student,takže mám RP,ne PPM..zkrátka,pokud to tak cítíte,je jedno,kolik je ti let,ale pokud si tím nejsi jistá,tak ještě počkej,jednoho dne se probudíš a zjistíš,že najednou víš na sto procent,že je to to,co chceš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí