Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky chtěla jsem se vás zeptat od kdy bych mohla dávat naše malýmu jogurt. Už bude mít 7 měsíců dávám mu Bobíka ProBio a Matyldu - termix ProBio ale nevím jaký ten jogurt bych mohla dávat. Poraďte mi. Děkuji
Já dávala Holandii,ale až od 1 roku.Dřív jsem nemohla dávat nic kvůli alergii.
No pokud dáváš to co píšeš, tak s jogurtem už čekat nemusíš, to bude jen zlepšení skoro ![]()
Dávala jsem bílou hollandii, ale Majda ji moc nechtěla, tak jsem do ní zamíchala trochu přesnídávky nebo ovoce… Teď už jakýkoli „živý“ jogurt, bez zahušťovadel a tak.
Ahoj Jindřiško, my dáváme jogurt od 10-ti měsíců, nejlepší na českém trhu jsou prý dva: a to Jihočeský ve skle a Selský Hollandia - oba jsou se živými kulturami - ze začátku by měl být bílý, po roce věku nebo kdy chceš můžeš přidat ovoce, raději čerstvé nebo vařené domácí ![]()
Ahoj, no nám doktorka říkala, že termixy a takový ty smetánky nejdřív od roka, protože jsou tvarohový, či smetanový, a obsahujou moc bílkovin, který takovejm prckům zatěžujou ledviny. Nejlepší je obyč plnotučný bílý jogurt, třeba od Olmy, z Valašskýho Meziříčí, Hollandii a tak…
Já už si teď nepamatuju jestli jsme s jogurty začali v 8mi nebo 10ti měsících,ale dávala jsem bílou activii (ještě mi dr. radil i tu holandii), někdy s ovocem ,někdy samotný…Jí to tak doteď, já ani jiné než bílé jogurty nekupuju,Matýsek je má rád a my s přítelem taky…
Příspěvek upraven 02.02.11 v 13:09
Souhlasím s Vendy, teď bych dávala fakt jen jogurt a ostatní „dobrůtky“ bych nechala až bude mít 1 rok. A to ještě raději třeba jen Lipánka (na rozdíl od Pribináčka neobsahuje vůbec žádnou chemii), nebo nějaký Bio tvarohový dezert. Preferovala bych před ovocnými a čokoládovými pouze vanilkovou příchuť, aspoň ze začátku, je nejméně chemická. Jogurty jsou ale podle mě lepší varianta ![]()
Ahoj,dávám pouze bílý Choceňský-cca od 8-9měsíce.Lipánky,Pribináky apod. mu ještě dlouho dávat nebudu,je to plné cukru ![]()
taky choceňský cca od 7.m? Už si to nepamatuju ![]()
bobíka,lipánka atd. bych mu ještě nedávala. To si zblajzni ty. Je to plný cukru!
Ahoj, souhlasím s příspěvky, jogurt nabídnout od 8. měsíce, kvalitní bílý (holandia, activia) s živou jogurtovou kulturou, později přidat trochu ovoce (nebo přesnídávky), na kterou je dítě zvyklé. Pribináčky apod. nejsou moc vhodné, když už, tak až po prvním roce. ![]()
Já dávala jogurt od 8. měsíce bílou holandii nebo klasik od olmy.
Ovocný začal dostávat v roce a nejčastěji dostává floriánky.
Termix až někdy ve 14 měsících a moc mu nejel,
pribiňák měl zatím jen jednou, nekupuju je, pač sice jsou výborný, ale na můj vkus je to málo muziky za hodně peněz a aby se najedl, tak by potřeboval tak 2 kelímky.
no a jiný smetaňáky nekupuju.
Já dávám od 8.měsíce - bílý Choceňský. Hollandii mi nechce jíst, jednou jsem neměla bílý, tak jsem zkusila ten Jihočeský ve skle jahodový a na to mi hodil bobek rovnou. Takže zůstáváme jen u bílého ![]()
Mě byla doporučena sladká bílá activie a dávám jí od 6.měsíce,teď je nám 10.měsíců a já tak 1-2× do týdne dávám pribiňák.Ta holandie je taky dobrý nápad.
Dávám někdy po půl roce, asi od 7.m, už nevím
a bílý jogurty se u nás prostě nechytly. Nejdřív dlabala s přesnídávkou, pak ani to nechtěla, tak jsem celkem brzo dala ovocný a to taky nejdřív dlabala a teď nic moc. U ovocné hollandie se kření, že i toje na ní kyselý, i ten ovo ve skle je kyselý, tak jediný zvládá ovocný choceňský. Co nadělám, no..taky by se mi líbilo, kdyby jedla jenom bílej ![]()
Dávala jsem od osmého měsíce bílé jogurty, nesladké z toho důvodu, páč na sladkou chuť se snadno zvyká a těžko odvyká
U nás nejvíc frčel ValMez, pak Hollandie nebo Jihočeský. Až po roce jsem sem tam koupila Lipánek (taky mi připadne dle složení lepší než Pribiňák), Termix měla malá snad jen jednou. To už radši obyčejnej tvaroh, případně ochucenej. Jsem už naučená studovat složení, že i dnes mě spousta potravin po přečtení všech složek odradí ![]()