Dle doktorky tlustá v 7. týdnech?

2673
2.2.11 08:12

Tlustá v 7.týdnech??

Mám 7.týdenní dcerku,v neděli ji bude 8.týdnů.Porodní váhu měla 3140g.Včera na kontrole vážila 4960g.Podle mé doktorky je tlustá a řekla mi že bych měla nasadit trošku dietu 8-o Krmíme každé 3 hodiny Nutrilonem,v noci spinká tak těch 5 hodin.Má jen buclatý tváře jinak žádný faldy.Byla jsem z tý doktorky docela vyřízená :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.2.11 08:16

Ahoj, my jsme krmily každé tři hodiny, ale přinesly jsme si z porodnice miminko které vážilo 2 kg, (dcera je nedononošená 30.týden) a každý tři hodiny jsem krmila, byla na UM, dostávala 90mll. Nechápu proč krmíš každé tři hodiny, neříkám, že nasadit dietu, ale tohle se mi zdá vážně přehnaný..můj názor

• Citovat
  • Upravit
4515
2.2.11 08:16

Já myslím,že tlustá není,pouze krásně prospívá.Nevim,ale dieta u dvou měsíčního miminka je podle mě blbost!!Naše taky neni žádný tintítko a doktorka říká ať jsem ráda že krásně přibejvá,prý to pak vyběhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
2.2.11 08:18
Anonymní píše:
Ahoj, my jsme krmily každé tři hodiny, ale přinesly jsme si z porodnice miminko které vážilo 2 kg, (dcera je nedononošená 30.týden) a každý tři hodiny jsem krmila, byla na UM, dostávala 90mll. Nechápu proč krmíš každé tři hodiny, neříkám, že nasadit dietu, ale tohle se mi zdá vážně přehnaný..můj názor

Tak my jsme sice donošený,ale taky jsme krmili po třech hodinách.Dokonce nám v porodce řekli,že pokud je mimčo spavější tak ho máme po 3 hodinách budit !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.11 08:20

ještě se přidávám k tomu, že to vážně vyběhá, takže si z toho rozhodně nedělej hlavu..jen mě zarazilo to časté krmení, přece jen je to UM, vím, že když jsem přestala po 3.hodinách, měli jsme za den 4 mléka a na to jsme zůstaly, víc malá prostě nesnědla, a přitom krásně přibírala, úplně tabulkově..každé mimi je prostě jiné a na doktorka si pamatuj není BŮH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.11 08:22

tak to nechápu, nám řekli, že máme budit, protože je miminko tak malé, že by se samo neprobudilo..prostě by pořád spala, jak byla droboučká..ještě k tomu dodávala, že samozřejmě dítka donošená se klasicky budí :mrgreen: no a pak si vyber zakladetko :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5502
2.2.11 08:25

když byla zuzanka takhle malá, taky sme krmili každé 3 hodiny, i tak chtěla ona… ono to tak vyjde i na těch běžných 6 dávek za 24 hodin, když v noci má až po 5 hodinách… rozhodně bych nenabíhala u tak maého dítěte na dietu, ještě se to upraví, jak se bude víc hýbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
2.2.11 08:25

Nevidím na krmení UM po 3 hodinách nic špatného. Taky jsme takhle krmili, jedl třeba 7× denně. Pokud nepláče, nebolí jí bříško, což by ukazovalo, že je překrmená, tak bych to neřešila. Prospívá pěkně, buď ráda, horší by bylo, kdybyste na váze honily každé deko navíc. :wink: Na doktorku kašli :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.11 08:26

taky bych rozhodně žádnou dietu neřešila, naprosto nechápu jak to tvoje dětská může vypustit z pusy.. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
5502
2.2.11 08:27
Anonymní píše:
tak to nechápu, nám řekli, že máme budit, protože je miminko tak malé, že by se samo neprobudilo..prostě by pořád spala, jak byla droboučká..ještě k tomu dodávala, že samozřejmě dítka donošená se klasicky budí :mrgreen: no a pak si vyber zakladetko :mrgreen: :mrgreen:

malá se narodila 41+1 a nepřibírala, usínala u prsa a musela sem přes den budit po 2 a přes noc po 3-4 hodinách.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
2.2.11 08:33

Ahojky,

myslím si, že tlustá není, prostě krásně přibývá. A dieta v tomhle věku? No, to ani omylem snad. Krmení po 3 hodinách je v pořádku. Malá by na kg své váhy měla vypít cca 150ml, což je u vás asi 750ml, ale samo sebou to nemusí vypít všechno jen proto, že je to poučka :-D Bu´d ráda, že prospívá. Naše malá je taky pěkně tlustá dle doktorky, ta dělala i bububu a kašlu na ní. malá jí tak jak chce a tlustá nikde není. Má na každý nožce jeden faldíček, ale to už má z porodnice. Takže jíme, jak chceme :-) Hlavně žádnej stres, dítko to vyběhá a růst váhy se zpomalí nástupem příkrmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
2.2.11 08:35

nech to bejt a krm jí jak potřebuje, my jsme to měli stejně. Ted v 10.m mi malá zas jíst nechce a přibírá opravdu malinko, takže jsme na tom Percentilovém grafu výrazně klesly. V 8.týdnech jsme byly na 92, teď 34. …rozhodně bych takhle malý mimčo nijak neomezovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
2.2.11 08:38
Anonymní píše:
Ahoj, my jsme krmily každé tři hodiny, ale přinesly jsme si z porodnice miminko které vážilo 2 kg, (dcera je nedononošená 30.týden) a každý tři hodiny jsem krmila, byla na UM, dostávala 90mll. Nechápu proč krmíš každé tři hodiny, neříkám, že nasadit dietu, ale tohle se mi zdá vážně přehnaný..můj názor

tvůj názor? Tak se pod něj podepiš!!
Jinak zakladatelko: klidně krm po třech hodinách. Co to máš za doktorku? Já mám taky nedonošeňátko a krmila jsem co tři hoďky a v porodnici se mnou byly maminky (byla jsem tam měsíc,tak se mi jich tam vystřídalo opravdu hodně) se 4kilovýma mimčama co třeba nemohly kojit a taky krmily každý tři hoďky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
2.2.11 08:46

My jsme si Lindu taky přinesli domů jako nedonošeňátko, domů jsme šli v 36. týdnu, kdy jí byly týdny 4… Tehdy jsme krmili po třech hodinách, bylo to důležité, protože tyhle mrňavý mimina pořád jenom spěj a spánek je pro ně (z jejich pohledu) důležitější než jídlo, ale jíst samozřejmě musej, aby rostly…
Když trochu povyrostla/zestárla, stále jsme dodržovaly jídlo ráno - dopo - v poledne - odpo když se vzbudila - večer před spaním. Myslím, že čtyři mléka denně jsou málo už z pohledu, že máš následně najet na režim snídaně - oběd - večeře a mezitím dvě svačiny (dopo a odpo).
Podotýkám, že mi L. byla schopná odpo spát od půl jedný do pěti a že při narození měla 1860 g a ve třech měsících (tedy korigovaný věk 1 měsíc) měla 5310 g. Vypadala normálně :-) nebyla žádný hubený miminko, svého času měla faldíky, zpětně na fotkách vidím, že možná i větší :-) ale i dnes je to velká holka, která se pohybuje na 97. percentilu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.2.11 08:50

Ahoj,
no tohle je dnes první hovadina na kterou jsem narazila, ta tvoje doktorka není normálná!!! Jakou dietu pro takhle malé dítě?!
Krm podle potřeby malé, prostě krásně prospívá, tak to neřeš. Já dávala UM i po dvou hodinách, když si řekli, takže neřeš. Přece nenecháš malou řvát hlady… :roll:
Takhle kamarádce, taky doktorka poradila, že má krmit v delších časových intervalech, ona se toho držela a holky ji doma ječeli hladem, no děs.
Myslím, že bych vážně zauvažovala o změně pediatra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky