Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky.
naší malé budou příští týden 3 měsíce. Přes den kojíme cca po 2-3 hodinkách, v noci mi vydržela cca 4,5-5,5 hodin mezi kojením. te´d ale asi 3 noci v noci kojím po 2,5-3 hodinách…
Přes den jí dám kojit, někdy saje dlouho a je to ok. Pak ale se napije trochu, začne se vztekat, dám ji odkrknout a znovu. To už ale nechce a vzteká se. Za hodinu si začne cucat pěstičku a jdeme kojit znovu. Takhle je to asi 3 dny…
Před tím to bylo jak jsem psala, v noci vydržela dlouho. Měli jste to taky některá?
Tak si říkám, bud mám nevýživné mlíkoa malá má furt hlad nebo může to být spurt? Pokud ano, tak právě dochází k omylům, že mlíčka je málo a odstavuje se. Ono se ale musí kojit furt a tvorba mlíka se zvýší.
Spíš mě udivuje to noční kojení, že jí takhle často, proto se chci zeptat, jestli jste to některá také měla…
předem díky za odpovědi ![]()
Ahoj, měla jsem to s malou kolem třetího měsíce podobně. Někdy se stane, že mlíko je tzv. hladové…prostě jeho produkce i při pravidelném přikládání klesne( a přitom tam mlíko v prsou je)Tak mě napadá nechce si spíš malá s prsem jen hrát? Že by plakala z toho důvodu, ne že má hlad, ale prostě chce sát? Pokud to potrvá delší dobu, dala bych si malou na tvém místě zvážit u doktorky, jestli zhubla, máš opravdu slabé mlíčko ![]()
Ahoj, tipla bych spurt. My teda nebyli kojo, ale UM a taky si jí krátily noční intervaly. Denní taky, ale ty noční mě štvaly poněkud víc.. ![]()
Ahoj, tipla bych spurt. My teda nebyli kojo, ale UM a taky si jí krátily noční intervaly. Denní taky, ale ty noční mě štvaly poněkud víc.. ![]()
Měla jsem to s malou po třetím měsíci podobně,vydržela mi v noci spát i 9 hodin a najednou se začla budit po dvou,po třech hodinách,trvalo to asi týden a už zase v noci spinká pěkně,vydrž třeba se to srovná.Jinak jsou jí teď 4 měsíce a když je vzhůru vydrží bez kojení max. tři hodiny,většinou kojím po hoďce a půl,po dvou i když nám to doktor tězce zkritizoval,nám to vyhovuje a jedeme si podle svýho,hlavně aby malá přibejvala ![]()
Ahoj, malý má teď 3měsíce a začal mi dělat to samé co tobě. V noci vydržel i 6hodin, ale asi týden se mi budí po 2-3hodinách.
rozmary píše:
Měla jsem to s malou po třetím měsíci podobně,vydržela mi v noci spát i 9 hodin a najednou se začla budit po dvou,po třech hodinách,trvalo to asi týden a už zase v noci spinká pěkně,vydrž třeba se to srovná.Jinak jsou jí teď 4 měsíce a když je vzhůru vydrží bez kojení max. tři hodiny,většinou kojím po hoďce a půl,po dvou i když nám to doktor tězce zkritizoval,nám to vyhovuje a jedeme si podle svýho,hlavně aby malá přibejvala
ještě chci dodat, malá je ty dny taková zpruzelejší, víc řve, u kojení se vzteká a hlavně, co mě ničí je ta její pěstička, kterou si FURT strká do pusinky, až si z toho několikrát ublinkla nebo zajíkala jako při dávení. Dudlík nechce. S tímhle je tyhle dny úplně hrozná a furt si pěst strká do pusy. nesu jí na kojení, ale tam se začne vztekat.
Třeba jestli nemůže mít něco s trávením, nevím…v 1. měsíci jsme byli 2 dny v nemocnici, trpěli jsme na prdíky hodně, tak nám dělali sono, vyšetření krve, moči stolice, testy na rotaviry, vše negativní. Tak doufám, že je to ten spurt…ach jo…nevim, nevim…a zdá se mi, že víc ublinkává a nevím, jestli je to těma ručičkama neba se napolyká asi vzduchu, když se vzteká u kojení…hlavně aby jí něco nebylo.
no my máme zítra 12týdnů a celej leden si malá jede cca po třech a poslední týden i po méně hodinách v noci.
, je to na palici
o vánocích spala i 7hodin v kuse, to jsem si užívala spánku, ale teď je to mazec, přikláním se k tomu spurtu, snad se to zlepší
držím nám palec ![]()
Hm,taky bych to tipla na spurt,podle toho co popisuješ,to bude zas dobrý ![]()
rozmary píše:
Hm,taky bych to tipla na spurt,podle toho co popisuješ,to bude zas dobrý
takže k tomu patří i ta zvýšená nervozita a vztekání u kojení? spurt překonáme, já si třeba říkám, aby to nebylo nic jiného…
monika82 píše:
no my máme zítra 12týdnů a celej leden si malá jede cca po třech a poslední týden i po méně hodinách v noci.![]()
, je to na palici
o vánocích spala i 7hodin v kuse, to jsem si užívala spánku, ale teď je to mazec, přikláním se k tomu spurtu, snad se to zlepší
držím nám palec
jo, dnes v noci mi malá jedla po 2 hodinách a do toho se furt v pelechu hemží, takže nevím, kdy vyskočit s prsem… ![]()
tak taky držím palce ![]()
vidím, že máme stejně staré holčičky
. my už to máme minimálně přes týden a ted se to podle mě ještě stupnuje, v noci taky co 2hodky. je to na palici a taky se vzteká u kojení, ne vždycky, ale pravdepodobne je to kvuli brichu, protože na to taky dost trpí. achjo. at uz je to za nami
. jen vždy nevím, zda dát prso nebo je to břicho, kdyby tak uměly mluvit ![]()
petratavali píše:rozmary píše:takže k tomu patří i ta zvýšená nervozita a vztekání u kojení? spurt překonáme, já si třeba říkám, aby to nebylo nic jiného…
No jo,malá se taky vztekala a kroutila,pouštěla prso,byl to boj,tak držím pěsti ať jste v poho ![]()
rozmary píše:petratavali píše:No jo,malá se taky vztekala a kroutila,pouštěla prso,byl to boj,tak držím pěsti ať jste v pohorozmary píše:takže k tomu patří i ta zvýšená nervozita a vztekání u kojení? spurt překonáme, já si třeba říkám, aby to nebylo nic jiného…
tak díky moc, bála jsem se, aby to nebylo něco závažnýho… ![]()
Ahoj, my teda máme už 4měsíce, ale kojíme taky skoro pořád. Přes den tak po 2-3 hoďkách no a v noci je to teďka taky nějáký horší než dřív. Nespal sice malej celou noc, ale usnul v 19.30 a vzbudil se kolem 2, pak kolem 5, pak mi dalo zabrat než usnul, jestli teda se mi to vůbec podařilo, a když jo, tak spal ještě do těch 6.30. Po tom třetím měsíci se mi začal budit třeba i hodinu potom co šel spát, nebo kolem 22hod. Pak třeba v 1, ve 3 atd. No prostě strašně často. Dokonce tomu miláček nasadil korunu minulý týden tím, že se začal budit půl hodiny po usnutí, a pak když jsem ho uspala do deseti minut se vždycky začal převalovat, kroutit a vzlykat ze spaní. Takže mi přišlo, že jsem ho měla celou noc u prsa a já nespala asi ani hodinu…Dneska už spal zase líp, tak já fakt nevim. Myslím, že to můžou být taky zoubky, protože si dává spodní ret pořád do pusinky a slintá. Prostě je škoda, že neumí mluvit no… ![]()