Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
tak už fakt nevím, co si mám počít s naší doktorkou. Dnes jsme museli s malou k dr. kvůli kašli. Naštěstí je vše dobrý, ale s naší doktorkou je domluva jak s kozou na ledě, hrozný. Naší terince budou zanedlouho 4 měsíce, s kašlem jsme byli už o víkendu na pohotovosti, protože chrchlala pořád, a tam nám dr. říkala, když viděla jak malá blindí i před nutriton, že pro ni by bylo nejlepší začít s příkrmama už od ukončeníéého 4.měsíce protože s příkrmy se vše většinou vyřeší. když jsem to dnes nadhodila u naší dr. div mě nezakousla a spérovala mě jak malou, chovala se ke mě, jak kdybych byla nějaký tyranka, co svýmu dítěti chce ubližovat tím, že jí začne přikrmovat něčím jiným. Pořád hudrala něco o 6.měsíci, atd. Přitom jsme plně na Um, malá mlíko jak kdy chce, už se jí snad i zajídá. Věčně blindí i přes nutriton a pak kašlíčkuje. Za poslední týden se nám díky blindění doslova dusila několikrát, ale reflux nemá. A když s ní rozebírám to blinkání, tak mě dala čočku, že malá sebou moc šije, že bych jí měla nechávat jen ležet a nosit občas. Jenže copak to jde? malá je zvídavá, mimo občasný spánek přes den max 2hod) neleží, pořád se chce nechat nosit, ale zádíčkama ke mě a čumákuje kolem, rajtuje mi na ruce jak na koni a když náhodou neudělám co cche, tak se vzteká, celodenně je protivná, no strašný. nedělám nic jinýho než jí nosím a utišuju, protože ji dlouho nic nebaví, hrůza. Tak fakt nevím, jak ji mám nechat ležet celý den, sama mi ani neusne. Začínám uvažovat, že dr. vyměním, tohle nejsou jediný tranle. razí si heslo spokojená maminka a miminko, ale vše dělá proto, aby naše malá spokojená nebyla. Dle ní bych jí měla dávat jen 6× denně 100ml mléka, což nejde, pijeme celkem tam 870ml, jinak by mě uřvala. No a tak je to se vším. Tak nevím, myslíte, že ohledně toho blindění je hloupý nápad s příkrmy od 4.měsíce?
Mně zvracel strašně nejstarší syn až do začátku 10. měsíce. Na příkrmech byl od půl roku, od půl roku taky seděl, brzy i stál a chodil, neležel, ani jsem ho netahala. Podle mě si nepomůžeš, protože příkrmy nejsou zase tak moc tuhý a 4. měsíc je pro mě moc brzo. A pokud je dcerka takhle živá, potečou Ti nervy navíc z krmení chobotnice ![]()
No tak tu tvou doktorku bych rychle poslala do p… radím okamžitě vyměnit, protože tohle není normální. Pokud je malá plně na UM a má s tím takovéhle problémy, myslím to blinkání a taky to že občas už jen mlíčko nechce tak, rozhodně bych začla s příkrmy, je to to úplně normální pokud nekojíš. A navíc to že má vypít 6X denně 100Ml mléka je podle mě totální krávovina, 600 ml tekutin denně je sakra málo a jen 100 ml ve 4 měsících na jedno krmení, to by mě zajímalo komu by to stačilo. Teda za mě krmit podle potřeb dítěte a doktorku poslat k vodě ![]()
jsme na příkrmech od ukenenýho 4 měsíce a v poho,celej měsíc jsem dávala jen zeleninu s bramborem. maso zatím ne, sladký přesnídávky taky nee,já musím říct,že se nám po příkrmech což se teda divím spavilo kakání,ale zase chce už míň mlíča, změnila bych mudru a počkala co ti řekne ta 3 ![]()
Nejde ani tak o její názory. To bych nerada koemntovala. Ale spíš o tvůj pocit z ní. Nedůvěřuješ jí. A to je prostě špatně. Nemáš v okolí někoho, kdo by ti mohl říct názor na ní? Nějakou zkušenost. A pak jsou ještě stránky, kde si lze najít určité hodnocení - www.znamylekar.cz. jsou to teda drby, ale určité vodítko to je. KDyž si deset lidí stěžuje a není ani jeden kladný ohlas, tak to o něčem vypovídá. A pochopitelně i naopak - pak možná (monžá, nikoli určitě) bys mohla být ta, která si stěžuje neprávem. A přesto ti to dává právo lékařku vyměnit. Klíďo. Mám za to, že má pacient povinnost být tři ěmsíce, pak že může přejít, ne?
Luciasku tak podle me, pokud doktorce neduverujes, radsi ji zmen, 600 ml tektin je sakra malo, i moje trimesicni dcera vypije vic ![]()
K tomu celodennimu noseni, myslim, ze bys ji mela naucit, aby si aspon chvilku sama hral. Podle me ji nemuzes cely den jenom nosit a houpat, nebo se z toho brzo zblaznis. Musis nekdy jist a pofackovat domacnost, ne
Zkus ji po jidle, kdyz ma dobrou naladu, dat na chvilku pod hrazdicku, nebo do postylky pod kolotoc, nebo na hraci deku. Ze zacatku ji s hrackama hrkej, aby ji to zaujalo a bud tam s ni, postupne si zvykne a vydrzi Ti s hrackama i sama. Jednou to budes muset udelat a vydrzet i ten pocatecni rev a cim driv to udelas, tim lip pro Tebe ![]()
Ahoj,
doktora můžeš měnit každé tři měsíce…
Jinak pokud se ti doktorka nezdá dostatečně profesionální, tak ji prostě vyměň.
Jo a ty dáváš UM a Nutriton? Někde jsem četla, že se tyhle dvě věci nemají kombinovat a UM se má dávát to hustější, to AR. Já je dokonce míchala AR s HA.
No a s příkrmy se zvracení sice zlepší, ale žádná sláva. Malá měla reflux a výrazné zlepšení přišlo až někdy kolem 9m. S příkrmy jsem začala až v 6m, oba byli na UM.
Ahoj, tak s tou výměnou dr. nevím, ale mam takovej pocit, že se může u dětete změnit až po prvním roce života. už nevím kde jsem to četla.
Jinak my taky byli na UM a na příkrmech od 4. měsíce, prý se to tak u dětí na UM dělá, na MM až od 6. měsíců a blinkání se upravilo, i když na to teda moc netrpěl.
Je ale fakt, že tenhle přístup doktorky je fakt na provaz, vůbec nevim, že si na ně ty rodiče nestěžují a nezakážou praxi.
Jj, dáváme UM a nutriton, na doporučení dr. forma gelu před a při jídle neprošla, malá to nechtěla, prskala a dusila se tím. Takže jedině míchání do mléka. AR mlíčko nám nesedlo, trpěla šílenýma zácpama a kolikama. Já s těmi příkrmy váhám. Malá pokukuje po dospěláckém jídle, když jí a vidí jíst manžela, pouští flašku s mlíkem a upřeně kouká manželovi na talíř, což nechápu
A mlíčko už taky převaluje jako když jo a ne. Je to takovej můj malej skřítek, přijde mi, že už by chtěla být velká holka. V kočárku se nám nelíbí, ležení fuj, snaží se vždycky nadzdvihnout hlavu, asi che sedět. A to samý se vším ostatním. Má ráda společnost a hračky nás baví max dvě minuty. Občas se mi ji podaří udržet chviličku v sedátku, postýlku snese jen v noci, když v ní spí. A pořád chce nosit a koukat kolem, vyvřískává si to neskutečným způsobem. Hrabe mi z toho už teď. Někdy mi přijde, že to takhle vymňouknul manžel, když měla děsný koliky a plakala, nosil jí na ruce a houpal, co mu síly stačili, to bylo chvilku po porodu, když jsem měla zánět po císaři a malou sotva tahala. A od tý doby to jede tímhle směrem. Je to šíleně vzteklý miminko, říkáme jí satanášek ![]()
Neřešila bych nic kromě nemocí s doktorkou a dělala to podle svého uvažení, příkrmy od 4 měsíce jsem dávala taky, nosila jsem snad 12 hodin denně, nikdy jsem to s doktorkou ani neprobírala, já jim prostě nevěřím, protože co doktor to názor, co generace to změna úhlu pohledu na určité věci, takže já dělám to, co cítím sama a co miminku vyhovuje.
No ono jestli doktorce nevadilo to celodenní nošení kvůli páteři..Přece jen, když jí pořád nosíš, nemá malá páteř v poloze v jaké by měl mít..Co si jí vzít po manželské postele a ukazovat hračky? Neříkej mi, že když je tak zvídavá, jak píšeš, tak že jí nezaujmou hračky..Já si přes den beru malého do pelechu, páč podlaha u nás je studená a ukazuju mu hračky, povídám s ním, říkáme říkanky..A leží u toho, měla bych blbej pocit, kdyby maximum dne neležel..(krom pasení a občasného chování, nenosím ho moc).
Luci, moje kamarádka přikrmovala také od ukončeného 4. měsíce. Doporučila jí to dětská dr. a malé příkrmy ohromně chutnaly. Co se týká chování, tak my museli chovat a chovat non-stop, dokud malá nezačala lézt! Vlastně už jak se otočila sama na bříško, bylo to lepší. Nic jsem doma neudělala, ale nikomu to vlastně nevadilo a malá byla spokojená.
Nesnášela jsem ty rady, že ji nemám zvykat na chování, že si má hrát sama ap.
Chovala bych zase!Hrozně jsem si to užívala
blinkací teda jsme také a přiznám se, že i teď s příkrmama. Jak se malá otočí na bříško po jídle (už jí nelze zastavit), tak blinká. Na přístup doktorky jsem také háklivá. Na tvém místě bych už měnila.
Moje kamarádka měnila asi hned ve 3. měsíci z úplně stejného důvodu jako Ty. Řekla sestře, že se stěhují a jde si pro dokumentaci. Dala papíry a nijak to nekomentovala.Takže žádný problém! Jo a dávky mléka - jen 600 ml? to nechápu
Obecné doporučení je 150-180ml mléka na 1 kg hmotnosti kojence. Asi ti maličká přibírá normálně, ale stejně doktorku nechápu ![]()
Satanášek? To je pěkný. My měli malýho řvouna
Tak ať maličkou brzy přejde kašlík ![]()
xangel87 píše:
No ono jestli doktorce nevadilo to celodenní nošení kvůli páteři..Přece jen, když jí pořád nosíš, nemá malá páteř v poloze v jaké by měl mít..Co si jí vzít po manželské postele a ukazovat hračky? Neříkej mi, že když je tak zvídavá, jak píšeš, tak že jí nezaujmou hračky..Já si přes den beru malého do pelechu, páč podlaha u nás je studená a ukazuju mu hračky, povídám s ním, říkáme říkanky..A leží u toho, měla bych blbej pocit, kdyby maximum dne neležel..(krom pasení a občasného chování, nenosím ho moc).
Zvídavá je, do postele to zkouším také. Chvilku si hraje, ale nejlepší hračkou je spíš máma, protože já si s ní povídám, reaguju, kdežto hračky ne a pak se šíleně rozčiluje a hudrá, no děs. No, a jakmile přestane bavit i máma, řveme a chceme na ruku. Taky bych byla radši, kdyby aspoň polovinu času proležela, ale nedá si říct a radši ji budu nosit než jí nechat dusit se řvaním - rudne a skoro ani nedýchá, jak řve.
davmi píše:Davmi, dělám to taky tak
Neřešila bych nic kromě nemocí s doktorkou a dělala to podle svého uvažení, příkrmy od 4 měsíce jsem dávala taky, nosila jsem snad 12 hodin denně, nikdy jsem to s doktorkou ani neprobírala, já jim prostě nevěřím, protože co doktor to názor, co generace to změna úhlu pohledu na určité věci, takže já dělám to, co cítím sama a co miminku vyhovuje.