Bezdudlíci sem!

3911
31.1.11 16:51

Bezdudlíci sem!

Ahoj maminky, hledám spřízněné duše - maminky miminek které nepoužívají dudlík. Štve mě věčné komentování švagrovky, tchýně a dalších typu „já bych jí už strčila dudlík a byl by klid“.. je to jejich řešení na počůranou plínu, hlad i dalších sto věcí. Ale vždyť proboha ne nadarmo se dudlíku říká šidítko. A k čemu jinému tu jsem když ne proto abych svému miminku vyřešila co jej zrovna trápí. Nejsem poprděná matinka co letí na každý kník k postýlce a hušká, ale zas jako zacpat hubu dudlem pokaždé když se ozve mi přijde přinejmenším nefér.
Taky neříkám NE dudlíkům pro vždy. Věřím, že přijde den a zoubkořvaní mě třeba taky donutí té malé princezně i přes plivání ten dudák nacpat, ale ten den je snad daleko předaleko… Hledám mezi vámi podporu, abych se ujistila že nejsem nějaká krkavčí matka když jsme „bezdudlíkovci“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3471
31.1.11 16:57

Ahoj, mám 4 děti, všechny kojené víc než rok a jen dcerka měla asi 3 měsíce dudlíka na usnutí v kočárku. Ale jen proto, že si začala dost vehementně cucat palec :roll: . ale pak už o něj nezavadila, takže si troufám tvrdit, že mám taky bezdudlíkové děti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
31.1.11 16:59

Ahoj já se přidám první syn dodlík měl ais jměsíc jen na usnutí občas ale plival ho tak nic… a druhému ho také nedávám má 5 měsíců a nějak nám nechybí je to celkově hodné miminko:)I když dudlík vidím často tak ne u mých dětí ani si to neumím představit. :wink:
Rozhodně si nepřijdu jako krkavčí matka pro svoje syny udělám první poslendí nikdy nestrádali a věnuju se jim jak jen to jde a jak chtějí:) :srdce: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
31.1.11 17:00

prcek byl taky bezdudlíkovej. Vždycky mimutku podudlal a pak dudel letěl metr daleko :D .Tak jsem mu ho jednoho dne přestala nabízet a ani po něm netoužit. Ale prcek neplakal vůbec. U nás byl dudel jen forma hračky,né na utišení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
31.1.11 17:02

Tak my jsme takový extrém…syn měl dudlík až od 2 měsíců, protože jsme nemohli najít ten správný a taky proto, že byl extrémně uřvané dítě a nezabíralo prostě nic. A dudlal teda skoro do 3 let :oops:
No a dcerka je absolutně bez dudlíku, protože nechtěla, tak jsme jí ho ani necpali a kupodivu si ani palec necucala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
31.1.11 17:03

Popelko, ahoj :mavam: .
Koukni někdy k nám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
31.1.11 17:04

Ahojky,my máme 4 měsíční Natálku a ta měla dudla asi tak 3 dny, hned nějak na začátku po příjezdu z porodky,ale od té doby vůbec nechce,takže ji ho nenutím…každý mi stejně říká,buď ráda,pak je o to horší je to odnaučit…pořád ho plive a když jsem ji ho přes pláč zkoušela dát,že se třeba uklidní,řev se zvýšil ještě víc,takže vím,že to prostě nemá cenu…takže jsme taky bezdudlíci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
31.1.11 17:08

ahoj takže u nás se bezdudlíkovství dědí nechtěla jsem ho já ani můj brácha a ani syn (a to byl odjakživa na lahvi)prostě jsme to všichni plyvali a nebyli k utišení .Když se řve tak se řve dudlíkem nás nikdo neoblafnul :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
31.1.11 17:15

Romaelko, i když už nemám dávno miminka, tak dudlíky jsem nikdy nepotřebovala a jako krkavčí matka jsem si nikdy nepřipadala. Holky to plivaly. Zkoušela jsem jim to nabídnout tak 2× nebo 3×. Nenutila jsem je. Je pravda, že některé reakce okolí byly udivené, mně však nikdo do očí nikdo nic neřekl :twisted: :lol: .
Nejsi krkavčí matka, když nechce, nenuť dudla, na okolí se vykvákni. :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.11 17:20

ahoj, my jsme se narodili ve 30 týdnu..a malá měla dudlík jen na noc a hned jak usnula, tak ho vyplivla..nekojila jsem byla na UM..dudlík nechtěla a nechce, už jí je přes rok..takže za mě na to nevidím nic zvláštního

• Citovat
  • Upravit
9096
31.1.11 17:22

Já mám taky holky už větší ale ani u jedné dudlík nebyl potřeba.A nemusela jsem řešit ani cucání palce.
Teď čekám třetí,tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
31.1.11 17:23

Ahojky,

ani nevíš, jak ti rozumím - dcera taky nemá dudlík…v novorozeneckém věku jsem jí jej často dávala, zkoušela - žužlata si paleček… a ona nic jen se dávila, plivala, vystrkovala jazykem…

Takže místo něj paleček omotat plínkou, tu si požmuchlala u pusinky a :palec: .

Jak šel čas a dceři ve třech měs. vyrostl první zub - začlo poplakávání, mrčení, občas ten paleček… a všichni / hl. tchýně, babičky, kamarádky, tety / tak jí dej ten dudlík, vždyť bys jí tak ulehčila, ona si chce podudlat… ale vysvětlujte, že vaše dítě nechce dudlík, dáví se… když bylo nejhůř dala jsem prso - pořád kojím… a v sedmi měs. naučila na hrneček s pítkem… nikdy dudel nevzala ani na flašce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
31.1.11 17:28

toho já se bojím,že až jak přestanu kojit,že malá nebude chtít z flašky…kamarádka mi říkala,že její dcera taky dudel nechtěla a pak ani z flaše a tak ji musela dávat po lžičkách 8-o no snad to tak nebude :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
31.1.11 17:31

Tak náš syn nechtěl dudlíka vůbec a to jsem je měla nakoupené do zásoby a neuspěla jsem.Také jsem slyšela od příbuznách,že mu ho mam dávat apod,ale když ho nechtěl tak ho nechtěl.Ani palec si necucá aspoň nemáme problém s odnaučováním :dance: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
31.1.11 17:32

Ahoj mamči, jne se prolétla :-) Naše mlaičká taky dudlíka nikdy nechtěla, já taky nechtěla, ale manžel se pořád snažil jí ho dávat, ale odmítala… Malou jsem kojila až do 14ti měsíců a pak v pohodě přešla na aventku a sunar, myslím, že jim pak nic jiného nezbyde :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí