Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já se přiznám, že by se mi od ročního děcka ještě do práce na plný úvazek nechtělo. Ale s těma penězma je to holt hloupý…tobě má kdo hlídat takovýho prcka?
blbý to je ,ale v cizině je to běžné takže jim to přijde normální .
jestli máš hlídání a nebo v okolí dobré jesle, tak proč ne. já jsem se vracela do práce v klárčině roce. sice teda na dva dny v týdnu, ale zvládl by se i plný úvazek. vem si to tak, že v západní evropě se chodí zpátky na plný úvazek ve 4-6 měsících dítěte. my jsme tam za exoty ![]()
Jak to, že RD na manžela převést nejde? Změnilo se něco třeba oproti minulému roku???
Pokud to prostě jinak nejde a peníze potřebujete holt není zbytí a do práce pujdeš.
Nakonec v cizině chodí i od menších dětí.
Hodně taky přijde na to, jestli máš možnost hlídání.
Mě pracovní nasazení čeká také brzy - v podstatě asi dopadnu tak, že budu jezdit s prckem do práce a až začne lést a chodit, tak budou fungovat obě babičky a pak moje kamarádka má soukromé jesličky, kde jedna z mých babiček i učí… Bohužel finanční situace mi to nedovolí, abych mohla být doma a nestačí ani poloviční úvazek
Ale mám okolo sebe několik kamarádek, které nechávali děti dokonce celý týden 8-17h v jesličkách od 10m a děti jsou naopak velmi komunikativní a vše jim jde rychleji - prostě se snaží dohnat větší děti a lépe se dokáží prosadit v kolektivu ![]()
nevidím v tom problém! jen já vím, že by se mi po roce do práce ještě nechtělo…ale ze vzduchu a z lásky se žít nedá!! a jak tu někdo psal…v cizině je to běžný…doma jsou ženy tak 5 měsíců! tak hodně štěstí! ![]()
Příspěvek upraven 06.02.11 v 16:47
Já osobně jsem toho názoru, že člověk dělá, co musí. A že na většinu věcí se dá zvyknout…
Sama jsem začala pracovat hned po šestinedělí (z finančních důvodů-jak jinak) - ale mám výhodu, že stačí pouze necelý půlúvazek a Berunku ty 4 dopoledne v týdnu hlídá táta. Berča se mnou „chodila“ do práce první měsíc, pak už ne.
Navíc myslím, že už sis sama odpověděla tím: Peníze potřebujeme za každou cenu… - to ti (z mého pohledu) docela bere možnost volby…Co si budeme povídat - představa „opustit“ na celý den své malé dítě je hrozná. Ale člověk si zvykne…a když se překoná první týden, ta už to pak jde. Držím palečky a přeji správné rozhodnutí ![]()
Jestli ti má kdo hlídat malou a ty peníze hodně potřebujete, tak vlastně nemáš jinou možnost.
Já se ztotožňuji s názory většiny psychologů v ČR, že hromadná péče dětem do určitého věku neprospívá(třebaže je to nezabije), takže nejsem příznivcem jeslí, ale pokud máte finanční problémy, že by jste se dostali do dluhů a nejde to zvládnout uskromněním, tak je horší žít s nervy z dluhů než v jeslích.
Příspěvek upraven 31.01.11 v 19:19
Já chodím do práce od šesti měsíců věku mého synka. Ne na dlouho a ne každý den, ale mam babičku, která je v domácnosti a hlídá. Znám i spoustu případů, kdy děti chodí do jeslí. Mám dokonce známou, která je celej den doma a přesto malou do jeslí dala (což popravdě odsuzuju). Myslim, že pokud jde o to, abys mohla dvýmu prckovi všechno dopřát, šla bych do práce. Za zkoušku nic nedáš!!! ![]()
Holky ani nevíte, jak jste mi pomohly. Strašně mě vaše názory uklidnily. Jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Manžel na mateřskou jít nemůže, šlo to jen do 9. měsíce malé, ale to jsem samozřejmě nevěděla
. Jinak bych se zařídila jinak.
Malou by hlídala napůl teta a napůl táta. Máme bohužel už jen jednu babičku, a ta na vnoučata moc není
. Teda je, ale spíš jen poňuhňat a vrátit. Ale aby hlídala??? Hm tak to moc neee, bohužel
.
Já to teda zkusím, uvidím, však dostanu 3-měsíční zkušební dobu, a když to nebudu dávat, tak se vrátím s láskou s malé
. Ještě jednou díky moc. Jak já jsem vděčná za internet
. Díky, díky, díky ![]()
Anonymní píše:
Holky ani nevíte, jak jste mi pomohly. Strašně mě vaše názory uklidnily. Jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Manžel na mateřskou jít nemůže, šlo to jen do 9. měsíce malé, ale to jsem samozřejmě nevěděla. Jinak bych se zařídila jinak.
Malou by hlídala napůl teta a napůl táta. Máme bohužel už jen jednu babičku, a ta na vnoučata moc není. Teda je, ale spíš jen poňuhňat a vrátit. Ale aby hlídala??? Hm tak to moc neee, bohužel
.
Já to teda zkusím, uvidím, však dostanu 3-měsíční zkušební dobu, a když to nebudu dávat, tak se vrátím s láskou s malé. Ještě jednou díky moc. Jak já jsem vděčná za internet
. Díky, díky, díky
Jestli máš i tu možnost to vyzkoušet na tři měsíce, neváhala bych!!! Hodně štěstí…!!! ![]()
mojí malé jsou 2 měsíce a já už jsem začla chodit na čtvrt úvazku a beruška chodí zatím se mnou
hezky spinka v kočárku ve skladu / prodávám v koupelnovém studiu/ co se dá dělat peníze jsou potřeba
vím, že jak poroste bude to čím dál větší problém protože bude míň spinkat no naštěstí tatínek je u nás skladník takže když mám zákazníka on hlídá a chůvičky jsou k nezaplacení. Od půl roku co budeme přecházet na rodičovskou tak nastoupí asi přítel já mám vyšší plat a když bychom pak chtěli druhé tak aby byla aspoň lepší mateřská
je to hrozně vypočítavé takhle mluvit a moc dobře si uvědomuju, že si budu bez malé v práci rvát vlasy ale jak tu bylo psáno peníze jsou potřeba ![]()
Ahojky, v ndesni dobe je to drsne prace vs dite, ale je to tak, penizky jsou vsude potreba!
JA mam ani ne mesicni dcerku a uz budu 1× tydne dochazet do prace. nastesti jsem v kancelari sama, takze mala si tam muze lezt a ted jeste spinkat!
Takybych si radsi uzivala cele materstvi s malou doma, ale bohuzel v dnesni dobe hypotek, atd. to nejde!
Vsem drzim palecky at praci a deticky dobre zvladaji, a at jsou hlavne deti hodne ![]()
Ahojte všechny maminky,
.
.
.
musím se vám s něčím svěřit. Mám téměř roční dceru (koncem února bude mít rok). Začátkem roku mi snížily mateřskou na 3.800 ,– Kč. Manžel chodí do práce, místo mě na mateřskou jít nemůže, jsem případ, u kterého už to nejde.
Dostala jsem nabídku na práci. Jedná se o práci na plný úvazek, od 8 do 17 hodin. Nevím, jestli tu práci mám vzít. Peníze potřebujeme za každou cenu, ale nevím, jestli mám od malé jít, nevím, jak to bude snášet ona a hlavně já
Mátě některá podobnou zkušenost? Není to brzy jít do práce? Jsem docela bezradná, peníze potřebujem, malá mě určitě taky potřebuje, aaach jo
Zajímají mě všechny názory