Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,myslím,že lehce propadlá fontanela je normální,taky jde lehce nahmatat,pokud takhle kojíš,nevěřím,že by byla hydratovaná.Nic to není.
Darek ji mívá propadlou do teď a to někdy vcelku dost, v závislosti na tom,mu doktorka vždy zvýší nebo pak sníží dávku Vigantolu (buď jednu nebo dvě kapky).
Z nedostatku vody to taky nemá, pije až moc ![]()
asi zajdu pro jistotu ,rovnou si ji převážím..už si připadám blbě..volám tam skoro každý týden
nikdy jsem taková nebyla,mateřství je dřina ![]()
Ahojky, moje dcerka to taky tak občas měla a tento stav se objevoval po několik měsíců, byli jsme u doktorky a ta pokaždé řekla, že je to ok, plně jsem kojila až do 8ho měsíce a pak už jsem dávala i čaj. Doktorka mi vždykcy říkala, že každé mimi je jiné a má jinak vyvinutou i tu fontanelu na omak a hlavní je prý sledovat, jeslti je mimi stejné jako vždy, jestli není spavé víc než jindy, jestli jí a tak. HOrší je, když je fontanela vyboulená!!! Ale co vím, tak miminka mají často tu fontanelku trochu vpadlou a nejvíc, když třeba řvou
Věřím, že to nic nebude
Píšeš, že jsi starostlivá, tak to určitě poznáš, kdyby jí něco bylo
Nebo zkus zavolat Dr, jen at máš klid
Přejeme krásný den ![]()
Anonymní píše:
asi zajdu pro jistotu ,rovnou si ji převážím..už si připadám blbě..volám tam skoro každý týden![]()
nikdy jsem taková nebyla,mateřství je dřina
My jsme byli s manželem také pořád u dr nebo na pohotovosti, to je normální, když člověk nemá zkušenosti, až budeme mít druhé mimi, možná to bude trošku jiné ![]()
Terrezka píše:Anonymní píše:My jsme byli s manželem také pořád u dr nebo na pohotovosti, to je normální, když člověk nemá zkušenosti, až budeme mít druhé mimi, možná to bude trošku jiné
asi zajdu pro jistotu ,rovnou si ji převážím..už si připadám blbě..volám tam skoro každý týden![]()
nikdy jsem taková nebyla,mateřství je dřina
My taky
Na pohotovosti jsme jako doma ![]()
Ahojky,
neustále propadlá fontanela znamená dehydrataci a je zapotřeb miminku dát napít. pokud je fontanela propadlá ve svislé poloze, je to naprosto normální, běžný jev. Jakmile si dítko lehne na zádíčka a je v klidu, fontanela se zas vrátí do původního stavu, nám se to stává dnes a denně. Ani ta dehydratace není nic šílenýho, je zapotřebí dát okamžitě něco k pití. Ale chápu, že tě to vyděsilo, já jsem taky šílenej plašan.
Ahoj mám s tím zkušenosti, malá ji měla taky propadlo kolem 8. měsíce, doktorka mi řekla, že je dehydrovaná a že ji mám dát víc pít a k obědu mám dávat polívky, problém byl, že nechtěla moc pít tak jsem ji kupovala instatní nápoje a poté jak začala pít se vč´še spravilo, hlavně klid a kdyby něco tak naštiv doktorku.
Ahoj, taky to malá mývá víc propadlé když třeba sedí,ale taky mi bylo řečeno,že je to normální…když leží tak je to pak normální…bývá to prý až tak do 1 roku,jestli mi to řekli správně ![]()
Ahojky, na pohmat ve svisle poloze je to normalni
I proto lekari kontroluji fontanelu v leze ![]()
zdravím..poslení dny na své dceři 6týdnů pozoruji ,že má na pohmat lehce propadlou fontanelu,na pohled vidět není,ale těžko říct je hodně vlasatá…
zkoušela jsem se všelijak koukat a viditelné mě to nepřišlo.není propadlá vždy,spíše ve svislé poloze..muže to něco znamenat?nemá žízeň?moč má světlou a bez zápachu ,cca 10 pomočených plín+ tak dvě pomočená trička…ráda čura na maminku,když jí rozbalí
stolici má jenou za tři dny ,výrazně žlutou kašovitou.plně kojím cca po 2-3 hodinach přes den a v noci 1-2 kojení.jsem dost starostlivá…asi až moc.na kontrolu jdem až za 14dní…