Propadlá fontanela?

Anonymní
31.1.11 14:35

propadlá fontanela?

zdravím..poslení dny na své dceři 6týdnů pozoruji ,že má na pohmat lehce propadlou fontanelu,na pohled vidět není,ale těžko říct je hodně vlasatá… :-o zkoušela jsem se všelijak koukat a viditelné mě to nepřišlo.není propadlá vždy,spíše ve svislé poloze..muže to něco znamenat?nemá žízeň?moč má světlou a bez zápachu ,cca 10 pomočených plín+ tak dvě pomočená trička…ráda čura na maminku,když jí rozbalí :lol: stolici má jenou za tři dny ,výrazně žlutou kašovitou.plně kojím cca po 2-3 hodinach přes den a v noci 1-2 kojení.jsem dost starostlivá…asi až moc.na kontrolu jdem až za 14dní…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3200
31.1.11 14:40

Ahoj,myslím,že lehce propadlá fontanela je normální,taky jde lehce nahmatat,pokud takhle kojíš,nevěřím,že by byla hydratovaná.Nic to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
31.1.11 14:40

a co třeba zavolat doktorce nebo tam zajít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
31.1.11 14:42

Darek ji mívá propadlou do teď a to někdy vcelku dost, v závislosti na tom,mu doktorka vždy zvýší nebo pak sníží dávku Vigantolu (buď jednu nebo dvě kapky).

Z nedostatku vody to taky nemá, pije až moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.11 14:44

asi zajdu pro jistotu ,rovnou si ji převážím..už si připadám blbě..volám tam skoro každý týden :roll: :zed: nikdy jsem taková nebyla,mateřství je dřina :lol:

• Citovat
  • Upravit
195
31.1.11 14:44

Ahojky, moje dcerka to taky tak občas měla a tento stav se objevoval po několik měsíců, byli jsme u doktorky a ta pokaždé řekla, že je to ok, plně jsem kojila až do 8ho měsíce a pak už jsem dávala i čaj. Doktorka mi vždykcy říkala, že každé mimi je jiné a má jinak vyvinutou i tu fontanelu na omak a hlavní je prý sledovat, jeslti je mimi stejné jako vždy, jestli není spavé víc než jindy, jestli jí a tak. HOrší je, když je fontanela vyboulená!!! Ale co vím, tak miminka mají často tu fontanelku trochu vpadlou a nejvíc, když třeba řvou :-)) Věřím, že to nic nebude :-)) Píšeš, že jsi starostlivá, tak to určitě poznáš, kdyby jí něco bylo :-D Nebo zkus zavolat Dr, jen at máš klid :-)) Přejeme krásný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
31.1.11 14:47
Anonymní píše:
asi zajdu pro jistotu ,rovnou si ji převážím..už si připadám blbě..volám tam skoro každý týden :roll: :zed: nikdy jsem taková nebyla,mateřství je dřina :lol:

My jsme byli s manželem také pořád u dr nebo na pohotovosti, to je normální, když člověk nemá zkušenosti, až budeme mít druhé mimi, možná to bude trošku jiné :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
31.1.11 14:52
Terrezka píše:
Anonymní píše:
asi zajdu pro jistotu ,rovnou si ji převážím..už si připadám blbě..volám tam skoro každý týden :roll: :zed: nikdy jsem taková nebyla,mateřství je dřina :lol:
My jsme byli s manželem také pořád u dr nebo na pohotovosti, to je normální, když člověk nemá zkušenosti, až budeme mít druhé mimi, možná to bude trošku jiné :-))

My taky :mrgreen: Na pohotovosti jsme jako doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
31.1.11 15:08

Ahojky,

neustále propadlá fontanela znamená dehydrataci a je zapotřeb miminku dát napít. pokud je fontanela propadlá ve svislé poloze, je to naprosto normální, běžný jev. Jakmile si dítko lehne na zádíčka a je v klidu, fontanela se zas vrátí do původního stavu, nám se to stává dnes a denně. Ani ta dehydratace není nic šílenýho, je zapotřebí dát okamžitě něco k pití. Ale chápu, že tě to vyděsilo, já jsem taky šílenej plašan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
31.1.11 15:22

Ahoj mám s tím zkušenosti, malá ji měla taky propadlo kolem 8. měsíce, doktorka mi řekla, že je dehydrovaná a že ji mám dát víc pít a k obědu mám dávat polívky, problém byl, že nechtěla moc pít tak jsem ji kupovala instatní nápoje a poté jak začala pít se vč´še spravilo, hlavně klid a kdyby něco tak naštiv doktorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
31.1.11 17:22

Ahoj, taky to malá mývá víc propadlé když třeba sedí,ale taky mi bylo řečeno,že je to normální…když leží tak je to pak normální…bývá to prý až tak do 1 roku,jestli mi to řekli správně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.11 18:00

když leží tak to má normální tak to snad nic nebude ;)

• Citovat
  • Upravit
2921
1.2.11 01:49

Ahojky, na pohmat ve svisle poloze je to normalni :) I proto lekari kontroluji fontanelu v leze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí