Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím Vás děvčata,
chtěla bych se na něco zeptat.Švagrová má tří měsíčního chlapečka se svým bývalím přítelem. Před porodem to bylo vše v pohodě se domluvili že mu dají příjmení otce. Ted se věci mají bohužel jinak. A tak se chci zeptat jestli je možné aby se prckovi mohlo změnit příjmení na příjmení matky??? ![]()
Na matrice, jako pritel/pritelkyne se souhlasem rodicu, po rozvodu s rozvodovym papirem.
Přesně tak mám to taky za sebou musí souhlasit i přítel pak je to bez problémů
Katynkaa píše:
holky taky me tohle zajima?a nevite nejde to bez neho nejak obejid?mam problem ze bych ho na matriku urcite nedotahla,navic nevim kde se vyskytuje?
marra píše:Katynkaa píše:holky taky me tohle zajima?a nevite nejde to bez neho nejak obejid?mam problem ze bych ho na matriku urcite nedotahla,navic nevim kde se vyskytuje?
Soud? ![]()
A jaké máte zkušenosti ae změnou dívčího jména po narození. Mám příjmení manželovo po svatbě bez ová.Ale na oddacím listě máme napsané u dítěte dívky normálně příjmení s ová. Někde jsem slyšela že se to dá změnit až pop porodu.porďte prosím
Monny89 píše:marra píše:Soud?Katynkaa píše:holky taky me tohle zajima?a nevite nejde to bez neho nejak obejid?mam problem ze bych ho na matriku urcite nedotahla,navic nevim kde se vyskytuje?
Jojo, pokud jeden z rodičů se změnou příjmění dítěte nesouhlasí, tak pak se dá souhlas rodiče nahradit rozhodnutím soudu.
Ahoj.
Já měnila příjmení dítěte přes soud. Přítel s tím nesouhlasil, ale neplatil mi alimenty a tak soudkyně rozhodla hned na poprvé.
Pak jsem šla s rozsudkem od soudu na matriku a dostali jsme nový rodný list. A ještě jsem zaplatila 1000 kč za změnu příjmení. U soudu jsem naštěstí žádný poplatek neplatila.