Hirsprungova nemoc

2892
30.1.11 18:36

Hirsprungova nemoc... :-(

Ahoj holky..mate tu nektera zkusenosti s Hirsprungovou nemoci u deti? Muj 6mesicni syn ma na ni podezreni (dle irigografie) a ted jdem do Mitola na biopsii streva pro potvrzeni diagnosy. Tak se bojim..budu rada,kdyz mi nekdo napisete zkusenosti ci rady..diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9262
30.1.11 20:40

nemám zkušenosti ale koukala jsi tady? http://www.zivotbezstreva.cz/pribehy tam příběhy dětí s Hirsprungem jsou. :-?

Držte se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.1.11 21:08

mam kamaradku co byla v detstvi na operaci a je OK. osobni zkusenost nemam, jen neco malo, co si pamatuji ze skoly, ale tos toho jiste uz vygooglila vic

Urcite je neprijemne, kdyz dite neco takoveho ma a musi nakonec na operaci, nicmene ale v celem spektru toho, co muzou deti mit, je to jeste dost dobre onemocneni. prekonate si to osklive a svetle zitrky jsou zaruceny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
30.1.11 21:13

No kez by nam rekli,ze je to ok..je to cele divny,maly prospiva,nebreci,je spokojeny. Jen nekaka…kdyz byl jen kojenej,nekadil i 17 dni. Ted ma trochu zeleninovych prikrmu a vecer kasi a kadi jak kdy..tak jednou za 2-4 dny..ale ma i takove tuhe bobky. Tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.1.11 21:17

a to se delalo irigo jen kvuli tomu, ze kaka mene casto?
ale tys asi ruzny triky na zmekceni stolice zkousela, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
30.1.11 21:23

snad to bude v pořádku. nemyslím si, že to je tahle nemoc, zvrací??? píšeš , že prospívá to věršinou nebejvá , tváří se spokojeně? má problémy s bříškem, bolí ho???nejsem doktor, tak nebudu soudit. ale prostě hodně štěstíčka a at je maličkej v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
30.1.11 22:55

Jo,jo..irigo se delalo jen kvuli tomu,ze moc nekadi. Jinak prave vubec nezvraci,brisko ho neboli. Je spokojenej..na zmekceni stolice jsem zatim davala pouze navic tekutiny a zacla jsem davat probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
31.1.11 15:15

nu Míšataky nijak zvlášt nekaka, ale ty probiotika zkus. dobrý jsou laktobacílky, moc nám pomohli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danab
3.7.11 16:43

Operace Hirsprunga

Dobrý den.
Moje zkušenost je od syna.
Dnes jsou mu 4 roky.Podezření na hirsprunga měl jeho dětský lékař již v půl roce, ale operován byl v Brně až v roce a půl.Dnes je naprosto v pohodě a všechno je OK.Je fajn, že jste na to přišli tak brzo.Čím je starší je to složitější se stravou.Ale počišťování určitě už dobře znáte.On kakal jako malí třba jednou do týdne a měl takové velké nafouklé bříško.Jinak byl velice klidný,rád měl dudlík jakoby na uklidnění. Ihned po operaci ho pak hodil púo měsíci do koše.
Dělali mu to laporoskopicky takže má jen 4 vpichy do břicha, žádné řezné rány, které by pak mohli způsobovat vážnější komplikace. Po operaci byl za 14 dní doma. Přeji ať Vám to všechno dobře dopadne. Pro nás to byly pěkné nervy a jsem ráda, že to je za námi.
Hodně síli Vám všem.
:-) :-)

• Citovat
  • Upravit
2892
3.7.11 17:57

Ahoj Danab..nam nakonec Hirsprunga neprokazali..pouze nevyzrale bunky v casti streva,ktere dozrajou. Trd uz je vse ok a krasne kaka kazdy den..preju at jste ale ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danab
4.7.11 21:45

To vám moc přeju.Hlavně ať jsete nadále moc zdraví a nic vážného vás nepotká.Přeji pěkné prázdniny. :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2789
5.7.11 18:15
Prtka píše:
Jo,jo..irigo se delalo jen kvuli tomu,ze moc nekadi. Jinak prave vubec nezvraci,brisko ho neboli. Je spokojenej..na zmekceni stolice jsem zatim davala pouze navic tekutiny a zacla jsem davat probiotika.

vysad probiotika-ucpavaji!Ja jsem mela ze synem neco podobnyho,kadil hezky,zacala jsem davat ty probiotika a najednou se zastavil!Ale teda od te doby,co bastime masozeleninu a ovoce,tak se stolickou problem nemame i 3× denne tuhe bobky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elitulli
28.3.12 21:49

Můj dnes 25 letý syn byl operován ve dvou letech v Motole na Hirchsprunga
a pak dvě kontroly a od té doby je v pořádku.Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
40
12.12.12 15:07

Dobrý den. Mohla bych Vás poprosit o radu? -naše roční dcera už šíleně bojuje se zácpu. ačkoliv je to už tři měsíce a stolici má tuhozu, stejně jí skoro nevytlačí a musíme jí pomáhat čípky nebo easylaxem. Měli jste podobné problémy? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.1.16 12:47

Ahoj,
mam 3,5 mesicniho syna, po porodu skoncil hned po 24 hodinach na JIP, jelikoz nekakal, jen zvracel a nafouklo se mu brisko do silenych rozmeru. Na JIP ho po vydatnych nalevech do strev a rektalnich rourkach horko tezko zbavili alespon smolky, domu nas pusteli s tim, ze me naucili, jak delat nalevy a jak pouzivat rektalni rourku a takhle jedem uz 3 mesice. Rano 30 ml nalev, pak rourka, zavedena hluboko a s mackanim briska z neho strika oranzova voda. Na biopsii nas objednali az v za dva mesice, tzn. v jeho 5 mesicich. 3 krat denne pak jeste bez nalevu z neho vymackam pres rourku tekutou stolicku. Sam se nepokakal nikdy. Jen pres rourku. Mame podezreni na Hirsprung-ultrakratky segment. Tak asi tak…zatim to zvladam..:)a maly je statecny:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí