Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hlavně nechápu, proč by se měl dávat, ničí to dásně atd. Myslím, že je to šidítko, když maminy nekojí a usnadňuje práci, nic víc!!!
No tak já to řeším hrnečkem s pítkem a
tak si můžeš koupit na flašku ten nástavec se lžičkou - u nás mají myslím za 20Kč.
tak ja taky dudlik davat nechtela, z podobnych duvodu jako ty, proste mi prislo spravnejsi se ji snazit ukonejsit jinak, nez ji zacpat pusu dudlikem ![]()
casem, kdyz uz jsem ji dudlik davat chtela, ho zase nechtela ona, ale asi kolem 5 mesicu se na nej naucila, mela ho vicemene jen na spani a celkem bez problemu ho pred 2. narozeninama odlozila do more rybickam ![]()
ted u druheho to uz asi bude jinak, myslim, ze budu za dudlik hooodne rada ![]()
hanka.hanka píše:
toho já se bojím,že až jak přestanu kojit,že malá nebude chtít z flašky…kamarádka mi říkala,že její dcera taky dudel nechtěla a pak ani z flaše a tak ji musela dávat po lžičkáchno snad to tak nebude
Záleží, kdy odstavíš. Dá se přejít z prsa rovnou na učící hrneček, láhev se sportovním uzávěrem, normální hrnek. Já mám kojeneckou lahvičku schovanou v komodě a ještě jsem ji nevytáhla, není důvod ![]()
Ahoj, my taky nemáme dudlík, dceři jsou 3 měsíce, ale musím říct, že bych ho někdy uvítala. Malá ho od narození plive, jenže se neumí nijak jinak uklidnit, tak prořve celý den. Taky nevezme dudlík na flašce, takže jen kojím, což je moc dobře, ale někdy únavné. Tatínek by malou někdy rád pohlídal, abych měla na chvilku čas pro sebe, jenže malá se uklidní jen u mě…
Taky nejsem pro dudlík, ale chtěla bych najít způsob, jak malou uklidnit…
A taky nedudlíkujem. Kolem třetího měsíce jsem to zkoušela, dcera nevěděla, so s dudlem dělat, vypadával jí z pusy ![]()
Romaelko, možná to s těma zubama nebude tak horký, každé dítě to snáší jinak
Moje dcera jen hůř spí, to je všechno ![]()
Tak první syn dudlal asi tak od měsíce, do té doby mu to prostě nešlo..Od té doby závislák - na usnutí jej má pořád..
jo a flašku nechtěl nikdy, byl kojenej do 9 měsíců a pak měl rovnou učící hrneček, prostě savičky nee..
Mladší dudlá takřka od narození, den po porodu se u něj projevila Časná sepse, takže skončil na jipce a tam dudlík mají všechna mimča, pokapávali mu ho i glukózou, když ho nechtěl..A to mu cpali takové ty obrovské kaučukové bambule..Každopádně dudlat ho naučili znamenitě, takže dudlá na svůj věk obstojně..Hodně ho to zklidní před spaním, pka ho vyplivne a spí dál..Nemám nic proti dudlíkům a nemyslím, že bych ho nechala v mokré plíně, pokakaného, hladového nebo s bolestmi bříška…myslím, že zakladtelka má pocit, že kdyby dala dítěti dudlík, nějak ho tzv.ošidí…Ale ten název šidítko neznamneá, že máma šidí své dítě, tím, že mu nevěnuje potřebnou péči, ale ukonejší dítě se silným sacím reflexem, takže ho ošidí v tom, že místo prsa na ududlání se dá dudlík… ![]()
Tak já se přiznám, že bych velice ráda zadudlíčkovala a koupila jsem už všemožný dudly, ale on prostě nedudlá a hotovo. Občas palec, ale ani to ne. Přitom kolikrát, když je utahanej, tak by si tak pěkně mohl zadudlat… No nic, to byl jen povzdech…
Bongiorno18 píše:
Tak první syn dudlal asi tak od měsíce, do té doby mu to prostě nešlo..Od té doby závislák - na usnutí jej má pořád..jo a flašku nechtěl nikdy, byl kojenej do 9 měsíců a pak měl rovnou učící hrneček, prostě savičky nee..
Mladší dudlá takřka od narození, den po porodu se u něj projevila Časná sepse, takže skončil na jipce a tam dudlík mají všechna mimča, pokapávali mu ho i glukózou, když ho nechtěl..A to mu cpali takové ty obrovské kaučukové bambule..Každopádně dudlat ho naučili znamenitě, takže dudlá na svůj věk obstojně..Hodně ho to zklidní před spaním, pka ho vyplivne a spí dál..Nemám nic proti dudlíkům a nemyslím, že bych ho nechala v mokré plíně, pokakaného, hladového nebo s bolestmi bříška…myslím, že zakladtelka má pocit, že kdyby dala dítěti dudlík, nějak ho tzv.ošidí…Ale ten název šidítko neznamneá, že máma šidí své dítě, tím, že mu nevěnuje potřebnou péči, ale ukonejší dítě se silným sacím reflexem, takže ho ošidí v tom, že místo prsa na ududlání se dá dudlík…
To je fakt s tím šidítkem
Myslím, že malá by ho bývala zrovna potřebovala, teda spíš já
Přisála se na porodním sále a pustila až před 3mi měsíci a to jsem jí ještě obelstila, když byla nemocná, chudinku
jinak bych snad kojila dodnes ![]()
To já bych tu naši malou taky ráda někdy ošidila,abych si odpočinula, ale prostě ho fakt nechce,začne ho vystrkovat jazýčkem,a když spustí řev,co ji to tam cpu,tak je to už úplně bez šancí…někdy dělá,že se z toho i dusí…prostě každé mimi je jiné
Usíná často u cicku a dudlem jsem ji zkoušela oklamat jen jednou,nepovedlo se…
Moje děti ho mají na spaní, jinak ne, syn už teda nemá vůbec a dcera ho po spaní odevzdá sama
Ale třeba v autě nebo nosítku spí v pohodě bez něj a nedožaduje se. Zrušila bych ho úplně, ale to bych pak kojila 100× za noc a to jí raději dám dudla
Taky začali dudlat pozdě, jako malinký ho nechtěli, tak jsem je nenutila.
A přijde mi hrozný, když vidím ty velký děti (třeba i 1,5-2r.) v obchoďácích s vraženým dudlem v puse, to nechápu
![]()
Tak já dudlík Majdě nacpala v pěti měsících. Ona se totiž jinak uklidňovala tak, že se přisála sama sobě na ruku - na předloktí, měla tam hnusné cucfleky, modřiny=/… Takže proto.
Měla ho jen na spaní a ve dvou letech jsme se ho úspěšně zbavili a je klid (a ruku už si nežere
).
Každé mimčo je jiné, někdo má prostě velkou potřebu sát, tak proč mu nedat dudlík na ten čas, kdy není prso/flaška.
Majda jinak kojená do roka, pití s příkrmy jsem dávala ve flašce s takovou měkkou gumovou placatou násoskou a pohoda. Normální savičku neměla nikdy.
Mám dvě děti a ani jedno nikdy nepoznalo dudlík a ani flašku s dudlíkem.
Vždycky jsem fungovala tak, jako by neexistoval, takže mě ani nenapadlo, že bych jim ho měla dát.
U první dcerky občas tatínek nadhodil, že jestli by to nebylo lepší, ale já to zavrhla a myslím, že bez problémů.
Já mám stejně pocit, že dudlík nic neřeší, uklidní na chvíli, pokud dítě chce opravdu brečet a má k tomu důvod, tak dudlíkem nic nespravím. Navíc se z toho pak stane zvyk a musím dítě následně trápit s odvykáním.
Ale rozhodně nesoudím maminky, které svému dítěti dudlík dají, je to jejich rozhodnutí a každá z nás dělá jen to, co uznává za nejlepší.
Obě moje děti byly bezdudlíkové. Když mi začaly přerůstat přes hlavu u těch zoubků, tak už si dudlík narvat nenechaly.
Na chytré řeči kolem kašli, je to tvoje dítě a oběma vám to vyhovuje, ne? ![]()
ahoj, muj syn dudlik nechtel a tak ho nemel a nema…
neni treba dudana cpat… nech reci recma, je to indivindi