Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno,
potřebovala bych poradit…
Malý 6 měs se mi probudil s horečkou 38,6- měřeno v zadečku. Nic jsem nedávala, o hodinu později měl už jen 37,8. Kromě toho mu jen trošku teče z nosu a je protivný. Řeším, jestli s ním mám zajít k Dr, teď- v období chřipek, když mi nejspíš stejně nic neřekne, kromě- sledovat a uvidí se. Jde o to, že pokud tam nepůjdeme dnes, zítra a pozítří nebude ordinovat. Až v pátek.
Prosím o názory a zkušenosti
Je možné, že by byl přes den v pohodě a večer se mu teplota zase vrátí? Nebo kdyby mu fakt něco bylo, tak horečkuje i přes den?
Několikrát už nachlazený byl, ale vždycky bez teploty.
Děkuji ![]()
Ahojky - totéž bylo u Berunky cca 3 týdny nazpět. Teplotu měla 2 dny průběžně kolem 38 (po odečtu), naštěstí dětský Paralen zabíral. Poprvé jsem myslela, že to jsou zoubky, ale v noci se objevila rýma - bohužel „zadní“, která absolutně nešla odsávat. Logický důsledek tak byl kašel…
Já k doktorce nakonec šla - právě kvůli kašli. Přece jen je to ještě kojenec a nechtěla jsem nic zanedbat. Dostali jsme Spiropent (ten je tuším jen na předpis, ale jistě to nevím) a Mucosolvan a aspoň jsem měla jistotu, že je Berča pod kontrolou…Přeji brzké uzdravení ![]()
Měřila jsi v zadečku a odečítala 0,5 stupně?
A malá měla teplotu i přes den???
Díky za odpověď ![]()
ahoj, pokud teplota opět stoupne a bude takový malátný, unavený, tak to může být nějaký typ paravirózy- jako je např. 6.nemoc, horečky 2-3dny, pak osypání
po čípku dětem teplota klesla, v průběhu dne se zase zvýšila a tak dokola, po 2 dnech se osypali, u dr. jsem byla před osypáním,jak to chytila dcera už ne, průběh byl stejný
pokud se to nezlepší do 2 dnů, pokud nebudou jiné projevy, tak potom bych zašla k dr.
yriel píše:
Měřila jsi v zadečku a odečítala 0,5 stupně?
A malá měla teplotu i přes den???Díky za odpověď
JJ, měřila jsem v zadečku a odečítala. Jinak teplotu měla hlavně večer, ráno i 1× přes den…ale celkem nás potrápily opravdu jen ty 2 dny
teplota byva ráno nižší.Potom muže během dne stoupnout a večer byva obvykle nejvyšší.Je fakt ,že u doktorky by jste mohli něco chytit.Řádí i střevní chřipky.V nejhorším případě mužete zajet na pohotovost.Ale opatrně ,sleduj jakou má teplotu.Některé maminky radí nesnižovat pokud nemá opravdu horečku.Ale u tak malého bych dala něco proti teplotě už při osmatřiceti.Mám zkušenost s fibrilnkama ,tak už při nižší teplotě dávám čípek .ten nám pomáhá nejlíp.