Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hihi, naše Eliška se narodila s 3 780 g a v 7 týdnech měla 5 680 g ![]()
Doktorka nám nikdy nic neřekla. Je z ní krásná zdravá holčička.
Ve 12m měla nec. 12kg.
Pa a nedělej si hlavu, každé dítě má jiný apetit
Krmím jí jak potřebuje,po třech hodinách prostě chce přes den,když vydrží déle tak ji nechám.A problémy s bříškem nebo tak teď teda nemá.
Anonymní píše:
tak to nechápu, nám řekli, že máme budit, protože je miminko tak malé, že by se samo neprobudilo..prostě by pořád spala, jak byla droboučká..ještě k tomu dodávala, že samozřejmě dítka donošená se klasicky budíno a pak si vyber zakladetko
![]()
CO to bylo za doktory proboha??? Mě řekli, že tohle je ta největší blbost, která se furt ještě říká!
. Zdravé dítě se vždycky probudí na jídlo ![]()
My jsme teda nikdy neměli problém s „tloušťkou“ (ve dvou letech má 10kg), ale dietu bych rozhodně nenasazovala možná bych prostě nekrmila pravidelně, ale počkala, až si dítě samo „řekne“… Ale možná to tak zakladatelka dělá, to nepíše, jen že krmí po 3 hodinách. Pokud dítě po 3 hodinách pláče a chce jíst, OK, dala bych, pokud je po 3 hodinách spokojené a dostane UM jen proto, že už jsopu to tři hodiny, možná bych interval prodloužila…
lucineeccka píše:Anonymní píše:CO to bylo za doktory proboha??? Mě řekli, že tohle je ta největší blbost, která se furt ještě říká!
tak to nechápu, nám řekli, že máme budit, protože je miminko tak malé, že by se samo neprobudilo..prostě by pořád spala, jak byla droboučká..ještě k tomu dodávala, že samozřejmě dítka donošená se klasicky budíno a pak si vyber zakladetko
![]()
![]()
![]()
. Zdravé dítě se vždycky probudí na jídlo
Ale jinak, syn jen v podstatě donošený (37.tt), ale na kojení jsem ze začátku taky budila, byl maličký a neměl sílu tahat a navíc měl ze začátku silnou žloutenku, dr. říkala, že u maličkých dětí se může stát, že mají hlad, ale jak jsou mrňavé, pořádně si o jídlo nezařvou a zse usnou, a tím se dál vyčerpávají… Takže když si sám neřekl cca po 3 hodinách, vždycky jsem ho zkoušela přiložit. Kromě v noci
.
Tak to je vážně hustý - jak může doktorka o 2měsíčním miminku říct, že je tlusté a chtít po Tobě, abys mu zavedla dietu ![]()
Podle mě je to blbost - můj chlapeček měl ve dvou měsících přesně tolik, co Tvoje malá a bylo mi řečeno, že krásně prospívá. Takže na Tvém místě, jediné, co bych řešila, je výměna doktorky ![]()
Laaja píše:
Ahoj,
no tohle je dnes první hovadina na kterou jsem narazila, ta tvoje doktorka není normálná!!! Jakou dietu pro takhle malé dítě?!
Krm podle potřeby malé, prostě krásně prospívá, tak to neřeš. Já dávala UM i po dvou hodinách, když si řekli, takže neřeš. Přece nenecháš malou řvát hlady…
Takhle kamarádce, taky doktorka poradila, že má krmit v delších časových intervalech, ona se toho držela a holky ji doma ječeli hladem, no děs.
Myslím, že bych vážně zauvažovala o změně pediatra
Jasně úplně souhlasím je to úplná blbost já teda sice kojím ale nějak na hodiny nekoukám když má hlad tak jí prostě dám.Jak tohle vůbec může někdo radit a ještě doktorka
.Jsou miminka které můžeš krmit každé 2 hodiny a přibírají minimálně buď ráda že krásně přibírá a určitě štastná. ![]()
dodržuj ten 3-hodinový interval akorát v noci třeba od půlnoci do šesti nebud pokud se neprobudí na jídlo sama.Nepíšeš kolik jí dáváš tam by jedině mohl být problém ,že ji překrmuješ,ale to by jsi poznala i podle neustálých zažívacích potíží a řevu.Taky nepíšeš jak vypadáte vy dva s manželem ,pokud jste při těle ikdyž toho moc nesníte možná má malá pomalejší metabolizmus po vás a líp přibírá.Což není v tomto věku důvod k dietě pouze upozornění ,že až začne papat normálně měli byste omezovat věci co jdou na tlouštku nejlépe s nimi začít co nejpozděj.
jo mimochodem nám taky řekli ,že je malej tlustej a máme mu nasadit dietu ,protože už v měsíci pil 120ml každé 3 hodiny.Hmm dietu jsme nakonec přeci jen drželi ikdyž nechtěnou kvůli rotavirům a malej dokonce shodil -jenže pak zas nechtěl jíst vůbec a vůbec nic.
Ahoj, celou diskuzi jsem nečetla, ale myslím si, že je to kravina, říct o 7mi týdenním mimču že je tlustý. My měli porodní váhu 3500, která spadla na 3270 a v 6 týdnech byla na 5560g! A doktorka neřikala, že by byl nějak tlustej, takže je to v normě, teď je mu 14 měsíců a má 10,5kg, až se začne hýbat, tak se jí to bude upravovat, takže bych se tím fakt nestresovala a dieta takovýmu mimču může jen uškodit a ne prospět, nechat dítě řvát hlady, bych tu doktorku praštila!
Ahoj..tak já myslím že vůbec není tlustá..my jsme měli na 6-týdenní prohlídce 5600g
a porodní váha byla 4000g taky máme tvářičky buclaté a doktorka nic moc neříká jen že to nevadí a že to vyběhá. Jíme, taky každé 3hodiny 100ml nutrilonu a dr. říkala že je to předpisově (sám se hlásí o jídlo co 3hod)
tak s tou dietou bych milou mudr.poslala někam…malému dítěti se nedá vysvětlit,aby tolik nepapalo a nebylo paqk tlusté! Krm jak dítě potřebuje a najdi si jinou doktorku.Mě někdo říkat,že mám dítě tlustý v 7.týdnech,tak mu něco řeknu..:roll: není
nad to mít zdravé dítě
Ahojky mé holčičce bude zítra 7 týdnů,porodní váhu měla 3420g spadla na 3150g a teď ma 4800g a dr.vubec nic neříkala jen ,že nádherně přibírá…tlustá se mě taky nezdá,ale hubeňour to taky není,teď v zimě se to schová pod dlouhým rukávem,ale já včera dala krátkej a musim uznat ,že ručičky trošku faldíkovatý má,při koupání to tak nevynikne x) ale to už ke zdravému miminku myslim patří…:)ja teda plně kojím..malá přes den vyžaduje jídlo po 2-3 hodinách,ale je pravda ,že se mě v noci nebudí.usne v 8-9 a spinká spokojeně do pěti do rána ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, my jsme krmily každé tři hodiny, ale přinesly jsme si z porodnice miminko které vážilo 2 kg, (dcera je nedononošená 30.týden) a každý tři hodiny jsem krmila, byla na UM, dostávala 90mll. Nechápu proč krmíš každé tři hodiny, neříkám, že nasadit dietu, ale tohle se mi zdá vážně přehnaný..můj názor
Fakt miluju tyhle názory. Obzvlášť, když se autorka schová za anonymitu… Zdá se, že jsi profík ve stravě miminek…
![]()
Zakladatelko
asi by mi ruply nervy a doktorku bych poslala až tam, kam slunko nesvítí ![]()
Tvoje mimčo prospívá úplně nádherně a rozhodně neposlouchej řeči o dietách.
Já tedy nemám zkušenosti s UM, obě děti jsem kojila, ale myslím, že ve váze nebude rozdíl.
Syn se narodil s váhou 3480 g, v osmi týdnech už měl 6700 g. Doktorka to neřešila. Mimča nemají žádný pohyb, tak se oplácají. Později se to srovná.
Dneska je z něj krásný sedmiletý klučina, váží sice skoro 30 kg, ale má těžkou kostru. Není to vychrtlík, co má kosti potažené kůží, ale má „vypracovanou“ postavu a rozhodně není tlustý.
Dcerka měla po narození 2700 gramů a v osmi týdnech 5500gramů. Dneska jsou jí necelé 4 roky, váží 18 kg, je maličko oplácaná, ale žádný buřtík. A určitě se ještě vytáhne.
Neřeš doktorku, je to slepice ![]()
Anonymní píše:
Co je to ten percentil?
Percentilové grafy najdeš v příloze zdravotního a očkovacího průkazu (část Informace pro rodiče, slouží ke zhodnocení zdravého vývoje dítěte. Podle toho, na který ukazatel se díváš, zjistíš, jestli je tvoje dítě v délce stejné, jako 50 % dětí téhož věku apod. Ideálně by se měly všechny sledované údaje pohybovat na stejném percentilu (tedy pokud je dítě hmotností i vzrůstem na 3. percentilu a obvod hlavy má na 90., mělo by to být pro lékaře upozornění, zda se za tím neskrývá nějaký problém).
To, že je moje dcera na 97. percentilu znamená, že 97 dětí ze sta je menších nebo stejně velkých jako ona a 3 jsou ještě větší. Není to tedy tak, že 97 % dětí je takhle vysokcýh / těžkých apod.