Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky…včera malá běhěm pul hodiny 3* sfialověla..
moc brečela.
nevím z ničeho nic dostala záchvat pláče a tak dlouho se nenadechla až začala měnit barvu.tak jsem s ní vždy zatřásla a nadechla se.
byl to pro mě šílený šok.
předním to párkrát měla taky ale ne tolik.měla jsem fakt strach.tak jsem volala doktorovi co s tím.
doktor mi řekl že je to normální a pokud do 30s se nadechne tak je to v pořádku.prý se to díte z pravidla nadechne.no jo jenom že já mám takovej šok že se fakt o ní moc bojím a bojím se toho že to příjde znovu.doktor říkal že s ní nemám třást jen si jí vzít k sobě a utěšovat že se nadechne.ale budte v klidu když détě je fialové.:/dneska odpol jdeme do poradny.aby se na ní kouknul aspon jestli má dýcháníá v pořádku.
Netřást, zkus jí fouknout do obličeje, hodně dětí se pak nadechne…
Ahoj,
jjj foukání je u nás na 100% úspěšné a přijde mi šetrnější než s mimísem zatřást. Stačí jen tak lehounce fouknout, aby se zase moc nelekl a hned se nadechne (pravda občas ho to rozčílí ještě o trochu víc, ale dejchá
)
doufák že to foukání zkoušet už nebudu muset…
ale děkuji za rady…hodně jsem hledala na net..
a některé děti prý i omdlívají…
my už od narození máme problémy…v porodnici se nám dusila plodovou vodou pak doma vždy po kjojení ublinkávala tím zpusobem že i nosem.a to se dusila taky.
a ted tohle…holky už fakt z toho zešílím
taky to známe od dcery…už jako malé miminko, když se lekla, nebo když ji nečekaně babička šla oblékat - ještě u toho rozpažila …později, když se vztekala…fialový občas i dnes, když brečí stylem - nadechnutí v křeči a dlou se nenadechne na další jekot ![]()
To fouknutí pomáhá, já hodně utěšovala, aby se zklidnila. Ale taky si pamatuji, že to byl děsný pohled ![]()
právě vidět svoje dítě jak modrá nebo fialový a myslíš v tu chvíli prosím at žije at žije=(
To je docela normální, dělá to hodně dětí. Neboj vždycky se nakonec nadechne!! Organismus má obranný pud sebezáchovy, ty i kdybys sebevíc chtěla a zadržela dech, tak se taky neudusíš, vždycky to nevydržíš a zase se nadechneš. V takové situaci pomůže sice nějaký šok, třeba fouknutí, pokud to psychicky nevydržíš, ale nejlepší je konejšit, uklidňovat a počkat až přestane. Přeci jen každý šok, i když malý, je pro tak malé mimi stresující, některé citlivější povahy pak mají třeba tiky nebo později koktají a může to být i z takových drobností v útlém věku. Ale dovedu si představit, jak hrozný je to pohled. Já nevědět, že to existuje, tak s ní asi třesu jak divá a mám náběh na infarkt:-)
no jo..známe, náš mladej se kolem půl roku zaseknul tak že už začal bejt vláčnej a probral se až na zemi kdy jsem se už (totálně hotová) chystala mu dávat umělý dejchání! Dodneška je to taková hérečka a když se mu něco nelíbí tak se nadechne a okamžitě rty fialový a vykulený oči a kouká…už jsem se to naučila a v klidu mu povídám dýchej, nic se neděje…a jde to. Když byl malinkej tak jsem taky foukala do obličeje, třást ne…klepe se jim mozeček!
foukání je nejlepší,já když sem byla malé dítě,tak sem měla hysterické záchvaty,že nepomáhalo ani foukání a tak mě rodiče dávali pod studenou vodu a to zabíralo…sice drastické ale taky účinné-ale tohle jen v akutních případech,když nezabere to fouknutí do obličeje
Malá to taky dělá - fouknutí nebo mírné zmáčknutí bránice pomůže. Když by bylo nejhůř (ještě nebylo) tak studená voda. Ale ona teď spíš brečí až se poblije - skoro pokaždé když se rozeřve. Určitě z toho vyroste neboj ![]()
chudinka moje a jás ní včera třásla…
nevěděla jsem že něco takového se až muže stát..
předním stačilo když to dělala jen houknout KÁJO a hend se nadechla.
ale včeras to byl teda mazec jako fakt šílený..nikomu to nepřeju.ani tomi nejhoršímu nepříteli.je to fakt šok.a já čekám kdy se z toho dostanu do bohnic ![]()