Brečí až do zfialovění!

2.2.11 08:30

brečí až do sfialovění!!!!!

ahojky…včera malá běhěm pul hodiny 3* sfialověla..
moc brečela.
nevím z ničeho nic dostala záchvat pláče a tak dlouho se nenadechla až začala měnit barvu.tak jsem s ní vždy zatřásla a nadechla se.
byl to pro mě šílený šok.
předním to párkrát měla taky ale ne tolik.měla jsem fakt strach.tak jsem volala doktorovi co s tím.
doktor mi řekl že je to normální a pokud do 30s se nadechne tak je to v pořádku.prý se to díte z pravidla nadechne.no jo jenom že já mám takovej šok že se fakt o ní moc bojím a bojím se toho že to příjde znovu.doktor říkal že s ní nemám třást jen si jí vzít k sobě a utěšovat že se nadechne.ale budte v klidu když détě je fialové.:/dneska odpol jdeme do poradny.aby se na ní kouknul aspon jestli má dýcháníá v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.2.11 09:00

jo jinak malé je 5měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.2.11 09:03

Netřást, zkus jí fouknout do obličeje, hodně dětí se pak nadechne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4771
2.2.11 09:08

Ahoj,

jjj foukání je u nás na 100% úspěšné a přijde mi šetrnější než s mimísem zatřást. Stačí jen tak lehounce fouknout, aby se zase moc nelekl a hned se nadechne (pravda občas ho to rozčílí ještě o trochu víc, ale dejchá :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.11 09:13

doufák že to foukání zkoušet už nebudu muset…
ale děkuji za rady…hodně jsem hledala na net..
a některé děti prý i omdlívají…
my už od narození máme problémy…v porodnici se nám dusila plodovou vodou pak doma vždy po kjojení ublinkávala tím zpusobem že i nosem.a to se dusila taky.
a ted tohle…holky už fakt z toho zešílím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
2.2.11 09:15

taky to známe od dcery…už jako malé miminko, když se lekla, nebo když ji nečekaně babička šla oblékat - ještě u toho rozpažila …později, když se vztekala…fialový občas i dnes, když brečí stylem - nadechnutí v křeči a dlou se nenadechne na další jekot :roll:
To fouknutí pomáhá, já hodně utěšovala, aby se zklidnila. Ale taky si pamatuji, že to byl děsný pohled :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.11 09:19

právě vidět svoje dítě jak modrá nebo fialový a myslíš v tu chvíli prosím at žije at žije=(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.2.11 09:47

To je docela normální, dělá to hodně dětí. Neboj vždycky se nakonec nadechne!! Organismus má obranný pud sebezáchovy, ty i kdybys sebevíc chtěla a zadržela dech, tak se taky neudusíš, vždycky to nevydržíš a zase se nadechneš. V takové situaci pomůže sice nějaký šok, třeba fouknutí, pokud to psychicky nevydržíš, ale nejlepší je konejšit, uklidňovat a počkat až přestane. Přeci jen každý šok, i když malý, je pro tak malé mimi stresující, některé citlivější povahy pak mají třeba tiky nebo později koktají a může to být i z takových drobností v útlém věku. Ale dovedu si představit, jak hrozný je to pohled. Já nevědět, že to existuje, tak s ní asi třesu jak divá a mám náběh na infarkt:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
2.2.11 10:11

no jo..známe, náš mladej se kolem půl roku zaseknul tak že už začal bejt vláčnej a probral se až na zemi kdy jsem se už (totálně hotová) chystala mu dávat umělý dejchání! Dodneška je to taková hérečka a když se mu něco nelíbí tak se nadechne a okamžitě rty fialový a vykulený oči a kouká…už jsem se to naučila a v klidu mu povídám dýchej, nic se neděje…a jde to. Když byl malinkej tak jsem taky foukala do obličeje, třást ne…klepe se jim mozeček!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
2.2.11 10:15

foukání je nejlepší,já když sem byla malé dítě,tak sem měla hysterické záchvaty,že nepomáhalo ani foukání a tak mě rodiče dávali pod studenou vodu a to zabíralo…sice drastické ale taky účinné-ale tohle jen v akutních případech,když nezabere to fouknutí do obličeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
2.2.11 11:48

Malá to taky dělá - fouknutí nebo mírné zmáčknutí bránice pomůže. Když by bylo nejhůř (ještě nebylo) tak studená voda. Ale ona teď spíš brečí až se poblije - skoro pokaždé když se rozeřve. Určitě z toho vyroste neboj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.11 11:50

chudinka moje a jás ní včera třásla…
nevěděla jsem že něco takového se až muže stát..
předním stačilo když to dělala jen houknout KÁJO a hend se nadechla.
ale včeras to byl teda mazec jako fakt šílený..nikomu to nepřeju.ani tomi nejhoršímu nepříteli.je to fakt šok.a já čekám kdy se z toho dostanu do bohnic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí