Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ona většinou je zimnice spojená s horečkou,takže nějaký panadol sirup a teplotu sledovat.mimčo mít oblečené normálně plus přikryté.pokud se propotí,tak převlíct.snad to malá až tak brutálně nechytí.pokud kojíš,má nějaké protilátky od tebe,určo starší at moc k malé se tedkom netulí a větrat at ty viry zase zmiznou.schovat se do jedný místnosti a provětrat byt.pak nakonec tu poslední místnost.
prodelali jsme tohle minuly a predminuly tyden.Syn 6let v noci 40C…druhy den jsem zacala teplotovat pres 39ja a v noci se pridal druhy sny 6mesicu..
vsichni jsme prosli zimnici s vysokou horeckou,trvala pomerne dlouho a dlouho neklesala,ja a starsi syn jsme to ustali,mladsi bohuzel ne,tam horecka neklesala ani po 5dnech,zkoncil na ATB..
docela dlouho tahle chripka trvala,nez jsme se z ni vsichni vyhrabali.Ted jsme pomerne zdravi druhy den,jeste teda vsichni(troufam si tvrdit i za toho nejmensiho)jsme takovy oslabeni,ale lepsi se to.
Tak at to zvladnete dobre ![]()
jo a jak jsem to delala,kdyz mimco melo zimnici-jako u nas,zakryvala a snazila se zahrat(kdyz jsem na nej v noci sahla,kdyz plakal a byl jak led,hned mi bylo jasne,ze tam bude horecka-kdyz jsem zmerila mel 39,7..)Az horecka vystoupala a telo se zahralo,tak jsem zas ubirala na prikryvkach..takhle se to opakovalo nekolikrat,je to fakt nejaky hnusny dlouhotrvajici bacil.. ![]()
Tak jsi malému dávala třeba ten panadol?Já teda když mám zimnici tak na sobě můžu mít čtyři deky a je mi zima stejně,jediný co mě zahřeje je čaj,ale malá je jenom kojená,takže asi bych musela zůstat u toho přikrývání.A jak to bylo s papáním když měl chudinka takovou horečku?
Už aby ta zima zas… skončila jdeme z jednoho do druhýho ![]()
rozmary-snazila jsem se horecku vydrzet co nejdyl,ale pri te ke ctyriceti uz jsem mela fakt strach,takze ano,dala jsem mu panadol,ale az v dobe,kdy zacal zase hycovat-tedy nebyl uz ledovy,ale naopak horky.Stejne tak u starsiho,ale tam jsem vydrzela dyl nez u malickeho.Vedela jsem,z ceho ta horecka je,jelikoz jsme to meli vsichni..
Jidlo-jenom kojeny,snazila jsem se mu davat co nejcasteji,prakticky porad,aby mel tekutiny,protoze zadne cajicky nebo tak nepije.Jelikoz jsem mela ty horecky taky,tak v tom nejhorsim mem stavu ho manzel nosil,ja se drkotala nebo potila a on mi ho nosil na piti..
Takze co nejvic kojit,aby mel tekutiny,zakryvat,hrat na sobe(tedy schoulit se spolu) a chovat a chovat,protoze pri takove chripajzne ty deti velice placou..az zacne hycovat,tak naopak zase odkryt,aby se telo ochlazovalo..uff jsem rada,ze je to za nama..
Ahoj,chtěla jsem se zeptat jestli nemáte některá zkušenosti se zimnicí u miminka.Naše pětiletá dcera ja nastydlá asi chřipka má i horečky a k tomu zimnici,včera v noci jí měla tak hroznou,že sotva šla jak se klepala,vzhledem k tomu že od ní malá(4m) většinou všechno chytí by mě zajímalo jak postupovat,kdyby takovou zimnici mělo mimino,vůbec nevím co bych s tím dělala.Jet s tím na pohotovost,nebo pořádně nabalit?Ono to oblíkání stejně nepomůže