Zimnice u miminka

rozmary
2.2.11 14:53

Zimnice u miminka

Ahoj,chtěla jsem se zeptat jestli nemáte některá zkušenosti se zimnicí u miminka.Naše pětiletá dcera ja nastydlá asi chřipka má i horečky a k tomu zimnici,včera v noci jí měla tak hroznou,že sotva šla jak se klepala,vzhledem k tomu že od ní malá(4m) většinou všechno chytí by mě zajímalo jak postupovat,kdyby takovou zimnici mělo mimino,vůbec nevím co bych s tím dělala.Jet s tím na pohotovost,nebo pořádně nabalit?Ono to oblíkání stejně nepomůže :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14771
2.2.11 15:02

ona většinou je zimnice spojená s horečkou,takže nějaký panadol sirup a teplotu sledovat.mimčo mít oblečené normálně plus přikryté.pokud se propotí,tak převlíct.snad to malá až tak brutálně nechytí.pokud kojíš,má nějaké protilátky od tebe,určo starší at moc k malé se tedkom netulí a větrat at ty viry zase zmiznou.schovat se do jedný místnosti a provětrat byt.pak nakonec tu poslední místnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
2.2.11 16:43

prodelali jsme tohle minuly a predminuly tyden.Syn 6let v noci 40C…druhy den jsem zacala teplotovat pres 39ja a v noci se pridal druhy sny 6mesicu..
vsichni jsme prosli zimnici s vysokou horeckou,trvala pomerne dlouho a dlouho neklesala,ja a starsi syn jsme to ustali,mladsi bohuzel ne,tam horecka neklesala ani po 5dnech,zkoncil na ATB..
docela dlouho tahle chripka trvala,nez jsme se z ni vsichni vyhrabali.Ted jsme pomerne zdravi druhy den,jeste teda vsichni(troufam si tvrdit i za toho nejmensiho)jsme takovy oslabeni,ale lepsi se to.

Tak at to zvladnete dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
2.2.11 16:46

jo a jak jsem to delala,kdyz mimco melo zimnici-jako u nas,zakryvala a snazila se zahrat(kdyz jsem na nej v noci sahla,kdyz plakal a byl jak led,hned mi bylo jasne,ze tam bude horecka-kdyz jsem zmerila mel 39,7..)Az horecka vystoupala a telo se zahralo,tak jsem zas ubirala na prikryvkach..takhle se to opakovalo nekolikrat,je to fakt nejaky hnusny dlouhotrvajici bacil.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
2.2.11 17:34

Tak jsi malému dávala třeba ten panadol?Já teda když mám zimnici tak na sobě můžu mít čtyři deky a je mi zima stejně,jediný co mě zahřeje je čaj,ale malá je jenom kojená,takže asi bych musela zůstat u toho přikrývání.A jak to bylo s papáním když měl chudinka takovou horečku? 8-o Už aby ta zima zas… skončila jdeme z jednoho do druhýho :zed:

• Citovat
  • Upravit
17026
2.2.11 23:02

rozmary-snazila jsem se horecku vydrzet co nejdyl,ale pri te ke ctyriceti uz jsem mela fakt strach,takze ano,dala jsem mu panadol,ale az v dobe,kdy zacal zase hycovat-tedy nebyl uz ledovy,ale naopak horky.Stejne tak u starsiho,ale tam jsem vydrzela dyl nez u malickeho.Vedela jsem,z ceho ta horecka je,jelikoz jsme to meli vsichni..
Jidlo-jenom kojeny,snazila jsem se mu davat co nejcasteji,prakticky porad,aby mel tekutiny,protoze zadne cajicky nebo tak nepije.Jelikoz jsem mela ty horecky taky,tak v tom nejhorsim mem stavu ho manzel nosil,ja se drkotala nebo potila a on mi ho nosil na piti..
Takze co nejvic kojit,aby mel tekutiny,zakryvat,hrat na sobe(tedy schoulit se spolu) a chovat a chovat,protoze pri takove chripajzne ty deti velice placou..az zacne hycovat,tak naopak zase odkryt,aby se telo ochlazovalo..uff jsem rada,ze je to za nama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.2.11 13:51

Tak děkuju za rady,snad se nám to vyhne :wink: A ´jste zdravý :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat