Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tak s tou vodou neporadím, do Lipna bych dítě koupat nedala,už to tam není tak čisté jako to bývalo, kamarádky kučík z té vody chytil nějakou breberu a pak musel dlouho brát antibiotika, kolik by mělo vypít - tak nám je 9.měsícu a máme ráno a večer mlíčko ode mě a pak vypíje tak to jedno pítko to má 220ml, k večeři kaši tak je těch 120ml, záleží na to jestli je horko,oni když mají žízen tak se napijí, sleduj počuraný plínky,my při téhle frekvenci pítí jich máme dost
Ahojky. Teď jsem se na to ptala doktorky a 8 měsíční dítě by mělo v těchto vedrech vypít minimálně 1,5l tekutin denně.
Ochlazovat by se mělo několikrát za den ale jen v čisté vodě a teplota by neměla být nižší než 28 stupňů.
A pokud si vodu dáš jen tak do lahve tak se myslím na teple zkazí přestože je převařená.
Co takhle vzít sebou plynovou bombu na ohřev a vodu balenou? ![]()
termosku nemám, akorát termoobal, tam dám asi teda jednu dávku, pak vezmu sebou příkrmy, a večer mlíčko, pak mě ještě zrovna ted napadlo koupit taková ta hotová mlíčka, znám je od Hami, a ani bych je nemusela ohřívat, a ohledně toho koupání třeba smočení nohou asi vadit nebude ne?
manisa píše:
Ahojky. Teď jsem se na to ptala doktorky a 8 měsíční dítě by mělo v těchto vedrech vypít minimálně 1,5l tekutin denně.
Ochlazovat by se mělo několikrát za den ale jen v čisté vodě a teplota by neměla být nižší než 28 stupňů.
A pokud si vodu dáš jen tak do lahve tak se myslím na teple zkazí přestože je převařená.
Co takhle vzít sebou plynovou bombu na ohřev a vodu balenou?
1,5 litru včetně mlíčka teda nedáme ani náhodou
ráno 180 ml UM, pak přesnídávka, pak oběd zelenina masíko, pak 150ml Um, a večer poslední dávka 210 ml Um + cca 100ml čaje
dite do jednoho roka by melo vypit alespon 400ml vody caje.Nad rok 1-4roky 800ml.
kattkka píše:
dite do jednoho roka by melo vypit alespon 400ml vody caje.Nad rok 1-4roky 800ml.
tak na tom budu muset hodne zapracovat, je to skoro půl litru
Anonymní píše:kattkka píše:tak na tom budu muset hodne zapracovat, je to skoro půl litru
ted jsem se ale dočetla že do toho patří i voda která obsahuje pevnou stravu
Anonymní píše:
termosku nemám, akorát termoobal, tam dám asi teda jednu dávku, pak vezmu sebou příkrmy, a večer mlíčko, pak mě ještě zrovna ted napadlo koupit taková ta hotová mlíčka, znám je od Hami, a ani bych je nemusela ohřívat, a ohledně toho koupání třeba smočení nohou asi vadit nebude ne?
Ta hotová mlíčka se mají uchovávat do 25°C.. ![]()
prej litr a pul,by me zajimalo, jak to do roho prcka dosat.
nam teda dr rikala jiny cisla,dokonce je to nejak na vahu
Ahojky!
S příjmem tekutin - u malýho mimča by to mělo být na 1kg váhy 100ml tekutin. Se zbytkem neporadím - nemám zkušenosti
Anonymní píše:Anonymní píše:ted jsem se ale dočetla že do toho patří i voda která obsahuje pevnou stravukattkka píše:tak na tom budu muset hodne zapracovat, je to skoro půl litru
Započítává se veškerá voda, v přesnídávce v ovoci, polívkách....... člověk se má snažit do dítěte dostat maximum, zabrání se tak prý přehřátí, úpalu.
Pokud dítě odmítá, má se pití stále nabízet, popř. po trošičkách vstříkávat stříkačkou přímo do pusinky. ![]()
Ozkoušela jsem to na malé, odmítala mi totiž čaj jak z hrníčku tak i z flašky(za den vypila max. 150ml čaje), když jí to ale dávám ze stříkačky tak v pohodě pije ![]()
Ale tim padem pro dite ktere ma jeden rok je 800ml vcetne mleka atak vody v presnidavkach docela malo.Ja jsem to cetla takto.
Samozrejme pokud by jsi pocitala opravdu na 1kg 100-150ml jak jsem vycetla nekde tady
tak to mas s presnidavkami atak.
Ale tech 800ml byla cista tekutina.
Ahoj, všechny zdravím a zároveň prosím o pár rad:-)
chceme zítra vyrazit na lipno i s naším 8. měs. prckem, jezdíme na místo kde jsmeúplně samy, takže tam nemám možnost si někde ohřát vodu na Um, tak mě napadlo, že bych si vzala z domova převařenou vodu do lahve, a nějak jí na sluníčku udržovala teplou, zajímá mě jestli se s tou vodou něco nemůže stát?
Kolik by mělo vypít tekutin 8. měs. díte, za den v těhle vedrech?
A poslední jestli můžu s malým do vody, tak různě se cákat a blbnout, nemůže tam chytit nějaké neduhy??
díky za odpovědi