Co si vzít s sebou k moři?

77
29.6.10 23:18

Co si vzit s sebou k mori?

Zdravim,
chystame se k mori s rocnim prckem a rada bych Vas, zkusene, poprosila o tipy, co si vzit s sebou?
Jestli je nutny detsky stan? Opravdu ho vyuzijeme? Ma cenu ho kvuli tydennimu pobytu kupovat? Je lepsi, nez slunecnik?
A ktere leky jste brali?
Mam krem s ochrannym faktorem 30, je to dostacujici?
A co maly nafukovaci bazenek?
Nebo je jeste neco, bez ceho byste priste nejeli?
Predem moc dekuju za tipy a rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
29.6.10 23:29

https://www.emimino.cz/…jence-44244/ tak tady je odkaz na diskusi na téma co si vzít za léky k moři :-) My odjíždíme zítra také mám faktor opal. krému 30 :-) Bazénky beru dva jelikož jedeme do kempu, tak jeden budu mít na sladkou vodu, ten bude pořád stát před autem a druhý mini na slanou na pláž :-)
A dnes jsem zakládala diskusi na stejné téma rady,tipi, triky a varování … (zkušenosti s pobytem u moře :-) ) ale moc lidí se neozvalo…

• Citovat
  • Upravit
2649
29.6.10 23:30

Dětský stan - záleží na povaze dítka. Naši kluci by v něm nebyli ani za odměnu, snad jen kdybychom je přivázali … Pokud máte klidnější dítě, které je ochotno chvíli setrvat na jednom místě a třeba v něm i usne, tak by se o něm dalo uvažovat. Ale podle mě slunečník stačí - ať už jejich nebo koupit si tam vlastní za pár peněz.
Léky - na horečku, kašel, antihistaminikum, proti průjmu, na uši, náplasti.
Krém - 30 by měla být dostačující. Používali jsme Daylong Kids a Daylong Baby - naprosto spolehlivě stačil s mazáním 1 x denně.
Nafukovací bazének - opět - klidné dítě v něm posedí a je to super, ostatní zběsile běhají všude. My bychom ho nevyužili.
Nezapomenout vzít botky do vody či nějaké namočitelné sandálky - písek může být někdy rozpálený, že po něm nejde naboso chodit.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
29.6.10 23:34

Myslím, že je důležitá nějaká košilka, ve které by se mohl i koupat…

• Citovat
  • Upravit
4548
30.6.10 05:09

Myslim, ze zalezi na tom, jakou plet ma ditko a taky kam jedete, ja mazu F60 a i tak se mi dokazou pripalit, ale je fakt, ze ve stinu je neudrzim. Na malou Saru jsem mela na rovnikove slunicko v jejich 8 mesicich Daylong 45 a slo to, ale koupala se v kloboucku a tricku nebo tankinach, sedela pod slunecnikem nebo v kocarku ve stinu…
Leky - vsude jezdime s Nurofenem, Panadolem cipky a Smectou a necim na stipnuti hmyzem. Panthenol na mazani po opalovani, delaji i detsky.
Naopak jsme vubec nepostradali vlastni bazenek a stan jsme taky nemeli (ted jsme ho poridili, protoze jezdime na plaz casteji a vetsinou jsme tam na slunicku od rana do vecera, neni se kde schovat do stinu a syn nechce do vln, takze se porad hrabe na pisku.
Doporucila bych poridit dobry kloboucek se sirokou „strechou“ a nejake hodne lehoucke tricko, ktere zakryje raminka, ktera jsou nejvic vystavena slunicku.
Nezapomen hracky na pisek, jestli mate pisecnou plaz, kyblicek, nejake kelimky na vodu, lopatku a par babovicek.
Vetsinou s sebou vozim dvoje plavky, kdyz fouka, tak prevlekam do suchych.
dostatek igelitek na veci od plaze plne pisku
dve lahvicky/hrnecky na piti, kdyz jedna spadne do pisku, aby byla druha v pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
30.6.10 08:39

Katuš,
jedeme příští týden, 4 r. syn + 1,5 r. dcerka. O stanu jsme taky uvažovali, ale myslím, že je to zbytečné :nevim: , radši vezmeme slunečník + bazének+jiné nafuk.potřeby /člun,kruh,balon,rukávky/.
Já beru oběma prckům faktor 50.
Určitě boty do vody, obyč.trička, která můžou vzít do vody. Plavky+erární na převkléknutí, župánky, kloboučky+šátky na hlavu. Ty šátky se mi osvědčily, drží lépe než klobouček, který při větrném počasí pořád odlétal.
Z léků: Nurofen-sirup,na průjem,Fenistil kapky i gel,na kašel jitroc.sirup apod.,náplasti.
Jídlo, dle svého uvážení a hlavně dostatek pití pro prcky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
30.6.10 08:59

Diskuzi je na toto tema jiz nekolik.
Za sebe ti mohu napsat, ze beru skoro vsechno. Nemam rada byt zavisla na tom, ze MOZNA nektere veci sezenu na miste. Vloni jsme pro rocni dceru brali bazenek - byl k nicemu, chtela byt jen v mori. Nejdulezitejsi je pro me zasoba leku, beru nejenom bezne leky, ale i neco navic, pro neocekavane nehody a nemoci. Takze k zakladnim lekum vyse od holek mam navic ve sve lekarne napr. Otobacid na usi, Zyrtec na alergii, Diazepam na febrilni krece, Rectodelt na laryngytidu ci nalfylakticke soky z pichnuti hmyzu, opthalmo septonex a framykoin na oci, Kulisek na rehydrataci organismu…je toho vic. Nekolikrat, i kdyz jsem byla sama jeste bez ditete jsem zazila, ze je velmi tezke se domluvit v lekarne, protoze bys musela vedet ucinnou latku leku, nazvy maji totiz jine nez my a to nebudu riskovat. Veci jako takove - obleceni, kremy na opalovani se opravdu koupit daji, ale ty leky moc ne.
JO, a co se nam moc hodilo, zni to dost uchylne, ale vzala jsem s sebou i vysavac, bez te kovove trubky. Mala neumela v roce smrkat a pri ryme se muselo odsavat. Vysavac je maly bobecek, takze se vesel do auta v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
30.6.10 09:11

Moc moc dekuju za vsechny tipy :-)
Vezmu toho radsi vic, to nevadi, kdyz se neco nepouzije..
Ten stan se koneckoncu pak muze dat do detskeho pokoje…
Jinak maly jeste uplne nechodi, jen kolem nabytku, nekdo tady psal boty nebo sandalky, ze je pry pisek nekdy moc horky, mam mu teda koupit nejake jeste nechodici otevrene boticky? Co myslite??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
30.6.10 09:14

tak my se od moře ted vrátili.
terku jsem celý týden mazala faktorem 50, protože si nedovedu představit ty noci se spáleným dítětem, ale ona teda byla celou dobu u vody nahá jen s kloboučkem

stan u nás nehro, ale mívali na pláži tu plážovou mušli s menšími dětmi. nám stačil slunečník a golfky na spaní

léky jsem měla: panadol, smectu, náplasti, aloe sprej první pomoci, bepanthen, penthenol, ibalgin, obynadlo, zyrtek kapky, teploměr

bazének jsme sice neměli, ale koupili jsme mini člun a do toho nanosili vodu, takže bazének ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
30.6.10 09:28

My byli vloni taky s ročním u moře,
nám stačil ten slunečník,hlavně tedy sporťák,spal nám jen venku,slunečník na kočárek,na cestu jsem koupila sunar v lahvičce,kdyby chtěl mlíko,ale my jeli na noc,přes den by stačil asi čajík,bazének určitě,třeba ten úplně pidi,když jsme nebyli zrovna u moře,kolem poledne tak po spaní se někdy cachtal,nějaký bílý tríčo,aby se u moře nespálil,a hlavně,jestli jedete někam,kde je písek,tak bábovičky,něco na hraní,pak stoličku ke stolu,a postrádala jsem zábranu do postele,aby nespadl,na zemi je většinou dlažba,a v tomhle věku padaj/nám tam spadl,ale naštěstí na tašku/jinak nafukovačky,nám se nejvíc osvědčil malej kajak,do kruhu v roce ještě nechtěl,můžu říct,že nejvíc si vyhrál na břehu s pískem,ale dovolenou s takhle malým prckem můžu doporučit,je to paráda :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.10 10:14

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat co je to ta smecta? letím příští týden v úterý do řecka s ročním synem, tak si tady čtu Vaše rady:-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
30.6.10 10:15

Ahoj, smecta je na průjem, info zde: SMECTA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.10 10:25

díky:-)ještě bych se chtěla zeptat, jestli vozíte sebou plínky nebo je kupujete až tam a s jídlem to samé. Dávám malýmu zatím jen hipp a brát jídlo na :mrgreen: 14 dní nemůžu, to bych se nevešla do váhovýho limitu ani kdybych si vzala jen plavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
30.6.10 10:41

Letecky je to dost omezené :-? S malou jsme letecky ještě nebyli, ale měla bych strach spoléhat na to, že tam seženu plíny a koj. stravu, to bychse snažila zjistit.
My jezdíme autem, takže beru vše s sebou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
30.6.10 11:37

Abych rekla pravdu, tak my prave kvuli diteti zacali jezdit autem. Drive bez ditete jsme jenom letali, a hlavne nekam daleko. Ted jezdime do Chorvatska jenom kvuli ni, nedokazu si moc predstavit, jak resim vahovy limit. Takze vas obdivuju, kdo jste schopni vsechny ty kramy, ktere dite potrebuje uvest letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí