Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj zítra odjíždíme do chorvatska, jedeme obytným autem přes noc bychom měli dorazit k jezerům ve Slovinsku tam budeme jeden den a pak navečer zas cestování do cílové stanice (ostrov Cres-Mali Lošinj kemp Poljana). Prosím vás vy, kteří jste byly s miminem u moře napište mi vaše zkušenosti. Např jak probíhala cesta, jak se mimi aklimatizovalo, co jste tam kupovali(ovoce zelenina apod.) a pak dávali dětem, co bych měla určitě vědět a nebo nezapomenout
apod
Děkuji za reakce
!! ![]()
Ahoj,
poprvé jsme byli s miminem u moře v Bulharsku, letecky, v jeho 9 m. Kupovali jsme tam vše, včetně zeleninových příkrmů, pití či plen. Pouze UM jsme měli sebou. Aklimatizace byla bez problémů, ale tady záleží na dítěti, obecně se nedá nic radit. Náš Mates cestování odjakživa miluje a nejlíp je mu mimo domov… Je potřeba dohlížet na hydrataci, aby dítě nebylo moc na sluníčku atd, prostě letní klasika ![]()
Užijte si dovču
L.
my byli s Tomikem v jeho 8 mesicich - cesta docela ok, hodne toho prospal, a jinak jsem mela po ruce tasku s osvedcenyma hrackama (kartacek na zuby…), aby mel zabavu a nemuselo se moc stavit.
S aklimatizaci problem nastesti nebyl. Tomik toho jeste moc v tu dobu nejedl, takze jsme meli ovocny a masozeleninovy prikrmy z Cech a tam jsme kupovali asi naky banany, jogurty…, hlavne jsem kojila.
Nic moc me nenapada. Jen me nejak nenapadlo, ze tam je vlastne kaminkova plaz - Tomik se plazil po karimatce a neustale mel pusu plnou strasne dobrych slanych kaminku. Nejdriv jsem silela, ale pak jsem to vzdala, protoze to bysme na tu plaz proste nemohli ![]()
Díky
no toho se možná i trochu bojím, že se mi udusí nebo spíš začne dusit nějakým kamínkem, že to prostě nedoážu ohlídat… no ale když píšeš, že jsou dobrý ![]()