Chci být právnička
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Chci být právnička
Ahoj, chtěla bych být právnička. Teď půjdu do 9. třídy, v 8. třídě jsem měla na první pololetí 1 trojku a na druhé pololetí vyznamenání. Myslíte, že když se posnažím, že to zvládnu? Neví někdo, co to obnáší? Je to můj sen o kterém nikdo neví, všichni si myslí, že budu zdravotní sestra. Já jsem se svěřila otci a ten mi řekl, že na to nejsem dost dobrá. Ale to je mi jedno, já se budu snažit. A co když nezvládnu příjmačky? Co bude pak? Děkuji předem za odpověd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na to abys sla na prava, coz je vysoka skola, musis mit maturitu, nejlip na gymnaziu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdřív budeš muset zvládnout gymnázium a pak náročný přijímačky na práva. Jednoduchý to opravdu není, záleží, jak velkej jsi dříč a jak moc budeš ochotná se učit a učit a učit…
- Citovat
- Upravit
Jdi na gympl a tam poradne makej. Pak pred maturou si objednej vzorove otaky na prava a ucebnice a zacni se pripravovat. A doporucuju udelat yi nejake certifikaty z jazyku a mit vybornou matutu z matiky. Je za to myslim bonifikace ![]()
Hondne stesti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Nejdřív budeš muset zvládnout gymnázium a pak náročný přijímačky na práva. Jednoduchý to opravdu není, záleží, jak velkej jsi dříč a jak moc budeš ochotná se učit a učit a učit…
Vzdyt je to furt ta sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Vzdyt je to furt ta sama
Taky si myslím, že nás školní troll. Už bylo blbý vystupovat pod anonymním tulipánem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezky den, moc se nedivej na předchozí odpovědi, jsou dost mimo
. Na práva není potřeba ani gympl, už vůbec ne Matika ani jazyky, pokud chceš dělat pouze v ČR. Stačí bohatě obchodní akademie a už vůbec se neuč z učebnic pro právníky na přijímacky (pokud tedy směřujes například do Brna), delaji se totiž jednotné na všechny vysoké školy jakéhokoliv oboru, tzv. testy studijních předpokladu- jsou na to super přípravné kurzy..pokud se i tak nedostaneš, jakoze na práva je to masakr, tak na Masarycce je například možnost jít přes celoživotní vzdělávání - sice je to ranec (50tisic za semestr tuším),je to na 2 roky, ale pak muzes nastoupit regulérně do tretiho ročníku (doplní se tím to, co většinou v prvaku odpadne)a stává se z tebe řádný student. Musíš ale mit taky dobre výsledky TSP, berou podle pořadí a zájmu. Sice je to těžší nez klasika nástup na VŠ -nemůžeš si vybrat zkousejiciho, někteří kantoři nemají celozivotaky rádi a dávají to dost najevo, opravdu se vyliva hodně i z tama -neznamená to, ze jsi to zaplatil, tak to mas jistě, ostatní studenti řádného studia se na tebe dívají jako na povl, protože to berou tak, ze “na to nemas, tak tam nemas co dělat”…přitom moje zkušenost je taková, ze někteří studenti řádného byli naprosto nepoučitelní a tupi, za to TSP nějak zázrakem dali, naopak celozivotaci se daleko víc snažili (bodejt by ne, když das za 2 roky 200litru)..odpad u řádného bylo 140 z 500 za 2 roky..odpad u celozivotaku (berou 100) byl 3 ze 100:-)..nejsem zadnej magor do učení, na zkoušku jsem se nikdy neucila dyl než 2 dny, na státnice týden..neměla jsem extra průměr, ale o ten mi nikdy neslo..po škole jsem hned nastoupila jako právník a za rok se naučila vic než za 5 ve škole..je potřeba věnovat cs důležitým předmětům, takové ty…(dějiny právního myšlení, sociologie apod,)se daji vypouštět na “prošla”.. myslím, ze jsem dobry právník, respektive v celkem prestižním zaměstnání mi dávají dost najevo, ze ač mam kolegy o dost starší a s praxi, tak se to nedá srovnat, ono totiž pak je důležité chtít…
Takže tak:-) prosím anonym pro spojení s nickem
- Citovat
- Upravit
Známá vystudovala práva v Olomouci. Před tím studovala gypl, měla samé jedničky, je vyloženě studijní tip. Volila bych gympl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždyť je to ten troll, co tady má asi deset úplně stejných diskusí. Že jí na to pořád skáčete! ![]()
- Citovat
- Upravit
@Pears206 píše:
Taky si myslím, že nás školní troll. Už bylo blbý vystupovat pod anonymním tulipánem
Jestli máte na mysli tu holčinu, co sem psala, že chce jít na práva a má 3,4 tak to já opravdu nejsem. Můj instagram je pizova_v můžete mi napsat. Ale pokud mi nevěříte, nepotřebuju vám něco dokazovat
Já jsem jen potřebovala radu. Hezký den
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
Tak už ne kadeřnice? To je pokrok!
Nějak nechápu, co tím myslíte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hezky den, moc se nedivej na předchozí odpovědi, jsou dost mimo. Na práva není potřeba ani gympl, už vůbec ne Matika ani jazyky, pokud chceš dělat pouze v ČR. Stačí bohatě obchodní akademie a už vůbec se neuč z učebnic pro právníky na přijímacky (pokud tedy směřujes například do Brna), delaji se totiž jednotné na všechny vysoké školy jakéhokoliv oboru, tzv. testy studijních předpokladu- jsou na to super přípravné kurzy..pokud se i tak nedostaneš, jakoze na práva je to masakr, tak na Masarycce je například možnost jít přes celoživotní vzdělávání - sice je to ranec (50tisic za semestr tuším),je to na 2 roky, ale pak muzes nastoupit regulérně do tretiho ročníku (doplní se tím to, co většinou v prvaku odpadne)a stává se z tebe řádný student. Musíš ale mit taky dobre výsledky TSP, berou podle pořadí a zájmu. Sice je to těžší nez klasika nástup na VŠ -nemůžeš si vybrat zkousejiciho, někteří kantoři nemají celozivotaky rádi a dávají to dost najevo, opravdu se vyliva hodně i z tama -neznamená to, ze jsi to zaplatil, tak to mas jistě, ostatní studenti řádného studia se na tebe dívají jako na povl, protože to berou tak, ze “na to nemas, tak tam nemas co dělat”…přitom moje zkušenost je taková, ze někteří studenti řádného byli naprosto nepoučitelní a tupi, za to TSP nějak zázrakem dali, naopak celozivotaci se daleko víc snažili (bodejt by ne, když das za 2 roky 200litru)..odpad u řádného bylo 140 z 500 za 2 roky..odpad u celozivotaku (berou 100) byl 3 ze 100:-)..nejsem zadnej magor do učení, na zkoušku jsem se nikdy neucila dyl než 2 dny, na státnice týden..neměla jsem extra průměr, ale o ten mi nikdy neslo..po škole jsem hned nastoupila jako právník a za rok se naučila vic než za 5 ve škole..je potřeba věnovat cs důležitým předmětům, takové ty…(dějiny právního myšlení, sociologie apod,)se daji vypouštět na “prošla”.. myslím, ze jsem dobry právník, respektive v celkem prestižním zaměstnání mi dávají dost najevo, ze ač mam kolegy o dost starší a s praxi, tak se to nedá srovnat, ono totiž pak je důležité chtít…Takže tak:-) prosím anonym pro spojení s nickem
Děkuji moc, alespoň už mám přehled, co to obnáší. Můžete mi napsat na email ***":https://www.emimino.cz/…il/seznamcz/
Edit adminem: osobní údaj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vepronika píše:
Děkuji moc, alespoň už mám přehled, co to obnáší. Můžete mi napsat na email ***":https://www.emimino.cz/…il/seznamcz/
milá Veroniko, tyhle bláboly snaživé studentky jsou k ničemu, zkus se dostat na gympl a pak uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práva jsem studoval v Praze na UK, ale skončil jsem u pedagogiky, tak informace z první ruky. Informace, které ti tu uvádím platí min. posledních 20 let, bez ohledu na to, jaký systém přijímaček bude za 4 roky aktuální.
1. SŠ gympl, protože jednak dostaneš největší základ toho, co budeš potřebovat na přijímačky, ale i v prvních semestrech, a pak dostaneš možnost se „naučit učit“. To říkám záměrně, protože ně každý, kdo projde gymplem se umí učit. Ale když budeš makat na gymplu a využiješ jeho potenciálu, tak pak máš šanci být úspěšná na jakékoliv VŠ
2. měj co nejširší záběr, tj. už na střední (nebo klidně teď) se začni mimo školu zajímat zejména o humanitní obory (historie, umění, literatura a společenské vědy). Na gymplu pak nezanedbávat matematiku a fyziku, tvaruje logické myšlení, ale ta stačí v rámci učiva. Je dobré se zúčastňovat i „olympiád“ (pokud je daná škola dělá), protože si ověříš, jak jsi na tom.
3. zajímej se o aktuální dění (politika, ekonomie, věci kolem EU a dalších mezinárodních organizací), ideálně denně mrknout na články v dané oblasti, zabere ti to tak půl hoďky
A pak jsou 2 věci, kterými si to nadstandardně pojistíš:
- na přijímačkách se často používají některé věci z učebnic prvních semestrů (v oblasti společenských věd). Pokud si zajistíš tyto učebnice a kromě toho, co se naučíš ve škole se podíváš i na relevantní kapitoly tam, tak tě nic nepřekvapí.
- když se o něčem budeš učit, najdi si o tom více informací, např. budete v ekonomii probírat Adama Smithe, vezmi si jeho nejznámější knížku (v tomto případě Bohatství národů) a přečti si ji.
Pokud to dodržíš, tak ti garantuji, že přijímačky uděláš levou zadní bez toho, aby ses na ně musela učit až poslední rok. A hlavně budeš mít méně práce s učením jako celkem, nové informace ti polezou do hlavy čím dál tím snáze.
Těžko říct, jak to bude za 4 roky, ale teď je to tak, že přijímačky (mluvím za UK) se dělají formou standardizovaných Scio testů, kam se přihlašuješ sama a máš více možností. Je nejlepší jít už na první test.
Pokud budeš chtít nějaké další info, seznam doporučené literatury, atp., klidně napiš zprávu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit