První den na střední

Anonymní
25.8.21 21:14

První den na střední

Ahoj, za týden jdu na střední a strašně se bojím. Mám v plánu si sednout za někým, kdo mi bude sympatický, ale co dál? Jak mám třeba rozvinout konverzaci? Já prostě nevím :nevim:
Hodiny jako takové se nebojím, ale prostě jak se mám začlenit? Jak se chovat? Jak někoho třeba oslovit, abych si získala nějaké kamarády, prosím poraďte cokoliv, mám hrozné nervy :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
434
25.8.21 21:17

Normálně někoho pozdravis, zeptas se jak se těšil, a konverzace půjde sama. Neboj. Taky když jsem šla na střední (už je to par let), tak jsem se bála, a nebylo čeho. Hned první den jsem si udelala kamarádku, sedla jsem si k ni, a vše šlo krásně jako po másle:) půjde to samo, nejsi sama, co bude nervózní, neboj se ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
25.8.21 21:27

Ono to nějak půjde samo, taky jsem spíš ten nervóznější typ člověka ale tam jste všichni nový, nikdo se s nikdy většinou nezná takže je to o hodně jednodušší než když by jsi třeba měnila školu.
Konverzace atd si nemůžeš naplánovat, neboj určitě tam někoho poznáš kdo ti sedne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.21 21:27

Kliiid :hug:

Naprosto tě chápu. Taky jsem byla takový plašan a dodnes trochu jsem :D

A věř tomu, že nebudeš jediná. Urcite o tom „jaké to bude“ přemýšlí všichni, co tam první den jdou. Seznámíte se s třídní. Budete řešit formality. Sednout si můžeš kam chceš, doporučuju dorazit dřív než mezi posledními. Mně se hned na chodbě ujala jedna praštěná holka a hned ten den jsme poznaly další dvě. Staly se znáš nerozlučne kámošky :mrgreen: dnes už se vídáme jen 3,ale to už je mimo mísu. A Šlo to nějak samo. Žádná křeč. Buď svá a nesnaž se tlačit na pilu. Nikdo tě nebude znát, což můžeš využít ve svůj prospěch.
Každý den pak bude lepší a lepší. Seznámís se s učiteli s předměty. Je to úplně jiný svět oproti ZŠ.

Nejspíš budeme mít nějaký apadťák?? Tam se taky poznáte.

Tak si školu užij, máš před sebou skvěle 4 roky až ti to závidím. Vrátila bych se hned. :lol:

Ať se daří :mavam: :hug:

• Citovat
  • Upravit
15814
25.8.21 21:32

Neboj, ono to půjde :hug: předpokládám, že se tam budete seznamovat vzájemně a že vám v tom pomůže i třídní učitel/ka, protože i on/a se s vámi bude chtít seznámit. nepořádá vaše škola nějakou seznamovací akci? konečně, vždycky se dá konverzace začít nenásilně tak, že k někomu přijdeš a řekneš: „ahoj, já jsem ta a ta, můžu si k tobě přisednout?“ no a tím se dá zavést hovor na to, z jaké školy jsi přišla, proč se ti vybraný obor líbí, na jaký předmět se těšíš nebo naopak netěšíš… jako já sama jsem takový samotářský typ a moc dobře vím, že pokud se mám seznámit, tak první den je k tomu ideální, všichni jsou noví a nerozkoukaní a většinou vyjukaní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.8.21 22:15

Zvládneš to! Budete noví všichni. Stačí si sednout k někomu sympatickému a prostě se zeptat jak se jmenujey odkud je atd.

Já na svůj první den na střední zaspala. Do školy jsem doslova přiletěla za 5 min 8. Vyletěla jsem do 5. patra, třída už samozřejmě plná, jediné volné místo bylo u dveří v první lavici. :roll: :lol: tak jsem si k té holce sedla a kamarádky jsme si teď. Mimochodem díky této zkušenosti jsem objevila kouzlo první lavice. Učitele většinou při písemkach stáli mezi 2-3 lavicí a my ve předu měli pre :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.1.23 23:53

první den na střední

Ahoj, tenhle rok jdu na střední školu poprvé a zajímalo by mě Jak najdu tu mojí třídu když pujdu do té školy._.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
6.1.23 17:03
@kakabus69 píše:
Ahoj, tenhle rok jdu na střední školu poprvé a zajímalo by mě Jak najdu tu mojí třídu když pujdu do té školy._.

To řešíš už v lednu, co bude v září? Vždyť ještě nebyly ani přijímačky. A neboj se, určitě tam budou první den nějaké ukazatele, kam mají nováčci jít (u nás se chodilo do auly teda při úplně prvním školním dni), dost možná i informační schůzka na konci srpna, kde se ty a tví zákonní zástupci vše důležité dozvíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
6.1.23 17:32
@kakabus69 píše:

tak jestli tohle je to nejpodstatnější, čeho před přijímačkami bojíš, tak to jsi šťastný člověk :andel: nicméně ta starost je trochu předčasná. jednak se můžeš jít do školy podívat na den otevřených dveří, které stále ještě probíhají. to ti pomůže získat základní orientaci. potom tam půjdeš, až budeš dělat přijímačky, to pro tebe bude příležitost vyzkoušet si orientaci ve škole, protože budeš muset najít svoji přijímačkovou třídu. ta bývá uvedená na pozvánce a taky ve škole budou ukazetele nebo tě bude někdo navigovat. a stejně tak, jako se dostaneš do správné třídy na přijímačky, tak se i na začátku školního roku dostaneš do správné třídy. to může být i lehčí, protože některé školy mají třeba slavnostní zahájení v aule nebo na hřišti a učitelé si pak studenty do třídy odvedou sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.1.23 18:49

obory na střední škole

Ahoj mám dotaz, půjdu na 3 letý obor a pak si udělám nástavbu. A prostě ja jsem si teď „vybrala“ ještě nevím jestli to je jisté ale nejspíš to bude obor prodavač-florista a druhý zemědělec -farmář na Libverdě v Děčíně, no a já mám ze všech předmětů na vysvědčení jedničky a dvojky kromě matiky a fyziky tam mám 4ku :/ takže se bojím že nedám přijímačky..Ja fakt nechci teď vypadat nějak vybíravé nebo namyšleně, ale prostě mě by zajímalo jestli na tom oboru budou normální fajn, chytrý lidi a ne takový ty asi socky XD nebo ja fakt nevim jak to vysvětlit. Prostě asi se bojím že to je obor pro ty kteří nemají na vybranou. Prosím napište mi své zkušenosti ať nejsem tak posrana Xdd děkuji 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
6.1.23 18:51
@kakabus69 píše:
Ahoj mám dotaz, půjdu na 3 letý obor a pak si udělám nástavbu. A prostě ja jsem si teď „vybrala“ ještě nevím jestli to je jisté ale nejspíš to bude obor prodavač-florista a druhý zemědělec -farmář na Libverdě v Děčíně, no a já mám ze všech předmětů na vysvědčení jedničky a dvojky kromě matiky a fyziky tam mám 4ku :/ takže se bojím že nedám přijímačky..Ja fakt nechci teď vypadat nějak vybíravé nebo namyšleně, ale prostě mě by zajímalo jestli na tom oboru budou normální fajn, chytrý lidi a ne takový ty asi socky XD nebo ja fakt nevim jak to vysvětlit. Prostě asi se bojím že to je obor pro ty kteří nemají na vybranou. Prosím napište mi své zkušenosti ať nejsem tak posrana Xdd děkuji 😂

Našla bych si na M doučování, a to co nejdříve. Kdo bude na oboru, těžko říct. Ale moc jedničkářů to asi nebude no. Ovšem to nic neznamená, já mám spoustu přátel mezi vyučenými lidmi a všichni jsou fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze