Dcera chce jít na policejní školu

Anonymní
24.8.21 21:18

Dcera chce jít na policejní školu

Dcera je v 8. třídě a dost se trápí nad budoucím povoláním. Učí se dobře, má samé jedničky. Fyzicky je zdatná, ale drobnější postavy. Mezi její top zálibu patří jízda na koni. No a láká jí jít k jízdní policii.
Já vůbec nevím, co jí k tomu říct. U nás jsme asi všichni strašně omezení na takové ty klasické školy. Já původně myslela, že půjde na gympl a získáme tak ještě nějaký čas k tomu finálnímu rozhodnutí.
Musela by ít studovat do jiného města, tj. bát na nějakém internátě. Je to pro mě dost rána, neumím si představit ji za dva roky pustit z domova..
Navíc to povolání mi připadá docela nebezpečné, prostě se mi to úplně nelíbí.
Dcera už si všechno vyhledává, chce jet na den otevřených dveří (jestli bude) a dnes se mi řekla: „Mami, neměla bys mi ale bránit v tom, co chci dělat.“
Nevím, jestli ona si to taky nepředstavuje jinak a jestli by vůbec měla šanci se k těm koním dostat.
Jsem fakt na rozpacích. Tohle mě nenapadlo a u dcery už vůbec ne. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
24.8.21 21:21

Tohle velke nadseni obvykle nemiva dlouheho trvani a vystrida ho neco jineho. Kazdopadne souhlasim s dcerou, jestli ma ke konim vztah a prace by ji naplnovala, nebylo by od Tebe fer ji v tom branit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.8.21 21:27
@Anonymní píše:
Dcera je v 8. třídě a dost se trápí nad budoucím povoláním. Učí se dobře, má samé jedničky. Fyzicky je zdatná, ale drobnější postavy. Mezi její top zálibu patří jízda na koni. No a láká jí jít k jízdní policii.
Já vůbec nevím, co jí k tomu říct. U nás jsme asi všichni strašně omezení na takové ty klasické školy. Já původně myslela, že půjde na gympl a získáme tak ještě nějaký čas k tomu finálnímu rozhodnutí.
Musela by ít studovat do jiného města, tj. bát na nějakém internátě. Je to pro mě dost rána, neumím si představit ji za dva roky pustit z domova..
Navíc to povolání mi připadá docela nebezpečné, prostě se mi to úplně nelíbí.
Dcera už si všechno vyhledává, chce jet na den otevřených dveří (jestli bude) a dnes se mi řekla: „Mami, neměla bys mi ale bránit v tom, co chci dělat.“
Nevím, jestli ona si to taky nepředstavuje jinak a jestli by vůbec měla šanci se k těm koním dostat.
Jsem fakt na rozpacích. Tohle mě nenapadlo a u dcery už vůbec ne. :nevim:

Ano, u dcery bych měla obavy, ale nechal a bych ji to zkusit. Jestli je jedničkářka, nebude mít problém s přestupem, kdyby přece jen uznala, že si budoucí povolání trošku zromantizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
24.8.21 21:28

Z gymnázia si přibude moci vybrat jakékoli povolání. Jeden spolužák první dva roky tvrdil, že jedině medicína…pak si to změnil na práva a fakt se tam dostal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
24.8.21 21:29

Možná má o tom povolání určitou „romantickou“ představu (budu jezdit na koni, zachraňovat potřebné,…) - takže určitě bych jí pomohla získat info, aby věděla, do čeho doopravdy jde. Den otevřených dveří je super nápad, klidně bych se s ní domluvila, že půjdete na viď DOD, aby mohla porovnat.
Z internátu bych měla taky trochu strach, ale to možná budešusrt překonat tak jako tak… Číše týká konečného povolání - jen proto, že vystuduje policejní, neznamená, že se tím bude dosmrti živit. Kamarád vystudoval policejní akademii, pak se rozhodl jít ještě na práva - a je z něj právník. Podobných případů je spousta.
Možná lepší škola, co jí bude bavit, naz něco, u čeho bude nešťastná, vykašle se na to a nedodělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1443
24.8.21 21:30

Myslim, ze byste ji nemeli bránit v tom, aby to alespon zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.8.21 21:31

Na to musi mit zemedelku, ne?
Matka me kdysi donutila jit na gympl, nemela to delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
24.8.21 21:38

Jestli opravdu chce být policistkou, tak si k té práci dřív nebo později cestu stejně najde, takže bych jí to a priori nezakazovala. Nebylo by ale od věci s ní pořádně probrat, co všechno studium policejní školy a následně práce u policie obnášejí. Aby si zas nepředstavovala, že bude brát peníze za jízdu na koníčkovi, lidi ji budou respektovat a všechno bude růžové. Ve čtrnácti přeci jen člověk kolikrát nevidí tu horší realitu za tím. Jestli si bude stát za svým i tak, asi bych ji nechala. Přinejhorším pak změní školu, to není nic hrozného. Nebo z ní jednou bude skvělá policistka, která pomůže spoustě lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 21:40

Já jí do ničeho nutit nebudu. A bránit taky ne. Ale jednoduchý povolání to tedy není, pokud by ho opravdu zvolila a rozhodla se vykonávat.
A já hlavně nemám vůbec představu, co jí mám k tomu říct. Protože ta realita je asi hodně jiná, než to, jak si tu práci představujeme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.21 21:41

@annali Já bych to s ní ráda probrala, ale zrovna o tomto vím doslova prd. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2529
24.8.21 21:46
@Anonymní píše:
Já jí do ničeho nutit nebudu. A bránit taky ne. Ale jednoduchý povolání to tedy není, pokud by ho opravdu zvolila a rozhodla se vykonávat.
A já hlavně nemám vůbec představu, co jí mám k tomu říct. Protože ta realita je asi hodně jiná, než to, jak si tu práci představujeme.

Mrkni tu, je tu hezky popsane o te praci https://www.equichannel.cz/…zdni-policie ja bych d ni sla na zen den otevrenych dveri a pote bych to s ni probrala, uvidis co se tam dozvite, muzes si dopredu pripravit tema co by te zajimalo a vyzjistit to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.8.21 21:47
@Anonymní píše:
@annali Já bych to s ní ráda probrala, ale zrovna o tomto vím doslova prd. :nevim:

Stačí se zeptat, co si myslí, že bude po vystudování dělat. Jestli se jí líbí, že bude rajtovat na koni, měla by to ještě přehodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
24.8.21 21:50
@Anonymní píše:
@annali Já bych to s ní ráda probrala, ale zrovna o tomto vím doslova prd. :nevim:

Tak zkus najít něco na netu. Já jsem jen tak zběžně našla třeba tuhle diskuzi: https://www.ifauna.cz/…zdni-policie. Je už dost stará, ale těch negativ práce u jízdní policie tam lidi uvádějí překvapivě hodně. Ve zkratce: ženy moc nechtějí, je těžké se tam dostat a kdo už tam je, chce radši jinam. A určitě půjde dohledat třeba rozhovor s někým nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.8.21 21:54
@Anonymní píše:

běžte spolu na den otevřených dveří. taky si dvě z mých třech dětí vybraly obor, o kterém jsem nevěděla absolutně nic a dny otevřených dveří na různých školách mi pomohly se zorientovat. dětem tedy taky a obzvlášť klukovi to pomohlo. hlavně ty, jako matka, se nejspíš zeptáš na jiné věci, než se bude ptát holka a společně získáte ucelenější obrázek. a taky jsem byla s dětmi v osmičce, aby měly ještě čas nechat si to projít hlavou. mmch s holkou jsem se na škole u ředitele potkala s jinou dívčinou, taktéž z osmičky, jak z debaty vyplynulo. potom spolu holky nastupovaly do školy :-) takže obcházet školy „už“ v osmé třídě není nic divného. klidně bych obešla i víc policejních škol, předpokládám tedy, že není jedna na republiku. nebo zkusila i obory zaměřené na koně (nevím, jaká nabídka je jezdeckých škol?) nebo třeba střední veterinu, když jí k policii táhnou ti koně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.21 21:55

Moc díky za odkazy. Určitě to pročtu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat