Chci dítě - Co s tím?

Anonymní
5.11.24 19:29

Chci dítě - Co s tím?

Dobrý večer,

předem prosím o zachování anonymu, je to choulostivé téma. Chci se vyzpovídat, poradit..

Je mi 23 let, partnera v současnosti nemám, studuju pedagogický obor na VŠ a „brigádničím“ - jednou týdně kroužek angličtiny, různě doučuju a teď jsem jako home office začala překládat texty. Zatím jsem stále na koleji, na víkendy jezdím většinou domů.

S dětmi mi to vždycky šlo a v určitém věku přišel pocit, že bych chtěla to svoje vlastní. Myslela jsem, že to časem třeba odejde. Neodešlo. A když vidím maminky s dětmi, tak mě to i zamrzí, že nemám to vlastní :,( Ano, jsem si vědoma, co všechno to obnáší a že ještě nemám úplně stabilní život a to správné zázemí pro dítě, ale ta touha je šílená. Co s tím dělat? Poraďte něco aspoň do té doby než na to bude ta pravá chvíle…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
5.11.24 19:35

Tak ono se bez partnera těžko otěhotní :nevim: ….

Každopádně na tohle asi rada neexistuje. Proste jsi asi dospěla do věku kdy by si chtěla byt maminka. Ale jak sama píšeš, nemáš vhodné podmínky pro dítě. Tak co se třeba zaměřit teď hlavně na to? Zajistit bydlení, dodělat školu, najít si práci, chvíli si odpracovat (i skrz mateřskou - hodí se :lol: ), najít vhodného partnera :think:

Naštěstí ti je teprve 23, takže mas ještě času dost. Myslím to tak, že kdyby ti bylo 40, tak už by tolik času nebylo….

• Citovat
  • Upravit
16278
5.11.24 19:42
@zuzanka320 píše: Více

Přesně tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
5.11.24 19:49

Půjčím ti děti na měsíc jako léčba to je naprosto účinný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
5.11.24 19:50

Ještě máš docela čas si uspořádat hodnoty. Někde musíš bydlet, z něčeho žít.
To je asi nejdůležitější. Chlap se vždycky nějakej najde, pokud ti jde jen o ten vzorek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
5.11.24 19:52
@ka2ka píše: Více

Tak to je hodně ubohý….
Kdyby si řekla že chceš deti, s někdo ti řekl to co ty teď, tak jak by si reagovala?

A pokud to je léčba, proč mas víc jak 1 dítě? To té první nevyléčilo? (Usuzuji z množného čísla co jsi použila)…

• Citovat
  • Upravit
27665
5.11.24 19:54
řekla bych že klidně, nic na tom není ubohého, většina holek si mateřství hodně idealizuje a pak je to těžká srážka jen si to tady přečti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
5.11.24 19:59

Kdyz chce zena otehotnet a nejde to, tak se doporucuje si najit nejaky konicek a zamestnat hlavu necim jinym. Takze bych ti doporucila neco podobneho :nevim: A pokud jsi na koleji, ktera povoluje zvirata, muzes si treba poridit psa, jestli k nim mas vztah :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
5.11.24 19:59

Tak jasný že si každá vše idealizuje… asi jako vzdycky všechno. Ideální partner, manželství, svatba, práce, rodina a málokdy je vše jako podle představ….

Ale říkat dam to deti ať si to rozmysliš jsou slova z úst matky dost ubohá…

Ano, mateřství je náročný. Sama to znám, ale v životě by mě nenapadlo říct někomu, kdo chce dítě tohle….

Rovnou můžeš začít rozmlouvat manželství slovy - pujcim ti manžela ať si to rozmysliš :palec: :lol:

• Citovat
  • Upravit
27665
5.11.24 20:03

lepší si to dítě půjčit pohrát si s ním o víkendu, kamarádce to třeba pomůže a může si odpočinout a ona neudělá takovou blbost jako pořídit si hned dítě s prvním chlapem co půjde okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
5.11.24 20:07

Tak doufám, že tvoje deti taky nejsou jen nějaká blbost a s partnerem spolu zůstanete na věky věků :palec:

• Citovat
  • Upravit
3118
5.11.24 20:14

@zuzanka320 Pochopila jsem, že to bylo myšleno s nadsázkou od Ka2Ka. Asi jako když mi někdo říká, jé vy máte hodné a vychované děti, a já se zasměju a odpovím, že mu je na den půjčím a uvidí ty hodné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
5.11.24 20:15

A s tím půjčením manžela - dobrý nápad pro kamarádky, co se chtějí vdávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
5.11.24 20:20
@teroonka píše: Více

Tak to s těmi hodnými dětmi jde hned chápat jako nadsázka.

Ale to co napsala, mi nepřijde zrovna hezké jako od ženy vůči ženě.

To je asi jako když ti jiná žena po porodu řekne - nemáš tam ještě jedno?
Od chlapa ještě dobry.. to víš že v té hlavě moc není… ale od ženy to není hezké…

A s tím manželem to zkusit můžeš no. A kdyby náhodou si měla nápad pořídit si rybičku, tak doma màm, mužů půjčit a rozmyslíš si to ;)

• Citovat
  • Upravit
7221
5.11.24 20:24

Tak já to třeba neberou doslovně.
Dá se chápat jako:
Soustred se na to co je teď aktuální a důležité k tomu to dítě mít. Ono je to možná nejjednodušší řešení pro momentální chvíli.
Dodělat školu, najít práci, zajistit zázemí. To je předci strašně důležitý i pro to, že je spousta žen na děti sama. Je lepší být připravena než zaskočená. Jako co by dělala s miminem bez domova a peněz, partnera? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí