Chci dítě - Co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.11.24 10:28
@Dollorres píše: Více

Tohle je hodně dobrá rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.24 13:11

Poradila bych ti, abys vzala nynější čas jako kreativní výzvu. Jednak si připravit podmínky na dítě, a pak bych si udělala seznam toho, co mě baví, co chci vyzkoušet. A hlavně všechno to, co už s dítětem není tak jednoduché nebo možné. Myslím, že začátky mateřství jsou náročné i pro ty, které děti moc chtěly a to, co prožiješ nyní, ti může v budoucnu hodně pomoci. Nebudeš mít při těžších rodičovských chvílích pocit, že sis nic za bezdětna neužila. Žij nyní prostě víc pro sebe, zocelí tě to, inspiruje tě to a bude ti to pomáhat i dál.

• Citovat
  • Upravit
6381
6.11.24 13:33
@Sandra277 píše: Více

Cca 40 tisic, ale je to prakticky zadarmo, oproti ceně IVF po 3 pokusech s darovanými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.24 11:40

Zakladatelko, měla jsem to úplně stejně. V 18 mě rodiče poslali dělat au pair, že mě to přejde. Přijela jsem po čtvrt roce (letní prázdniny mezi treetakem a čtvrtakem na gymplu, protáhla jsem o 14 dní v červnu a září, školu jsem kvůli tomu neprerusovala) a byla jsem nadšená ještě víc. Touha sílila a sílila a nikdy neutuchala. Ve 26-27 jsme začali s partnerem mluvit o dítěti (z mého pohledu konečně!!!) a ve 28 po neúspěšném snažení mi řekli, že „jste to měla řešit tak o 3 roky dřív, máte AMH 1, to stěží vyjde přirozeně“. Takže bych řekla, že ta touha prostě MÁ někde původ a důvod - prostě mi tikaly biologické hodiny. Pro klid v duši bych si být Tebou nechala to AMH odebrat, aspoň budeš vědět, jak na tom jsi a zda ta touha má biologický podklad nebo je to „jen“ láska k dětem a přání mít vlastní. Osobně bych dodělala školu (tato věta mě hrozně štvala, chápu, ale je to fakt důležité i pro Tvůj klid) a pak pokud nebude přítel a budeš vědět, že to zvládneš, tak můžeš třeba využít služeb dárce/kamaráda. Je ale potřeba zvážit, zda máš skutečně podporu rodiny, kde bydlet atd. V těhotenství s Tebou budou mlátit hormony a tento existenciální strach bude to poslední, co budeš potřebovat. Obrovsky chápu a soucítím, zažívala jsem to samé + zpětně výčitky, že jsem svůj vnitřní hlas neposlechla a brala ohledy na „až dodělame školu, až budeme mít byt, až…“ Zvládneš všechno a všechno přijde v pravý čas, neboj :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky