Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@zuzanka320 Nee, rybiček už bylo dost
Chcíply nám tři Betty bojovnice, každé dítě mělo svou a fakt to těžce nesly
Ale štěně, to bychom na léčbu šokem potřebovali ![]()
@Atisia píše: Více
Tak snad už od začátku zakladatelka napsala, ze vi, že dítě nemá kam přivést, proto chce radu jestli ta chuť na dítě jde “zahnat”… nepíše že si půjde hned někam dítě uprcnout… většina odpovědi byla typu - zaříď si život a potom dítě”….
Proto mi ta odpověď přišla nemístná.
Místo překládání si najdi brigádu jako chůva. Nebo veď nějaký kroužek. Prostě tu touhu oblbni prací s dětmi. Není to to stejne, jako mít vlastní, ale znám poměrně dost lidí, co mít děti nemůžou a takto to řeší.
Asi bych se být tebou soustředila na školu, seberealizaci, na to, abych měla nějaké své finance, na kamarády, na své koníčky… Časem se najde nějaký chlap. Tak pak pár let budovat vztah. A to dítě přijde, až bude pravá chvíle ![]()
Jinak taky jsem v tomhle věku měla podobné myšlenky. Vlastně možná jsem byla ještě mladší… S bývalým jsem chtěla. No naštěstí to nevyšlo. Počkala jsem si a stojí to za to. Neboj, on ten čas utíká rychle, vážně si teď važ toho, že se nemusíš „ohlížet“ na malého tvorečka, naprosto na tobě závislého. A fakt si užívej. To že budeš v duchu snít o miminku, občas si doma o samotě se sklenkou vína pobrečíš, že „už bys sakra to dítě chtěla“
a v obchodech budeš nenápadně pokukovat po miminkovských věcech, to ničemu nevadí. Já myslím, že hodně z nás si musela počkat, ať už protože nebyl partner/vhodná doba/nešlo to… A většina z nás se toho dítěte dočkala. Takže se dočkáš i ty ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Přesně tak, já se těšila na dítě od 15 let. Jako že jsem se těšila, ne že jsem ho chtěla už
Taky jsem ale po škole chtěla do pár let, jak něco odoracuju a nasetrim, ale ex měl jiný názor. Že hromadu let ještě studium, pak práce a pak až někdy dítě. Takže jsme se vydali každý jiným směrem a ještě pár let jsem holt čekala, až přijde kompatibilní partner ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Tak to jsme na tom byli dost podobně… A vidíš, dočkali jsme se ![]()
V tuto chvíli bych se snažila soustředit na to, stanovit si priority. Určitě základ dodělat školu, najít si stabilní práci a bydlení. Partner je samozřejmě základ,(ale kdyby bylo úplně nejhůř, jde to samozřejmě i bez něj, ale to bych nedoporučovala.)
Máš ohromnou výhodu v tom, že jsi mladounka a času máš habaděj.
Nevnimej to tak, že teď nemůžeš, ale spíš tak, že už teď se na mimčo připravujes. Abys mu mohla v budoucnu dát vše, co potrebuje. Ono to opravdu není legrace mít v dnešní době dítě ani pro finančně zajištěné ženy s partnerem, natoz kdyz studuješ, nemáš zázemí, finance apod. Ber to zodpovědně a pořádně se na to do budoucna příprav, aby sis dítě opravdu mohla užít a nemusela jsi řešit, zda mu můžeš koupit to či ono, či nějaké příspěvky od státu apod.
Jsi dost mladá, já v tvém věku byla s dětí buď vyděšená nebo otrávená. Nakonec jsem první měla až skoro ve 40 za šílený peníze pomocí darovaných vajíček. Teď jsem stará a unavená máma. Tak to je.
V tvém případě a po svých zkušenostech bych ti doporučila si zamrazit svá mladá vajíčka. Dodělat školu, rok, dva pracovat. Dostat smlouvu na dobu neurčitou. Mezitím si najít solidní protějšek. Hledej rodinný typy, kteří se nebojí oženit. Klidně tak o 5-7 let starší.
Také jsem chtěla dítě brzy, ale věděla jsem, že chci dítěti taky něco dát. Takže jsem použila rozum. Počkala si v práci na smlouvu na dobu neurčitou, našetřila peníze a měla partnera, který za to stál. Je nedospělé si dupnout - chci dítě teď a tady - a nepřemýšlet, co všechno to obnáší.
@ka2ka píše: Více
No jo, ale cizí půjčené dítě je něco jiného než vlastní dítě vychovávat pěkně od miminka.
@Dollorres píše: Více
Kolik stojí nechat si zmrazit vajíčka?
Tak mam pro tebe zajimavy napad, ktery by mohl uspokojit tvoji touhu. Jedna se o realistickou panenku, ktera vypada presne jako maly novorozenec
Muzes aspon trenovat. Hlavne si taky nakoupit veskere prislusenstvi, protoze deti stoji nemale penize, postylku, vanicku, kocarek, obleceni a hygienicke potreby - to jiste vsechno z tech brigad zaplatis ![]()
Jo a hlavne se nevyspis, nastav si v noci tak 3-5 budiku na krmeni, aby to stalo za to ![]()
Koupit si Reborn panenku muzes treba zde:
https://www.monbaby.cz/…ek-50cm-new/?…