Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co chceš slyšet? „Jo, zvládneš to!“, „Ne, nemáš na to!“? Když to nezkusíš tak to nezjistíš ![]()
Klidně do toho jdi, jestli máš hlídání, přestat můžeš vždycky.
@Karleon a s druhým dítětem ano? já to nesvedu, dvě děti uhlídat a obstarat, když vidím ty maminky s dvěma dětma, to nedám!
Zvládneš. Já byla s první dcerou z víceméně zdravotních důvodů doma 3,5 r, první týden v práci jsem pak měla problém zabrat se do něčeho, telefonovat, stylizovat dospělou řečí… po týdnu ok.
Mhm - být s dětmi je skvělé, ale přišla jsem na to doopravdy až při třetím. Jedno bylo zdaleka nejhorší. A samo to chce občas vypnout.
Eva
Jo, začlo mě to bavit až s druhým. Mám holky 2 roky a 3 měsíce od sebe. Hodně jsem se scházela s kamarádkama, k nim na návštěvu, k nám na kafe, do cukrárny, dětský koutek. Tam se starší vyřádila a já si mazlila a užívala mladší, u toho jsem pokecala s kámoškou.
Pasivní telemarketing a průzkum trhu je něco naprosto odlišného. U pasivního telemarketingu se budeš muset hodně učit, musíš mít pořádné znalosti toho, co budeš řešit a navíc pokud půjde o práci u nějakého telefonního operátora, tak počítej i s aktivním telemarketingem, to se dělá často, že klient zavolá s problémem a ve finále když to okolnosti dovolí mu budeš něco nabízet.
@Krkael píše:
A co chceš slyšet? „Jo, zvládneš to!“, „Ne, nemáš na to!“? Když to nezkusíš tak to nezjistíšKlidně do toho jdi, jestli máš hlídání, přestat můžeš vždycky.
tak myslím, že tady nic neuslyším, tady si max. přečtu
třeba chci reakce typu zkušenosti, nebo vědět, že někdo má podobný problém
@Fjodorka obavy a strach, což ovšem vyplývá z mého příspěvku, smysl dotazu?
námět na diksuzi, podělit se o zkušenosti…
@Verca1989 píše:
Pasivní telemarketing a průzkum trhu je něco naprosto odlišného. U pasivního telemarketingu se budeš muset hodně učit, musíš mít pořádné znalosti toho, co budeš řešit a navíc pokud půjde o práci u nějakého telefonního operátora, tak počítej i s aktivním telemarketingem, to se dělá často, že klient zavolá s problémem a ve finále když to okolnosti dovolí mu budeš něco nabízet.
ano, znám i telemarketing, ale ten jsme dělala krátce, umím si představit co mě čeká, bohužel se nějak na víc necítím, před mateřskou jsme dělala ekonomku v jedné velké firmě (ale vracet se tam nechci, chtěla bych úplně změnit obor)
@patlamatlaxy píše:Řeknu ti to takhle. Já bych do práce šla. Pokud by to vyšlo a podmínky mi vyhovovaly, tak bych byla v práci já a chlap na rodičáku… Ale ne každej je ten typ, že mu ta práce chybí, jsou matky, co se válí doma třeba 10 let a vůbec jim to nepřijde na hlavu
tak myslím, že tady nic neuslyším, tady si max. přečtutřeba chci reakce typu zkušenosti, nebo vědět, že někdo má podobný problém
@Krkael hm, to by bylo bezva, bohužel u nás to aplikovat nejde, manžel nemůže na RD, živí nás a to já bych ze svého platu neutáhla, navíc se mu to, že bych někam šla dělat moc nezamlouvá ![]()
Jasně, běž do práce.
Já chodím do práce, dítě do jeslí a jsem za to moc ráda. Nedala bych to doma.
@patlamatlaxy Právě nad tím jsem včera přemýšlela. Plánujeme mimčo (starší syn je už puberťák) a já byla v pondělí po 14 denní dovolené v práci a doslova jsem si to užívala - ten pocit, že za sebou vidíš výsledek. A najednou mě napadlo, jaký to bude, když budu na MD, že mě nebude bavit dělat právě to „dokola“ jak píšeš… Starám se o svoje chlapy ráda, ráda vařím, pečuju o ně, ale nechci, aby se to stalo jediným smyslem mého života. Došla jsem k závěru, že nebudu sedět doma, ale budu částečně pracovat. Takže můj názor zni - běž do toho, zkus to. Jak píše @Krkael přestat můžeš vždycky ![]()
Už mě nebaví vařit, dítě to stejně nejí. A je to stále to samé dokola! Už mě ani nebaví jíst, protože je to furt to samé dokola, ty samé chutě… Nudím se! nebaví mě jezdit si s mašinkou, nebaví mě neustále dokola uklízet, když do pár minut je nepořádek zpět! Nebaví mě chodit na procházky, stejně si usmyslí, válí se po zemi. Už mě to nějak zmáhá!
Chybí mi smysuplná práce! něco dělat, pro někoho, vidět výsledky, být ve spřízněném a přátelském kolektivu a řešit nějaký problém. Chci prostě chodit do práce!!!
A tak jsem mrkla na jobsy, pár míst brigádně by se našlo, ale…! Najednou pochybuju, dokážu to? Budu umět vystavit fakturu? Budu umět komunikovat s lidma? A tyto pochyby mi brání! Možná taky mi brání problém s hlídáním. Tchýně by sice hlídala, ale také má své doktory a zařizování.
Tak jsem objevila brigádu „operátor pasivního telemarketingu“. Žádná sláva to není, činnost však ano, jestli uspokojivá, hm, částečně. 70-100na hod. taky není výhra, ale každá koruna dobrá. Tak co? Mám do toho jít? Zkušenosti mám s výzkumem trhu po telefonu, takže by snad neměl být problém.
A tak nevím, moc bych chtěla jít někam dělat, ale na druhou stranu se strašně bojím.