Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní hypošku, vyjde mnohem levněji, než jakákoliv půjčka. Kde vezmeš úrok 2%
kurňa, tu cenu závist, u nás mega jen to hvízdne..
@Anonymní Koupě bytu je určitě dobré rozhodnutí. Nevím přesně kde bydlíte, zda v tom Mostě, co někdo psal. Částka za byt je asi adekvátní k lokalitě a mzdám v okolí. Všude je ale stejně důležité si koupit byt na dobrém místě, a to i v Mostě určitě je, nějaká lokalita, která má budoucnost a nehrozí ghetto atd. Raději menší byt na dobrém místě, než velký byt v bytovce před krachem. Hypotéky se bojíte, ale půjčky ne. To je úsměvné. Půjčka je mnohem horší peklo. Hypotéka je nejlepší řešení.
Lidi, já přece nemůžu za to, že u nás jsou byty o tolik levnější ![]()
A tedy nevím jak vy, ale já 300.000,– nenosím po kapsách ![]()
Každopádně děkuji za odpovědi, nejspíš přeci jen půjdu do klasické bankovní půjčky..sice přeplatím, ale za 3-4 mám splaceno a vlastní byt ![]()
@Anonymní píše:
Lidi, já přece nemůžu za to, že u nás jsou byty o tolik levnější
A tedy nevím jak vy, ale já 300.000,– nenosím po kapsách
Každopádně děkuji za odpovědi, nejspíš přeci jen půjdu do klasické bankovní půjčky..sice přeplatím, ale za 3-4 mám splaceno a vlastní byt
A ty chceš přeplácet a ještě živit banku? Co rodina, nesložili by se ti abys mohla dát peníze na dřevo? Dneska 300 000,– nejsou žádný peníze, tak byste to dohromady dát mohli, než se někde upisovat
.
@Shreya Jsem z velice chudé rodiny, bohužel ani jeden z mě známých členů rodiny by toho nebyl schopný a vlastně bych to ani nepřijala. Práci mám, když bude třeba, klidně vezmu ještě nějakou brigádu bokem, na splacení to bude fajn, ale pokud bych měla šetřit, tak se bytu nedočkám ani za 20 let, takže se raději upíšu s tím, že vím, že splácet zvládnu a bude to čistě moje práce:)
No mám známého co koupil jako investici 5 bytů v Mostě. Pěkná lokalita, pěkné domy. Ovšem za tři roky se do 3 domů nastěhovalo několik rodin né přiliš přizpůsobivých a velmi hlučných rodin a od té doby byty není schopný pronajmout.
Tož já nevím jak vysoké jsou nájmy v Mostě ale je opravdu taková výhra vlastnit byt v této lokalitě? V případě nájmu, jak tě někdo začne obtěžovat se můžeš sbalit a přestěhovat jinam.
@jakanas Nájmy jsou různé a ano, výhodou je, že se kdykoli může člověk přestěhovat, ale za pronájem bytu zaplatíš za, dejme tomu 10 let, mnohem, mnohem více, než na kolik tě vyjde byt vlastní.
Já momentálně bydlím v lokalitě, kde je to samá mlaďoučká rodina a staří lidé a tahle lokalita se táhne dostatečně daleko na to, abych v ní našla byt ke koupi.:)
A proč se bráním hypotéce? Nerada bych při takovém kroku sáhla vedle a jelikož s hypotékou nemám zkušenosti ani z druhé ruky, byl by to krok úplně do neznáma a přeci jen je lepší vědět.:)
@Anonymní A v Mostě kde? Budeš tam mít alespoň jistotu stabilní práce? Hodně lidí se odtamtud kvůli práci stěhuje, proto byty za hubičku.
Jako u úvěru na 300 000 asi nebudeš muset ručit tím bytem, u hypo ručíš, ale zase máš třetinovej úrok.
@Shreya Jistotu stabilní práce mám, osobně nechápu ty, co si stěžují, že tu práce není, protože jí tu je dost, jen člověk nesmí být příliš vybíravý
@jakanas To je právě ono, to ručení mě celkem děsí..ono jsem si jistá, že by k žádnému problému nedošlo, na druhou stranu člověk nikdy neví a přijít pak o byt, peníze a ještě být zadlužená? ![]()
Ahoj!
Napsala se tady spousta nesmyslů, tak bych to rád nějak uvedl na pravou míru.
Hypo jsou i od 300 000, není s tím žádný problém, to, že jsou to spotřebitelské úvěry, je nesmysl. Samozřejmě je to na bance, ale neměl by to být zásadní problém, není žádná zákonná hranice, od kdy je to hypotéka.. Jen se zeptat.
Hypotéku si můžeš vzít i na 5 nebo 7 nebo 10 let, není s tím žádný problém (samozřejmě, jak ti půjčí banka), nemusí to být hned na 30…
Na spotřebitelském úvěru (půjčce) zaplatíš o ranec víc a stejně ti byt seberou, když nesplatíš, tomu těžko zabráníš..
Připravuje se nový zákon o úvěrech, dle kterého budeš moct beztrestně zaplatit až 20 % hypotéky každý rok, takže bych se nebál hypotéky už vůbec.
Takže rozhodně hypotéka, zástavy se vůbec nemusíš bát. Jakákoliv jiná varianta je nesmysl a největší nesmysl je brát si půjčku, to jim dáš klidně o 50-100 víc, ani nemrkneš, zkus si nějakou úvěrovou kalkulačku.