Chci mít druhé dítě

2
4.2.20 17:51

Chci mít druhé dítě

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem po mateřské a půjdu do práce. Ale chceme co nejdřív mít druhé dítě jak dlouho musím pracovat abych mohla na mateřskou a mít ji 3.roky a mít i rodičák dekuji moc????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.2.20 17:58

@Svatka123 pokud máte smlouvu na neurčito tak je to jedno. Pokud budete někde začínat tak je nutné být tuším 270 dní účastna na pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.2.20 17:59
@Svatka123 píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem po mateřské a půjdu do práce. Ale chceme co nejdřív mít druhé dítě jak dlouho musím pracovat abych mohla na mateřskou a mít ji 3.roky a mít i rodičák dekuji moc????

Pokud jsi pořád zaměstnaná, pak můžeš mít dítě hned a budeš mít PPM. Pokud budeš teprve pracovat, pak platí pořád to stejné. Odpracovaných 270 dnů v minulých 2 létech. V době odchdu na PPM byt zaměstnaná a nebo se vejít do ochranné lhůty 180 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 08:08

Jdu si pro radu, asi se mi zbláznily hormony nebo co… Mám doma dvouleté dítě, druhé jsme plánovali až s větším časovým odstupem. Nedávno jsem nastoupila do práce, ještě za sebou nemám ani zkušební dobu a najednou z ničeho nic myslím na to jak bych chtěla být zase těhotná, všechno si to užít (u prvního nebylo těhotenství zrovna ideální, i proto jsme chtěli čekat s druhým), ňuňat to malé miminko a tak… Nechápu to! Samozřejmě vím, že je nesmysl si teď udělat dítě (ta práce, navíc současná epidemiologická situace atd) ale nemůžu prostě myslet na nic jiného. V mém okolí zrovna moc těhotných ani mimin není, ani věku to přisoudit nemůžu (není mi ještě ani 30 takže asi nemám kam spěchat)… Stalo se někomu něco takového? Manželovi to snad ani nemůžu říct, myslel by že jsem se zbláznila když jsme byli jasně domluvení že do druhého dítěte půjdeme později. Díky za rady a prosím nechat anonym, nemusí všichni vědět že mi hrabe…

• Citovat
  • Upravit
M-A
689
31.3.20 08:18

Jo, ja to mela, ale kdyz prvnimu bylo 3 a pul a dva roky jsem skoro pracovala. Manzel teda nechtel, obcas i ostrejsi vymena narozu skrz to, ale nakonec ted tady kolem me leze osmimesicni a sestilety hraje xbox :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
31.3.20 08:21

Hele na mě to taky přišlo z niceho nic, plánovali jsme dítě v nějaký termín a najednou to na mě přišlo, jak jaro :lol: řekla jsem to manželovi, který mě podpořil, tak jsme to zkusili, otěhotněla jsem, potratila a to ve mě vyvolalo ještě větší potřebu :lol: teď jsem těhotná znova, tak snad už to dopadne. Syn má 21M a už to proste neslo vydržet, takže te chápu. Prober to s manželem, třeba te překvapí jeho reakce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
31.3.20 08:24

.

Příspěvek upraven 31.03.20 v 08:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 08:27

@M-A tak hlavně že vám to vyšlo. Já se tedy taky bojím co mi na to chlap řekne, no uvidíme…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.20 08:29

@Verurizeckova děkuji, tak já se teda odhodlám a zkusím to s mužem probrat… A držím palce ať Vám to teď už dopadne dobře!

• Citovat
  • Upravit
4523
31.3.20 09:05

Taky to znám. Na mě to přišlo, když měl syn snad 4 měsíce. To jsem si ještě dokázala logicky říct, že je fakt brzo. Ale pořád mě to sziralo, na netu jsem studovala, jaký to je s dětma brzo po sobě apod. Nakonec jsem to nějak vydržela do jeho 13 měsíců, kdy teda už i manžel naznal, že to další dítě chce. A podruhé to na mě přišlo, když druhý syn měl asi rok. Ale v tu dobu to s ním bylo složitý, takže jsem moc ráda, že jsme opět počkali. Kdyby se nam třetí narodila v jeho 2 letech, tak už jsem v blázinci. Nakonec se narodila v jeho necelých 3 letech. Teď má.7 měsíců a já jen doufám, že to na mě. neprijde potřetí, protože 3 děti jsou strop, víc nebude, takže já bych se asi tou touhou trápila až do prvního vnoučete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6881
31.3.20 09:39

Věř, že pokud jste primárně chtěli větší rozestup, tak je to tak správně. Já nechtěla nikdy děti po sobě, jsem toho názoru, že je nerodím proto, aby si spolu plácaly na písečku, ale aby tu pro sebe byli až my nebudeme. Takže mám děti od sebe 6let a ideál…jde na tebe normální jaro, hormony. I já si někdy řeknu, ju tak to třetí ještě a šup do minuty tu je krutá realita, že dvě mi stačí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí