Chci oddálit potrat

4
1.9.13 03:06

chci oddálit potrat

Dobry den, mám hrozny dilema přítel me poslal na potrat i přes to ze já si miminko nechat chci. Řekl mi ze když je tu šance se toho zbavit ať to udělám. bs přítelem bydlím v jeho bytě a kdybych si díte nechala rozešel by se semnou, to vím jistě a sama bych to s mimcem nezvládla, jsem jen ve 4 tt. A potrat jde do 12tt. Řekl mi ze kdyby potrat nešel udělat kdyby bylo například pozdě tak by se o nás samozřejmě postaral. Proto bych chtěla potrat nějak oddálit nevím jestli jde třeba udělat i když mate anginu nebo tak. Moc prosím o rady děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
1.9.13 03:24

Jestli se na tebe vyprdne ted nebo za pul roku, za rok.. To vyjde nastejno. A bud si jista, ze se na tebe vykasld, kdyz toto povida. Bud to budes muset zvladnout sama, spis s neci pomoci, nebo ti zbyva ten potrat. A ty bys s nim jestd chtela byt?

• Citovat
  • Upravit
1514
1.9.13 03:29

@Denda1212 A co chceš ty? Jak to cítíš? Je pro tebe přítel co tě bezmilosti pošle na potrat a jinak, že se s tebou rozejde přednější než tvoje dítě a zdraví? (Protože potrat je v podstatě malá operace a ta může a nemusí mít následky). Pokud jste miminko ještě neplánovali (nevím kolik vám je a jak jste spolu dlouho), tak se máte pořádně chránit. To miminko za to nemůže, já bych rozhodně na potrat nešla. Když se k tomu neumí postavit jako chlap, tak je to pro mě padavka a nestojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
1.9.13 03:39

@Denda1212, umělé přerušení těhotenství je zabití, ty poneseš všechny následky tohoto rozhodnutí. Je jedno, jestli jsi věřící nebo ne, svoji karmu tím zatížíš. Je riziko, že budeš mít problém ještě někdy otěhotnět. Postoj tvého partnera je otřesný a takový chlap by pro mne nebyl zárukou, že mě neopustí později. S dítětem, nebo bez něho. Na tvém místě bych mu řekla, že tvůj gynekolog ti v žádném případě interupci nedoporučuje, např. z důvodu poškození sliznice nebo dělohy. To jsou faktická rizika interupce :! Chlapů je spousta a vždycky si najdeš jiného, ale tvoje dítě ti nenahradí nikdo a nic :! Byla jsem ve stejné situaci jako ty, bylo mi 19 a na postoj partnera jsem odpověděla rozchodem. Zůstal a ještě se mi omluvil. Přeji ti, aby to tak dopadlo i u tebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.13 03:48

Ja bych na ten potrat rozhodne sla. Jak pisou holky, na partnera se v tomto nemuzes spolehnout. O nejakem oddalovani potratu nemuze byt rec. A bohuzel to nejzasadnejsi - pece o dite je taaak strasne narocna, ze dokud to nikdo nezazije, neumi si to predstavit ani omylem. Vzdy si vzpomenu na scenu z filmu Marley a ja, kdyz tam hlavni hrdinka (vdana, dite chtene) tika: Proc mi nikdo nerekl, ze to bude tak tezke? Myslim, ze se o tom nemluvi, protoze to proste stejne nikdo dopredu nepochopi. Ja sama sla v 19 letech na potrat a beru to jako nejlepsi rozhodnuti ve svem zivote!!! Ted uz mam 2 deti, nakonec prvni ve 30 letech a hlavne s uplne jinym - bezvadnym partnerem (manzelem). Nerikam, ze je idealni cekat do 30 let, pred detmi jsme spolu byli uz dlouho a tak si zpetne rikam, ze kdybychom se pro dite rozhodli treba v 26 letech, meli bychom vic sil. Zase ted jsme perfektne zabezpeceni a manzel by takovou karieru s detmi tezko delal, kdyz sveho casu chodil z prace okolo 23 h. Ale rozhodne bych po zkusenostech nechtela privezt fote do situace, v jake jsi ty! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.13 04:57
@Anonymní píše:
Ja bych na ten potrat rozhodne sla. Jak pisou holky, na partnera se v tomto nemuzes spolehnout. O nejakem oddalovani potratu nemuze byt rec. A bohuzel to nejzasadnejsi - pece o dite je taaak strasne narocna, ze dokud to nikdo nezazije, neumi si to predstavit ani omylem. Vzdy si vzpomenu na scenu z filmu Marley a ja, kdyz tam hlavni hrdinka (vdana, dite chtene) tika: Proc mi nikdo nerekl, ze to bude tak tezke? Myslim, ze se o tom nemluvi, protoze to proste stejne nikdo dopredu nepochopi. Ja sama sla v 19 letech na potrat a beru to jako nejlepsi rozhodnuti ve svem zivote!!! Ted uz mam 2 deti, nakonec prvni ve 30 letech a hlavne s uplne jinym - bezvadnym partnerem (manzelem). Nerikam, ze je idealni cekat do 30 let, pred detmi jsme spolu byli uz dlouho a tak si zpetne rikam, ze kdybychom se pro dite rozhodli treba v 26 letech, meli bychom vic sil. Zase ted jsme perfektne zabezpeceni a manzel by takovou karieru s detmi tezko delal, kdyz sveho casu chodil z prace okolo 23 h. Ale rozhodne bych po zkusenostech nechtela privezt fote do situace, v jake jsi ty! :nevim:

S tímto naprosto souhlasím. I když jsem byla v jiné situaci-otěhotněla jsem v 19-ti letech, s partnerem, se kterým jsme se znali pár měsíců. Ale bylo to krátce po revoluci, kdy byla doba jiná. Vzali jsme se, máme dvě děti, jsme spolu 23 let. Manželství vyšlo-naštěstí. Na interupci jsem nikdy nebyla.
Ale myslím si, že není hrdinství mít dítě za každou cenu, v každé situaci, nezopovědně si „dupat“ že dítě chci a ostatní se starejte.

• Citovat
  • Upravit
3780
1.9.13 05:45
@Anonymní píše:
Ja bych na ten potrat rozhodne sla. Jak pisou holky, na partnera se v tomto nemuzes spolehnout. O nejakem oddalovani potratu nemuze byt rec. A bohuzel to nejzasadnejsi - pece o dite je taaak strasne narocna, ze dokud to nikdo nezazije, neumi si to predstavit ani omylem. Vzdy si vzpomenu na scenu z filmu Marley a ja, kdyz tam hlavni hrdinka (vdana, dite chtene) tika: Proc mi nikdo nerekl, ze to bude tak tezke? Myslim, ze se o tom nemluvi, protoze to proste stejne nikdo dopredu nepochopi. Ja sama sla v 19 letech na potrat a beru to jako nejlepsi rozhodnuti ve svem zivote!!! Ted uz mam 2 deti, nakonec prvni ve 30 letech a hlavne s uplne jinym - bezvadnym partnerem (manzelem). Nerikam, ze je idealni cekat do 30 let, pred detmi jsme spolu byli uz dlouho a tak si zpetne rikam, ze kdybychom se pro dite rozhodli treba v 26 letech, meli bychom vic sil. Zase ted jsme perfektne zabezpeceni a manzel by takovou karieru s detmi tezko delal, kdyz sveho casu chodil z prace okolo 23 h. Ale rozhodne bych po zkusenostech nechtela privezt fote do situace, v jake jsi ty! :nevim:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35901
1.9.13 05:53

Tak bud se musis postarat o dite sama, nebo ho musi chtit i partner. Takovy divadlo, jako ze uz s tim nejde nic delat a tak bych rozhodne nepodnikala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
1.9.13 06:16

Nemůžou ti pomoct rodiče? :( pro mě by byl potrat něco strašnýho. Ale nikoho neodsuzuju! Jen vím že já bych se s tím nikdy nevyrovnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
1.9.13 06:25

Myslim, ze kdyz partner o tehotenstvi uz vi a poslal te na potrat, tak te jak se rika kopne do pr*ele i po 12tydnu, kdy se s tim nebude dat nic delat, neb to muze od tebe brat jako podraz, ze jsi otalela kdyz on to rekl jasne. A zamysli se nad tim - takhle dite nechce, kdyz se ho da „zbavit“, ale pak by teda chtel a staral se? Prijde mi to divny. Zkus si s nim jeste promluvit a pak se rozhodni…Jiank nevim, jestli bych v tve situaci dokazala jit, asi ne, ale mame dobre rodinne vztahy, takze vim, ze i bez partnera bych mela neci podporu a nejak by se to proste zvladlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.13 06:35

Já znám naopak situaci, kdy žena šla v mládí na potrat, ve 30 nemohla otěhotnět, pak 2× potratika a když se to konečně povedlo, čekala postižené dítě a šla na přerušení. S manželem se rozvedli, děti nemá dodnes. Osud :think:? Pokud ty dítě chceš, snažila bych se to vyřešit jinak než interupcí.

• Citovat
  • Upravit
17014
1.9.13 06:59

Tak hodně záleží na tom, kolik ti je. Já teda potrat jako antikoncepci neuznávám, jsou ale situace, kdy je potrat to nejlepší řešení pro všechny, ale tady? Mít jedno dítě není žádná tragédie, s jedním dítětem to žena zvládne i sama :kytka: ato se nevylučuje s tím, mít další dítě později s chlapem, který za to bude stát. Pokud ty to dítě chceš, tak věř, že s jedním dítětem to sama zvládneš, to jde… Nevymýšlej ale žádné krkolomné situace a pod. normálně si promluvte a řekni, že na potrat jít nechceš, tak jako tak se k tomu bude muset postavit čelem a buď se postarat nebo platit výživné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
1.9.13 07:12

@Denda1212 :roll: Ja nevim hele…
Za 1. nevime, kolik Ti je - ale v dnesni „moderni“ dobe ma dite kdejaka nactileta, a zvlada to - ne kazda dobre, ale jsou vyjimky… A vzhledem k tomu, ze pises, ze bys dite chtela, tak nejspis budes starsi -nacti let…
Za 2. - bohuzel take patrim mezi ty, ktere ten potrat z tohohle duvodu moc neuznavaji, protoze kdyz uz umite s***t, tak si sakra davejte pozor, pokud nechcete dite oba dva :roll: - nebo selhala antikoncepce, u prdlyho kondomu funguje Postinor - prasklej kondom poznas, takze doufam, ze byste to resili hned… A pokud mate prerusovanej - pak se partner nemuze divit, ono „davat si pozor“ jaksi nestaci - nekomu staci kapicka a je v tom, jini to takhle muzou praktikovat celej zivot a nic… A jinak doufam, ze otehotneni nebylo z Tve strany nejak zamerne… :think:
No a za 3. - nevim jestli je nejaky za 3., asi si spis rozmysli, co chces, jak to chces… To je asi to, co psaly holky tady… :nevim:

Kazdopadne drzim palce at uz se rozhodnes/te jakkoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
1.9.13 07:30

Tak postaral.. Tohle je o lásce, ne o odhodlání a povinnosti.
Jestli vás miluje, „postará“ se i tak. Bude s tebou - s vámi. Pokud ne, stejně to nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
1.9.13 07:45

Tak na potrat pod narkozu by tě skutečně při nějakém onemocnění zejména s teplotama asi nevzali :think: Ale máš před sebou ještě 2 měsíce do uplynutí lhůty a to by aso prokoukl, že ti nic není :nevim:

Nicméně mít/nemít dítě, když už jste zadělali, není jen na něm. Mělo by to být VAŠE rozhodnutí. A souhlasím s holkama, že stejně, pokud spolu teď zůstanete, tak to nejspíš není ideální partner do budoucna- bude to mezi vámi. :nevim:

Je i malá šance, že se s tím vyrovná a miminko pak přijme. A nebo naopak. mDržím moc pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí