Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tomu říkáš turistika?
Hele, jestli se cítíš fajn, tak nad tím nepřemýšlej a jdi, když se zadýcháš, tak si sedneš na pařez a pak se zase vydýcháš ![]()
Já šla 14 dní před porodem 12 km a výšlap na Starý Jičín
kdo zná, ví, jaký je to krpál.. dělej vše, pokud je Ti dobře, tak to neřeš, pokud se na to necítíš (únava, bolesti atd…), tak to nedělej ![]()
2,5 kiláku je turistika???
to chodím jen když jdu na nákup a to vláčím ještě prvoka. buď v klidu miminu pohybem fakt neublížíš. spíš naopak
Pokud se na to cítíš, tak do toho. Já s manželem vloni chodila i po 32tt do lesa na houby, a že tady u nás jsou docela pěkný kopečky
. Jen pro ty houby se musel ohýbat manžel, mě už to moc nešlo
.
No a máš nějaké potíže? každý den bys měla ujít minimálně 10000 kroků. to je šest až osm kilometrů.
Neboj, tohle fakt není žádná turistika
jedině, že by ti tvrdlo břicho, to bych si dávala bacha, ale 2,5km je spíš taková menší procházka ![]()
Tak samozřejmě to není přímo turistika, ale lepší název mě nenapadl
Děkuji vám holky, potřebovala jsem prostě nějak povzbudit abych neměla zbytečné obavy, díky ![]()
Turistika…
Já šla v nějakém 14. týdnu Praha - Prčice (33 km), ve 25. týdnu jsme byli na dovče 3 dny, každý den jsme chodili tak 10 km a dítě žije ![]()
A tak jednou týdně chodíme z Michle do Krčáku, kde jsme do tmy a také toho dost nachodíme… ![]()
Já jsem celý těhotenství prošmajdala se psem, denně několika kilometrový,,procházky", měsíc před porodem jsem prošla celý babiččino údolí od parkoviště ve Zlíči, okolo zámku, přes splav a dál lesem, do kopce, okolo zámku vrchem, no, takových 15 km to mohlo být, v den, kdy jsem začala večer rodit, přesně na termín, jsem se psem obešla dokola celé naše městečko…a tak bych mohla pokračovat dál a dál
Takže nějaký 2,5 km
To je úplně v pohodě, pokud nemáš žádný potíže, netvrdne ti břicho nebo tak něco. Jo, poslední měsíc mě otýkala noha a měla jsem do ní křeče, přesto jsem šmajdala se zabandážovanou hnátou dál ![]()
Takovou turistiku jsem dělala každý den. Jen do parku na hřiště to máme asi 1,5 km. S prvním jsem měsíc a půl před porodem ušla asi 10 km v zimě lesem i ve sněhu, s mladším jsem dva dny po termínu posekla asi 3/4 zahrady (celá má zhruba 2000m2). A běžně jsem denně nachodila víc jak 2,5 km.
@Anonymní píše:
Tak samozřejmě to není přímo turistika, ale lepší název mě nenapadlDěkuji vám holky, potřebovala jsem prostě nějak povzbudit abych neměla zbytečné obavy, díky
Mně dal při prvním porodu doktor vyběhat několikrát schody do třetího patra a zpátky ![]()
Hlavně se neboj a těhotenství si užívej, není to nemoc, je to stav, na který je tvé tělo geneticky dobře připraveno ![]()
@Damael píše:
Mně dal při prvním porodu doktor vyběhat několikrát schody do třetího patra a zpátky
no tvl tak to bych pak už neporodila ![]()
Já skoro celý těhotenství prochodila, jednou sme šli i 16km a to sem byla myslim taky zhruba v tom 20.týdnu..určitě to nikomu neuškodí
![]()
Ahoj holky, možná vám budu znít hloupě, ale mám prostě obavy, tak se radši ptám
Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s turistikou v těhotenství? Jsem zrovna 22tt a máme v plánu jet na takový výlet kde chceme jít celkem asi 2,5km, z toho 1,8 km do kopce, místy je tam prudké stoupání, chceme zkrátka vyjít pěšky na kopec kde je restaurace a rozhledna (na tu ale šlapat nebudu
). Celkové převýšení asi 200m. Mám v plánu nikam nespěchat a jít v klidu, jde spíš o to, že nemám moc velkou fyzičku, nejsem tedy zvyklá, takže se určitě zadýchám a budou mě bolet nohy
Může to nějak ublížit miminku?