Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja byla na tyden v sedmem mesici a chodili jsme denne 10-12 km i do kopce a vsechno v pohode.
@Bezinka83 Děkuji! Dává to smysl, že chůze by škodit neměla, vždyť je to doopravdy náš nejpřirozenější pohyb. Jen mě zajímá, zda to nemůže mít nějaký negativní vliv takhle v začátku, ale snad to bude dobré, když půjdu doopravdy vycházkovým tempem.
@PourBebe píše:
nic extrémního, okolo 500 m nad zemí?
Chůze 500 metrů nad zemí mi přijde extrémní dost
Ale chápu, je to myšleno v nadmořské výšce… Ublížit to nemůže, chůze je zdravá a v 6. týdnu některá ani neví, že je těhotná. V 7. měsíci jsem chodila na tůry v Alpách, břicho občas tvrdlo, ale nic strašného. Byli jsme radši ve výškách do 1500 metrů, pak mi kamarádka doktorka říkala, že ani výš by to nemělo vadit.
@Meed Děkuji, takto mi to dává smysl. Prostě na sebe budu opatrná, nepůjdu v nějakém zběsilém tempu, nebudu se hnát do kopce a užiji si krásnou procházku! ![]()
@ugluk píše:
Tomu říkáš turistika?Hele, jestli se cítíš fajn, tak nad tím nepřemýšlej a jdi, když se zadýcháš, tak si sedneš na pařez a pak se zase vydýcháš
Přesně tak ![]()
Vůbec bych to neřešila. Já ve 4. měsíci šla Praha Prčice (35 km) a tedy vůbec mě nenapadlo, že by to měl být problém ![]()
Jeste dodavam, ze v cca v 7 tydnu jsem sla pochod do Prcic. Je to sice rovinka, ale bylo to 33 km
v desti
Já jsem ve 29tt..a jsem v jeseníkách, kde chodíme furt..15km a víc