Chci oddálit potrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
358
1.9.13 09:31
@tessa2323 píše:
Netrpělivá-Tak já myslela že partnerství je o vzájemné domluvě a řešení problému.proveditelnéhom, rozhodovat se partnerovi za zády a hrát na něj habaďůry… to je k zblití…

Dotaz zakladatelky byl, jak to udělat, angína by podle mě neprošla, navrhla jsem něco jiného a podle mě reálně proveditelného. Můžeme tu dlouze diskutovat, co se v partnerství může a co ne. Když jde o záchranu života, byť v rané fázi, tohle se podle mých měřítek může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
1.9.13 09:36

Rozhodni se co nejdřív. Je to pro tebe těžké, sama nevím jak bych se rozhodla.Ale pokud půjdeš na potrat, běž co nejdřív. V 8 týdnu já už viděla na ultrazvuku krasně nožičky. Ve 12 je to malý človíček, který už jen dozrává. Nejsem zastáncem potratu, jednou jsem to viděla zfilmovaný a je to hrozný. Pokud to má být, tak bych šla do 6 týdne. i pro to malé je to zásah, čím je větší. U tvého partnera si taky myslím, že to skončí. Když nechce hledat řešení, nemyslí na tebe.jsou na tom lidí hůř, nemají kde bydlet a postarají se o dítě a tvůj má k tomu byt. Já byla taky na malého sama.Je to těžké, protože chceš dát dítěti otce, ale nikdy nevíš, co bude za pár let. A těžké chvíle mi vynahradil spokojený úsměv malého. Rozhodnout musíš sama, ale pokud potrat, udělej to co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
1.9.13 09:39

No jo no. Každá máme ty měřítka jiný…Já bych zase svýmu partnerovi takhle lhát a oblbovat ho nedokázala. Přece jenom je to člověk s kterým žiju a vážím si ho. Spiš bych si s ním sedla a celou věc prodiskutovala. Podle mě o tom vztah je.. Rozhodovat se společně a kór v tak zasadní věci… Samořejmě pokud zakladatelka už s dotyčným nemíní být, to ať se rozhodne podle svého, ale pokud spolu budou, tak bych takový divadélko nehrála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.13 09:49

Já byla ve stejné situaci…na potrat mě nakonec donutil, šla jsem…je to 15 let zpátky a doted to mám v sobě…velmi toho lituji, nemužu se toho pocitu zbavit, prostě je to tak nevyrovnala jsem se stím a nikdy uplně nevyrovnám, bohužel mě pak ani nepřidalo, že po potratu jsem musela na to znovu protože mi to zpackali, pak rok léčky těžkých zánětů kde mi hrozilo že mi odeberou vaječníky a vejcovody…nakonec jsem se z toho dostala. Ty nervy nikomu nepřeji já to nesla moc špatně…vztah jsem bohužel neukončila a ještě párl let jsme se snažili spolu být, ale bylo to narušené, důvěra ap v háji, já mu to vyčítala dávala za vinu sobě také ap. i když se nám povedlo dítě další tak stejně vztah se už spravit nedal. Je to pořád vě mě a já s tím hnusným pocitem v sobě že jsem udělala chybu…budu žít nadosmrti…jen jsem se s tím musela naučit nějak srovnávat co jiného…vrátit to už nejde…

• Citovat
  • Upravit
15404
1.9.13 09:52
@Netrpělivá píše:
Jestli jsi rozhodnutá, že potrat určitě nechceš, řekni mu, že jsi potratila samovolně. V téhle fázi jde o silnější menstruaci. A pak za 2 měsíce řekneš, že se těhotenství udrželo i přes to krvácení, uhraješ na city, že je to zdravé a šikovné dítě a on se snad chytne. Zjisti si, kolik holek tu v těhotenství krvácelo a dítě nakonec mají. A že v téhle rané fázi dojde k potratu samovolně je taky velmi běžné. Držím palce… a co si o tom myslíte vy ostatní?

tak to bych neriskovala. můj názor je ten, že tě, zakladatelko, chlap vykopne ted, za mesic nebo za rok, a to s dítětem nebo bez. bez to bude pro tebe jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
1.9.13 10:44
@Kelsey píše:
Rozhodni se sama za sebe, jak to cítíš. Rozhodni se do 8tt, to máš šanci jít na miniinterupci, raději tu než normální do 12tt.
Nebudu ti pást jestli máš nebo nemáš jít na interupci to je tvé rozhodnutí a nenech se ovlivnit v rozhodnutí nikým ať už ano nebo ne, ani tady těmi fanatiky proti potratům :zed: :roll:
@moris píše:
Rozhodni se co nejdřív. Je to pro tebe těžké, sama nevím jak bych se rozhodla.Ale pokud půjdeš na potrat, běž co nejdřív. V 8 týdnu já už viděla na ultrazvuku krasně nožičky. Ve 12 je to malý človíček, který už jen dozrává. Nejsem zastáncem potratu, jednou jsem to viděla zfilmovaný a je to hrozný. Pokud to má být, tak bych šla do 6 týdne. i pro to malé je to zásah, čím je větší. U tvého partnera si taky myslím, že to skončí. Když nechce hledat řešení, nemyslí na tebe.jsou na tom lidí hůř, nemají kde bydlet a postarají se o dítě a tvůj má k tomu byt. Já byla taky na malého sama.Je to těžké, protože chceš dát dítěti otce, ale nikdy nevíš, co bude za pár let. A těžké chvíle mi vynahradil spokojený úsměv malého. Rozhodnout musíš sama, ale pokud potrat, udělej to co nejdřív.

Zakladatelka si chce dítě nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20855
1.9.13 12:04

Urážky a příspěvky mimo téma zakladatelce opravdu nepomůžou, smazala jsem. Máte-li pro ní radu či jste si prošly něčím podobným, bude určitě za vaše příspěvky ráda.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
1.9.13 12:07

Kam zmizela zakladatelka diskuse?

123l mi jako fanatička nepřijde, jen se jí nelíbí „normálnost“ potratu. Jsem zastáncem toho, že je to každého volba, to bez debat. Jen mám také pocit, že potrat je normou dnešní společnosti, což by být nemělo, zvláště, když v dnešní době existuje spousta prostředků aby k potratům docházet nemuselo. Z příspěvku zakladatelky také cítím, že si mimi chce nechat a upřímně, hned dávat návrh k přerušení se mi také nezamlouvá, ale je to zřejmě dáno dobou a nikdo to nemyslel zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
1.9.13 12:43

Zakladatelko dite si chces evidentne nechat, takze to je vyresene. Ted bez za tim svym a rekni mu to a nevymyslej si blbosti. Mozna se mu behem par tydnu rozsviti, ale spis ne. Radsi pocitej s tim, ze budes na dite sama a vymysli si plan, jak to budes resit(bydleni, penize, pozdeji prace, hlidani…) Dnes neni doba, kdy by se ditetem dal partner pripoutat, spise naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
1.9.13 12:46

Zakladatelka píše že si dítě chce nechat tak proč radíte potrat 8o. nejlepší rady od anonymních jak to bylo super řešení :jazyk:. zakladatelka toho moc nenapsala :?, nevíme věk, má rodiče kteří jí pomůžou, chodí do práce nebo by neměla nárok na mateřskou. No chlap odejde stejně, pokud bych si dítě chtěla nechat tak to řeknu i jemu jasně, nevim proč hrát divadlo :roll: a nejspíš jeho poslat kamsi, pokud ale nemá kam jít tak to chce vše dobře promyslet a začít hledat jiné bydlení ;). pro chlapa je to jednoduché ale kdyby oni měli jít na potrat pod narkozu tak by to taky viděli jinak. 4tt je hodně brzo, máš zakladatelko těhu vůbec potvrzené :think: jens chlapem fakt do budoucna nepočítej, mě tohle říct tak ho pošlu někam rovnou, dokázala by jsi s nim být kdyby tě vlastně donutil k potratu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
1.9.13 13:14

Ja mam kamaratku. Tu jej jej pribeh: mala partnera, brala antikoncepciu a obcas si uzila aj pomimo. Az sa jedneho dna zadarilo. Samozrejme, ze chcela ist na potrat. Gynekolog jej vsak povedal aby si to dobre rozmyslela, ze ma 28, partnera (sice zenateho) a ze je kopec zien ktore sa snazia a nemozu mat deti a ze jej male je uplne zdrave a otehotnela aj apriek antikoncepcii. Nchala si to prejst hlavou a narodil sa jej krasny chlapcek. Partner bol od zaciatku proti tehotenstvu a povedal jej ze rodinu neopusti, tak si nechal urobit test otcovstva a vyslo z neho ze to dieta nie je jeho. Tak ju nechal s malym samu. No a teraz ma noveho parnera a su stastni, staraju sa o maleho a pomaly zacinaju uvazovat aj o svadbe.

Co som tym chcela povedat: kamoska ma dost komplikovanu situaciu. Z podnajmu odisla, poprosila mamu ci sa k nej moze nastahovat do maleho bytiku, kde este zije aj jej brat. S matkou navyse nemala nejak extremne dobry vztah. No ale krpec vsetko napravil, vztahy s rodinou sa urovnali a teraz je stastna s novym pratnerom. Takze vsetko sa da zvladnut a partnerovi to povedz rovno, ze bao si chces nechat ci uz s nim alebo bez neho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
arnaset
1.9.13 14:27

No nevím, pokud by byla zakladatelka opravdu rozhodnutá mít dítě a byla schopna se o něj SAMA postarat, tak nezakládá tuto diskuzi. Kdybych byla na jejím místě, tj. chlap deklaruje, že dítě nechce, a sama bych se o něj nepostarala (bydlení, peníze), tak bych na potrat šla co nejdříve. Současně bych hledala jiné bydlení a způsob, jal se postavit na vlastní nohy. Současný přítel by skončil.

• Citovat
  • Upravit
3833
1.9.13 14:44

Zakladatlko, on neni chlap pro zivot… K mimcu. Proc by jsi to sa. a nezvladla?? Nemas zadnou podporu? Mela by jdi minimalne RP, alimenty, do dvou let veku dittete narok na vyzivne pro sebr. Urco pridavky, neco ze socky… Pokud by ormitl otcovstvi, nechala bych ho urcit soudne. Zadne habadury nevymyslej a rekni mu to od plic. Ja to dite chci, jsme u vyroby oba. Tvuj nazor znam. Po druhe se ptam, zda do toho jdes se mnou. Pokud ne, pocitej s tim, ze povinnosti se nezbavis a budes platit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10866
2.9.13 00:29
@Pesee23 píše:
Zakladatlko, on neni chlap pro zivot… K mimcu. Proc by jsi to sa. a nezvladla?? Nemas zadnou podporu? Mela by jdi minimalne RP, alimenty, do dvou let veku dittete narok na vyzivne pro sebr. Urco pridavky, neco ze socky… Pokud by ormitl otcovstvi, nechala bych ho urcit soudne. Zadne habadury nevymyslej a rekni mu to od plic. Ja to dite chci, jsme u vyroby oba. Tvuj nazor znam. Po druhe se ptam, zda do toho jdes se mnou. Pokud ne, pocitej s tim, ze povinnosti se nezbavis a budes platit…
:pankac: souhlasím… ono udělat to jo, ale jak by se měl starat, tak to se „toho radši zbavit“ :poblion: jestli ty miminko chceš, tak to určitě zvládne i bez něj ;) a jak už tu bylo psáno, to není chlap pro život… přeju ať ti to dobre dopadne a delej jak ty chceš :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1514
2.9.13 01:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie