Přístup budoucího tatínka

3487
30.8.13 20:59

Přístup budoucího tatínka

Ahoj nastávající maminky :) Nikde jsem tuto diskusi nenašla a ráda bych si vyslechla přístupy Vašich manželů, přítelů, milenců k vám a k miminku. Jsem v 8 t. t. Vím, že je to teprve začátek, ale přítelovy reakce mě občas rozpláčou. Vůbec neposlouchá když o miminku mluvím a už ho to asi obtěžuje. Asi si ještě neuvědomuje, že budeme mít dítě… Jak jste na tom vy? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25194
30.8.13 21:04

Podle mě je to normální, jestli to spíš moc neřešíš ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
30.8.13 21:05

@kaštánek pro chlapa je to hrozně vzdálená představa, oni tolik neuvažují jako my…osmý týden je jestě hodně málo, sotva si zvykl na to ze bude otec. Taky nepotrebuji o tom furt mluvit. Dej mu cas, az bude mit ditko v naruci, nebo drive, kdyz ho treba kopne, bude se to zlepsovat.

jinak si dite preje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
30.8.13 21:06

Jo, asi si to ještě neuvědomuje :-) Můj se tvářil děsně drsně, pak jsem mu ukázala fotku z ultrazvuku, tak udělal „hmm, co to je za flek?“ a to bylo všechno. Nějak mě to netrápilo, prostě chlap. Pak jsem ho večer načapala, jak má mojí těhotenskou průkazku a googlí ty výrazy v ní. A pak to začalo. Z každého nákupu jsme vezli nějakou zbytečnou „pro malého Míšu“, jak vždycky rád říkal. Jednou to byly bábovičky, pak zas bumerang nebo cpal do košíku strašně velký oblečení (to jsme teda ještě nevěděli, že to bude kluk). A pak jsem porodila, dneska je to přesně rok. Myslíš, že někdy sám od sebe přebalil, šel s kočárkem, udělal jídlo? Ani omylem :-) Tím chci říct, že chování chlapa v těhotenství k děcku, který ještě ani neviděl, vůbec nevypovídá o tom, jaký z něj bude táta :-)

• Citovat
  • Upravit
1101

Je to normální to jsou chlapy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

@kaštánek chlap se stává otcem opravdu až po porodu. manžel se u prvního snažil, ale nikdy se nezeptal jak mi je, co kontrola a tak. prostě to tak neprožíval. po porodu se mi dokonce přiznal, že si připadal jak debil, když mi hladil ten neexistující pupík (do 20tt to nebylo moc vidět)
teď u druhého jsem 32tt a hladil břicho tak 3× a je mu to celkově víc jedno.
ale když se první narodil tak se jako mávnutím proutku změnil, prcka choval, koupal, přebaloval, mazlil. teď je synovi rok a půl a jsou fakt super parťáci!
do ničeho ho netlač ono je to prostě moc virtuální. navíc ty máš teď na začátku hormony vyšroubovaný tak to taky nebereš úplně racionálně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
30.8.13 21:08

Kromě jména a praktických věcí jsme to taky nijak neprobírali. Jo bříško pohladil, byl se mnou na utz, ale že by jsme si povídali, jaký to bude a tak, to ne. Chlapa to bere až drží miminko v náručí a chalpy ty děti baví až větší, malý miminka moc ne.

Příspěvek upraven 30.08.13 v 21:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
@kaštánek píše:
Ahoj nastávající maminky :) Nikde jsem tuto diskusi nenašla a ráda bych si vyslechla přístupy Vašich manželů, přítelů, milenců k vám a k miminku. Jsem v 8 t. t. Vím, že je to teprve začátek, ale přítelovy reakce mě občas rozpláčou. Vůbec neposlouchá když o miminku mluvím a už ho to asi obtěžuje. Asi si ještě neuvědomuje, že budeme mít dítě… Jak jste na tom vy? :kytka:

manžel těhu neřešil byl rád, že bude mimi, ale ani u jedné holky nic neřešil a nijak se netěšil. U první mi to bylo hrozně líto a myslela jsem, že jí ani nechce opak byl pravdou. První noc doma dělal ze starší hodinu dřepy, protože se jí to líbilo a neřvala :mrgreen: Pak chodil dobrovolně na procházky, krmil a byl a je obou dcerám 100% táta a mně na 99% zastoupí ve všem krom vaření.

Když jsem přinesla oblečky tak řekl dobrý to teda říká na oblečení holek pořád. Mužský jsou z jiné planety než my a taky to jinak prožívají, v tobě dítě roste a pociťuješ vše intenzivněji, chlap začne chápat, že čeká dítě až se narodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487

Dítě je chtěné. Ale asi to bude v mojí hlavince. Očekávala jsem asi něco jiného. Rozhodla jsem se, že o tom s ním mluvit nebudu. Aby ho to neobtěžovalo a když bude chtít tak se mě sám zeptá na co chce ;) Na řešení mám mámu a ta mi se vším radí a poslouchá :) Já jsem totiž asi tak štastná, že jsem těhotná, že o tom občas mluvím. Ale ne celý den… A jak k tomu přistupují vaši chlapáci? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
30.8.13 21:12

Jejda holky :) tak to jsem ráda že to tak není jen u nás… Jsou to asi fakt „jen“ chlapi :D On si s dětma moc rád hraje a baví ho to, ale asi ho to naše dítě vezme až budu mít pupek že přes něho neuvidím na špičky bot :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.8.13 21:16

Manžel byl nadšenej, ale emocionálně to začal prožívat až po prvním velkým ultrazvuku. Když viděl ve 12. týdnu toho sedmicentimetrovýho křečka, jak mu tluše srdíčko a měl ručičky a nožičky a všechny ty části těla, tak málem brečel. Myslím, že to přijde: na někoho u prvního kopnutí, na někoho po porodu… myslím, že je ještě brzo to vidět jako problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
30.8.13 21:18

Já jsem mu to řekla, že jsem čekala asi něco jiného a že vím, že je chlap a že na něho nechci tlačit a vyříkali jsme si to, tak doufám, že to bude v pořádku :) Ale očekávala jsem asi větší zájem. Ale jak říkáte, tak všechno ještě může přijít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.8.13 21:20

Můj chlap byl jako ten tvůj. Rozdíl byl v tom, že já to měla stejně, řešit těhotenství v 8 tt se mi fakt nechtělo. Radost jsme měli oba, ale tím to končilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241

Jo, to je normální asi. Manžel o miminu taky moc nemluvil zezačátku, začal ho vnímat asi až s prvním ultrazvukem ve 12tt, kdy jsme dcerku poprvé viděli společně na obrazovce :-). Nejvíc mě tehdy ale štval můj taťka - čekala jsem, že bude jásat a těšit se na první vnouče, ale on pořád říkal - „až to bude jisté, že se nic nemůže stát“… a „nezakřikněte to…“ a mě to hrozně zraňovalo, jako kdyby nevěřil, že dcerku donosím a bude to OK. Vyměkl až s první fotkou z ultrazvuku, tehdy už to pro něj asi získalo reálnou podobu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14983

Muj chlap taky nejak tehotenstvi neprozival, pro nej to bylo akorat o budovani zazemi, ale nejake pusinkovani nebo tak… ale pak me prekvapil, kdyz u druhe dcery, kdyz jsem zacala rodit, tak usiloval o to, aby byl u porodu (porod serozjel v noci a nebylo hlidani pro starsi, takze jsme budili me rodice a ti jeli 400km hlidat :D ). No a bylo to super, malou si na sale choval, byl hhrozne dojaty, konecne to mohl taky prozivat na vlastni kuzi:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie