Chci podnikat, jak začít ?

Anonymní
26.1.19 21:33

Chci podnikat, jak začít ?

Zdravím.
Chtěla bych dal distribuovat zboží.
Co vše musím zařídit když bych podnikala při rodičaku? Živnostenský list je jasný…
Jak je to se zdravotnim a sociálním? Myslím že je to nějak omezený… Nechci plný výdělek…jen občas si přivydělat nejakou kačku. Pak s daňí…vůbec tomu nerozumím :roll:.
Klientela by o určitý druh zboží byla.
Prosím anonym.
Díky. K.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jack-and-rose
26.1.19 22:26

Asi úplně neodpovím na to co ses ptala. Ale za mě bych oslovil daňového poradce, stejně se bez něho asi neobejdeš. Já jsem tomu v 18 taky houby rozuměl a za ty skoro 3 roky to není o moc lepší. Dost jsem si vyběhal ze začátku sám a stačilo mi…S poradcem to máš v klidu a bez starostí a s trochou záruky, že máš vše čas a pořádně podáno (přiznání, atd.) A co se týče ceny, tak to není nic hrozného ;)

• Citovat
  • Upravit
4523
26.1.19 22:49

Já doporučim web jakpodnikat.cz. Pokud ses na RD, bude s to mít jako vedlejší činnost, první rok neplatis zálohy, ten další rok si pak určíš, jestli paušálně nebo podle výdělku. Pokud za rok nevydelas víc než 15 000, nemusíš podávat daňové přiznání, jen čestné prohlášení, že jsi nevydelala víc. Jak je to s výdělkem při rodicaku, nevím, tuším, že jsme řešili hranici kolem 60 000, ale bylo to kvuli odectu na manzelku. Ale jista si nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat