Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@JancaS84 píše:
Chtěla vědět jestli má jít na lačno. To určitě ano.
Diskuzi na téma „jak to probíhá“ bych pochopila. Tohle je podle mě buď troll nebo prostě jen provokace, že to nikomu neřekla
Nevím.
@unuděná píše:
Diskuzi na téma „jak to probíhá“ bych pochopila. Tohle je podle mě buď troll nebo prostě jen provokace, že to nikomu neřeklaNevím.
Ve finále je to jedno - hlavně, ať jde na to přerušení. V jejím případě je to dobré rozhodnutí.
@unuděná ona se neptala na to, zda jít či nejít na potrat. Z jejího textu, ať už je jakkoliv stroze a zmateně napsaný, je jasný, že je rozhodnuta a nechce, aby ji to někdo vymlouval. Ona se ptá, jak ten zákrok probíhá, jak dlouho tam bude, zda bude muset být na lačno. Ano, byla tu odkázána na svého lékaře, aby ji to vysvětlil, ale upřímně. Ani já se nedozvedela od tří lékařů, jak zákrok přesně probíhá a to jsem šla na přerušení protože miminko zemřelo ve 14 tt. Vysvětlila mi to podrobně až sestra na příjmu v porodnici, takže chápu její strach a nejistotu. Lékaři na to nemají často vůbec čas se s tebou crcat. Vypisou žádanku a nashledanou.
Hloupá, nezodpovědná, ulhaná. Snad tu nebude „otěhotnění přes HA a kondom“ novou kategorií.
Dobré rozhodnutí, zakladatelko, tohle je v zájmu všech.
@Anonymní píše:
Dobrý večer teď mě asi odsoudite ale musím to vědět je mi 21 a jsem těhotná s přítelem jsem 3 roky máme se moc rádi ale já si dítě nepřeju já spíš vůbec dítě nechci vadí mi jak to řve pořád něco chce a ještě aby se to ve mě kroutilo pane bože ale používám antikoncepci a přítel měl i kondom takže nechápu jak se to mohlo stát rodiče o tom neví a ani přítel ne taky to říct nechci protože by mi nedovolila jít na potrat ale je to moje rozhodnutí je to moje první těhotenství takže nevím jak potrat probíhá s mámou jsem nikdy potrat neprobírala takže nevím ani jak to dlouho trvá a jestli na lačno atd. Prosím o anonym 🙂
Čárky ti utekly z klávesnice?? Neříkej, že v tomhle věku nemáš ani tušení co a jak. Zajdi si na gyndu, tam se dozvíš všechno potřebný.
@Nefesh píše:
@unuděná ona se neptala na to, zda jít či nejít na potrat. Z jejího textu, ať už je jakkoliv stroze a zmateně napsaný, je jasný, že je rozhodnuta a nechce, aby ji to někdo vymlouval. Ona se ptá, jak ten zákrok probíhá, jak dlouho tam bude, zda bude muset být na lačno. Ano, byla tu odkázána na svého lékaře, aby ji to vysvětlil, ale upřímně. Ani já se nedozvedela od tří lékařů, jak zákrok přesně probíhá a to jsem šla na přerušení protože miminko zemřelo ve 14 tt. Vysvětlila mi to podrobně až sestra na příjmu v porodnici, takže chápu její strach a nejistotu. Lékaři na to nemají často vůbec čas se s tebou crcat. Vypisou žádanku a nashledanou.
No, pokud tam, jak pise, ma jit dnes, tak určitě musi vedet minimálně to, ze ma prijit nalacno, mit hotove predoperacni vyšetření a vedet rámcově jak to bude probihat a kdy ji pusti… Takze keca…
@sfksjcc píše:
Jsem v 10tt
A řešíš to až tedˇ? Jak dlouho víš, že jsi těhotná? Jestli chceš na potrat, tak máš teda co dělat.
@Tarjei píše:
21? Pises jak patnactileta…
Jsou tady skoro 2× tak starý, mají děcka ve školce / škole a píšou hůř ![]()
A otěhotněla přes prášky a kondom, jistě
To si tady zase „někdo“ přečte a bude tomu věřit
![]()
@Trojlístek Co je na tom přes čáru? Vždyť pro nekoho to nemusí byt vůbec příjemný pocit. Já sama se toho děsím a to se na svoje dítě moc těším a celkově mám deti rada.
Je ti 21 a první těhotenství! Nedala bych to pryč je to nejhezčí stvoření ![]()
Je vidět že deti rada nemáš ![]()
@Holka Lolka píše:
@Trojlístek Co je na tom přes čáru? Vždyť pro nekoho to nemusí byt vůbec příjemný pocit. Já sama se toho děsím a to se na svoje dítě moc těším a celkově mám deti rada.
Já zakladatelkou vůbec nesoudím a spis ji díky jejímu vyjádření dokážu pochopit a podpořit. Jestli sis mohla všimnout.
Možná bych se v jejímž věku vyjadřovala stejně.
Aktuálně je mi přes 40 let a nyní už je takové vyjádření přes čáru i pro většinu obdobně vyspělých, ale dokážeme to pochopit a respektovat. To je celé. Hledáš v tom zbytečně skrytý význam.
@ElysXoxo píše:
Je ti 21 a první těhotenství! Nedala bych to pryč je to nejhezčí stvoření
Je vidět že deti rada nemáš
To tak vůbec být nemusí. Jen hloupé řeči. V jejím věku se dost mladých dám vyjadřuje obdobně. A vůbec nic to neznamená.
@vokishka píše:
Nejde ani tak o obsah, ale formu, tak to chapu ja. Jsou decka druheho stupne, od kterych by to bylo rozhodne lip napsane.
No, tak to víš, že ano. Ale tak to je.
Já o sobě taky vím, že se formu sdělení nemám úplně ok. VŠ jsem vystudovala i ve 43 letech s červeným diplomem a prospěchovym stipendiem. Seminární práce či esej se mi nevrátila ani jedna a v běžném životě mě to neomezuje.
Sem tam mi někdo něco naznačí, ale ti lidi mají mezery zase v něčem jiném.
Takže jsem úplně v klidu, málo kdo je dokonalý.