Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zajdi na gynekologii, nech s to vysvětlit - stejně ti musí napsat žádanku a nebo recept na potratovou tabletku. A taky si tam domluv spolehlivu antikoncepci. Pokud nehcceš mít děti a chceš mít sex, tak se prostě musíš chránit.
Jdi tam hned zítra - čím dříve to budeš řešit, tím jednodušší to bude
https://www.miniinterupce.cz/
https://www.interupce.info/potrat-jak-na
Pokud je ještě čas na potratovou pilulku, vyjde tě to na cca 3000, za chirurgický zákrok zaplatíš okolo 5000 kč.
Příspěvek upraven 25.10.22 v 23:57
Potvrzené od doktora to mas? Ještě si to rozmysli, pritel má právo na to to vědět. Resis to tu tak ti na tom záleží.
nejdřív bych si promluvila s přítelem, st už jako oporu při potratů a po něm … třeba si to ještě rozmyslis, úplně mladá mi neprijdes. Miminko si tu cestu našlo.
@Lisa_Qr píše:
Potvrzené od doktora to mas? Ještě si to rozmysli, pritel má právo na to to vědět. Resis to tu tak ti na tom záleží.nejdřív bych si promluvila s přítelem, st už jako oporu při potratů a po něm … třeba si to ještě rozmyslis, úplně mladá mi neprijdes. Miminko si tu cestu našlo.
Popravdě bych v 21 letech smýšlela stejně a to jsem věděla, že otěhotnět pro mě bude fuška.
Je sice hezké, že třeba ty bys to řekla, ale je spousta žen, které mají jasno.
Kdybych otěhotněla s někým v 21 letech nebo 25 letech, tak by to bylo skoro jedno, prostě ti tenkrát pritelove nebyli ti praví (proste lidé se potřebují poznat) a přeci s nimi nebudu jen proto, že nebudou chtít, abych šla na potrat, když si tím vztahem nejsem úplně jistá.
Je to sice ušlechtilá myšlenka, nicméně dost riskantní.
Pokud slečna mluví pravdu, že se všemožně chránila, tak chápu, že dítě nechce.
Někdo ty biologické hodiny slyší později. Kdybych byla matkou v 21 letech, nikdy bych svým dětem nemohla zajistit, co mají teď.
A to jsou fakta.
Píše to sice tvrdě a neomaleně (bez urážky), ale i to dost vypovídá o jejím postoji k celé té situaci a „nezralosti“.
Takže raději takto, než se topit v něčem, o čem je přesvědčena, že nechce.
@Anonymní píše:
Dobrý večer teď mě asi odsoudite ale musím to vědět je mi 21 a jsem těhotná s přítelem jsem 3 roky máme se moc rádi ale já si dítě nepřeju já spíš vůbec dítě nechci vadí mi jak to řve pořád něco chce a ještě aby se to ve mě kroutilo pane bože ale používám antikoncepci a přítel měl i kondom takže nechápu jak se to mohlo stát rodiče o tom neví a ani přítel ne taky to říct nechci protože by mi nedovolila jít na potrat ale je to moje rozhodnutí je to moje první těhotenství takže nevím jak potrat probíhá s mámou jsem nikdy potrat neprobírala takže nevím ani jak to dlouho trvá a jestli na lačno atd. Prosím o anonym 🙂
Kdysi jsem byla na drobném gyn. zákroku.
Na pokoji se mnou byla slečna po potratu.
Ráno přišla, stejně jako já, odpoledne odešla, stejně jako já.
Každopádně obrovskou roli hraje to, jak je těhotenství pokročile.
U chirurgického zákroku nesmí nastat komplikace.
Tím se doba pobytu v nrmocnici může prodloužit.
O tom co a jak bude ti vysvětlí tvá ženská lékařka nebo lékař.
Prostě vše se bude odvíjet od toho, co ještě lze nebo nelze ve tvém případě dělat.
Zda bude stačit pilulka nebo musí na řadu přijít chirurgický zákrok.
Je důležité vědět, jak dlouho jsi cca těhotná a pokud je to pro tebe překvapení, tak ti to nikdo jiný, než doktork/ka na gynekologii neřekne a navrhne vhodný postup.
Jen tedy tu slečnu to tenkrát dost sebralo (a to byla velká tvrďačka, vyjadřovala se dost podobně, jako ty), ale tam to bylo způsobeno nevhodným chováním personálu v nemocnici, tak i na to se příprav. Neměl by tve rozhodnutí nikdo jakkoliv komentovat a zpochybňovat, jenže lidi jsou jen lidi.
@Tarjei píše:
21? Pises jak patnactileta…
Ne každý je v 21 letech uvědomělý.
Nemám problém napsat, že bych se taky, nějak nevhodně vyjadřovala. Že se ve mně bude něco kroutit (jak to píše) je hodně přes čáru, nicméně to deklaruje zakladatelčinu nezralost a velkou nevoli.
@Lisa_Qr píše:
Potvrzené od doktora to mas? Ještě si to rozmysli, pritel má právo na to to vědět. Resis to tu tak ti na tom záleží.nejdřív bych si promluvila s přítelem, st už jako oporu při potratů a po něm … třeba si to ještě rozmyslis, úplně mladá mi neprijdes. Miminko si tu cestu našlo.
Přítel má právo to vědět, ale neměl by mít právo ženu do čehokoliv nutit. Její tělo, její volba. Ne jeho, ale její tělo i psychika by prošly masivní přeměnou, občas nevratnou, občas i s poškozeným zdravím atd. Těhotenství a porod jsou zátěž pro tělo, ne že ne. Ženy, které děti chtějí, toto riziko přijímají, ženy, které děti nechtějí, se tomu riziku rádi vyhnou.
Pokud zakladatelka ví, že dítě opravdu nechce, že se na dítě necítí, je prostě lepší jej nemít a v těchto případech je potrat ta lepší volba, než aby se následně trápila matka i dítě.
Antikoncepce může selhat (stačí střevní potíže), prezervativ nemusel správně přilehnout, mohl sklouznout, stejně tak někdo do něj mohl záměrně nadělat dirky. Žádná antikoncepce není stoprocentní, snad kromě vazektomie ![]()
Tohle by jsi si měla pořádně rozmyslet. Pořád se někde čte o tom jak pak žena když chtěla dítě třeba za 10 let zjistila že to nejde kvůli dřívějšímu potratu. Nebo se přítel nějak dověděl, že na tom potratu byla a nechal ji. Dítě rozhodně pořád nerve a pořád něco nechce.
Musíš si zajít na gynekologii, tam ti musí říct, jak dlouho jsi těhotná, od toho se odvíjí průběh potratu, na začátku stačí tabletka, pak musíš na chirurgický (to trvá tak den), po 12tt už ti to nikdo neudělá a holt budeš mít dítě. Připrav si pár tisíc, potřebuješ žádanku od svého Dr a pak se objednáš v nemocnici, Dr ti určitě popíše jak to bude probíhat podle tvého aktuálního stavu. Asi je dobře že si to nenecháš, podle tvého vyjadřování by to bylo chudák dítě, takhle hnusnej popis mateřství sem dlouho neviděla ![]()
@Kriss Tina píše:
Musíš si zajít na gynekologii, tam ti musí říct, jak dlouho jsi těhotná, od toho se odvíjí průběh potratu, na začátku stačí tabletka, pak musíš na chirurgický (to trvá tak den), po 12tt už ti to nikdo neudělá a holt budeš mít dítě. Připrav si pár tisíc, potřebuješ žádanku od svého Dr a pak se objednáš v nemocnici, Dr ti určitě popíše jak to bude probíhat podle tvého aktuálního stavu. Asi je dobře že si to nenecháš, podle tvého vyjadřování by to bylo chudák dítě, takhle hnusnej popis mateřství sem dlouho neviděla
Ono se není co divit, po tom šoku, pokud jí antinu. Navic mi přijde, že to popisuje celkem přesně ![]()
@Švédka87 píše:
Tohle by jsi si měla pořádně rozmyslet. Pořád se někde čte o tom jak pak žena když chtěla dítě třeba za 10 let zjistila že to nejde kvůli dřívějšímu potratu. Nebo se přítel nějak dověděl, že na tom potratu byla a nechal ji. Dítě rozhodně pořád nerve a pořád něco nechce.
Kdybych se měla v 21 během týdne až dvou rozhodnout, jestli chci dítě hned nebo nikdy, bylo by to nikdy. A mít ho kvůli tomu abych si udržela přítele? Který tě může kdykoliv stejně opustit… To by snad udělal jen blázen ![]()
Taková forma psaní. To je zas nějaký troll. A plno lidí tady na to skočí.
@Lisa_Qr z věty miminko si cestu našlo úplně chytám osypky. Ne každý za svůj životní úděl považuje řvoucí miminko. Takže zakladatelka, ať se rozhodne jak chce. Soudit ji nebudu.
To jestli to má přítel vědět, je dost subjektivni. Pokud je její přítel stejně manipulativni, jako by l ten můj, tak by ji mohl zkazit život.
Dobrý večer teď mě asi odsoudite ale musím to vědět je mi 21 a jsem těhotná s přítelem jsem 3 roky máme se moc rádi ale já si dítě nepřeju já spíš vůbec dítě nechci vadí mi jak to řve pořád něco chce a ještě aby se to ve mě kroutilo pane bože ale používám antikoncepci a přítel měl i kondom takže nechápu jak se to mohlo stát rodiče o tom neví a ani přítel ne taky to říct nechci protože by mi nedovolila jít na potrat ale je to moje rozhodnutí je to moje první těhotenství takže nevím jak potrat probíhá s mámou jsem nikdy potrat neprobírala takže nevím ani jak to dlouho trvá a jestli na lačno atd. Prosím o anonym 🙂