Chci přenášet - máte zkušenost?

299
22.8.13 15:09

Chci přenášet

Ahoj holky,
jsem 39+3 a pokud se mi porod nerozjede v terminu, chtela bych prenaset, dokud se miminko samo nerozhodne na svet - alespon do 42+0. Mate s tim nektera zkusenosti?
Vim, ze ve spouste statu rodit v terminu znamena normalne od ukonceneho 38.tydne do ukonceneho 42.tydne (ovulovat clovek totiz zrovna nemusi pravidelne po 28 dnech, na zaklade cehoz se pocita termin dle PM). Tady mam pocit, ze se proste specha…
Odmitli jste nektera umele vyvolani porodu?
Taky se mi nelibi pristup kontroly „po terminu“ co dva dny.
Lze se domluvit na kontrole treba po tydnu? Jedno dite uz mam a nemam to zas az tak jednoduche s hlidanim…Sve prvni dite jsem porodila presne v terminu dle PM, ale na utz odhadovali, ze pujde na svet o sest az 11 dni drive. U miminka, ktere cekam ted ponechali termin dle UTZ stejny jako dle PM, protoze je mensi nez bylo prvni dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7204
22.8.13 15:12

Řekla jsem že vyvolávat nechci, čekalo se do 42+1 a pak jsem nakonec šla. Ale jsem ráda že jsem počkala, dopadlo to hrozně i tak, takže si nedovedu představit podstoupit to s tělem ještě míň připraveným.

Příspěvek upraven 22.08.13 v 15:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.8.13 15:14

@LuciKo co se týče přenášení, u nás se nechává 10 dní po termínu, což je podle mě až dost. Pokud budeš ty i miminko v pořádku, tak nevidím důvod, proč by se nedalo domluvit na tom, že chceš počkat. Ale co se týče kontrol po termínu co 2 dny, to bych teda nechala tak jak to je, není to jen tak pro nic za nic, myslím si, že je to důležité, aby se vědělo, jak se miminku daří…kamarádka chodila po termínu obden na kontrolu a na jedné té kontrole zjistili, že se malé už nedaří a valila rychle na císaře…kdoví, co by se stalo, kdyby chodila po týdnu…toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
22.8.13 15:15

Vyvolání jsem neodmítla a později jsem toho litovala. Ono záleží na tom, kde budeš rodit. Kamarádka se rozhodla rodit v Mělníku, protože tam prý jsou benevolentní a nespěchají. Co bych dala za takový přístup.
Ty kontroly co dva dny mě sice hrozně otravovaly, protože jsem chodila zrovna mezi svátky v prosinci, ale jestli bych si troufla chodit méně často, nevím. Tam si myslím, že to asi smysl má.
Ale co jsem tak slyšela, tak druhé se většinou moc nepřenáší, tak snad to nebudeš muset ani řešit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
22.8.13 15:17

@LuciKo Mela jsem domluvene, ze by se cekalo do konce (do 42+0), nakonec prcek sel sam. Ale rozhodne to podle mne nepujde bez kontrol, ja bych musela chodit na monitor co dva dny. :?

• Citovat
  • Upravit
4724
22.8.13 15:27

@LuciKo Znám (naštěstí ne osobně) případ co to natahoval, odmítal vyvolání a když už se svolilo, že tedy druhý den ano, tak dorazila ráno na příjem a miminko už bylo bez ozev. Pak jedna moje kamarádka rodila pár dní po termínu a měla zkaženou plodovou vodu, že intoxikované dítě několik dní po porodu bojovalo doslova o život. Nechci tě strašit, u nás se opravdu někdy moc spěchá na porod i s porodem samotným, ale určitě choď co 2 dny na kontroly, dle ozev se pozná, jestli se miminku daří stále dobře a nechej si kontrolovat, že plodovka je čirá. Co ty víš, třeba to nakonec nebudeš ani potřebovat.. Já 39+3 nic, ani náznak a 39+5 se nám to nad ránem rozjelo samo. A druhé se méně často přenáší než první. Tak ať ti to dobře a hladce dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.8.13 15:30

@LuciKo, jo a první jsem rodila dle menstruce 40+6, musela jsem co dva dny na kontrolu, když se jim ozvy nezdály tak odpoledne znova a bývali by mně nechali do 41+3 a pak bych musela na vyvolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
22.8.13 15:37

Vyvolat jsem sice moc nechtěla, ale souhlasila jsem. Nakonec se syn narodil spontánně ráno, kdy jsem měla to vyvolání naplánované ve 41+5 ty.
V druhém tehotenstvi jsem tahala syna na kontroly sebou, protože jsem také neměla hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
22.8.13 15:57
@Verca1989 píše:
@LuciKo co se týče přenášení, u nás se nechává 10 dní po termínu, což je podle mě až dost. Pokud budeš ty i miminko v pořádku, tak nevidím důvod, proč by se nedalo domluvit na tom, že chceš počkat. Ale co se týče kontrol po termínu co 2 dny, to bych teda nechala tak jak to je, není to jen tak pro nic za nic, myslím si, že je to důležité, aby se vědělo, jak se miminku daří…kamarádka chodila po termínu obden na kontrolu a na jedné té kontrole zjistili, že se malé už nedaří a valila rychle na císaře…kdoví, co by se stalo, kdyby chodila po týdnu…toť můj názor.

Tak já nevím, ale já byla na kontrloe u druhýho prcka v pátek (přesně termín porodu nebo den před :think: ) a druhou kontrolu mi dali v úterý… :nevim: Takže za 4 dny… Ale tu už jsem nějak nestihla… :mrgreen: Takže fakt nemusí být co dva dny… :think: a tojsem se nijak nesnažila, abych měla kontrolu později… Prostě ji napsali, jak ji napsali… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
22.8.13 16:06

@LuciKo Já taky chodila na kontroly co dva dny protože jsem přenášela. Vyvolání jsem odmítala z toho důvodu, že jsem nechtěla aby někdo nutil mimčo opouštět domeček… ale aby šlo samo až ono bude chtít… No a ještě že ty kontroly byly… Na jedné z nich se zjistilo, že malé už se tam přestává líbit a začíná být každý další den pro ni nebezpečeným… TAkže nakonec jsem k tomu vyvolání svolila. Prostě vše pro dobro mimíska přeci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
22.8.13 18:21

@kate02 tak asi doktoři ví, co dělali :) já byla na kontrole ve středu (termín v pátek) a řekli mi, že pokud do pátku nic, tak v sobotu musím zase přijít a pak každý druhý den…ale taky jsem to nestihla, malá se přesně na termín narodila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
25.8.13 20:39

Holky, diky moc za odpovedi. Na kontroly nakonec pripadne chodit budu i po tech dvou dnech. Sehnala jsem hlidani…
S tim prenasenim asi teda podle tech kontrol…Doufam, ze to pujde samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
25.8.13 22:56

@LuciKo Určo to vyjde tak jak si přeješ ;) a když náhodou ne čert to vem, hlavně že vše dobře dopadne a Ty budeš mít u sebe zdravé, krásné mimi :kytka: :kytka: držim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
26.8.13 11:11

@LuciKo Čauky. Jsem mistr světa v přenášení!! :mrgreen: U první dcery - přenášení 5 dní - poté hospitalizace z důvodu zkalené plodovky, od vyvolávání porodu se ustoupilo a rovnou zvolen císař. Báli si o mimčo.
U druhého těhotenství - nechali mě přenášet 5 dní, poté ale dle utz váha 3800 gr, což bylo dost na to, aby mě nechali přenášet dále, měli obavu o jizvu po předešlém císaři, tak se 6. den přenášení začalo pomalu vyvolávat a povedlo se, stačila jedna tableta a za 6 hodin byla malá venku přirozeně. Kdybych nebyla po císaři, tak mě nechali přenášet i déle. A mám takový pocit, že to bylo stejně na spadnutí, protože ráno před nástupem mi odešla hlenovka a i mi po zavedení tablety rupla sama voda. Tak se tomu asi jen trochu pomohlo. :nevim:
Každopádně přeju, aby to šlo všechno tak jak má. :kytka: Jsou to nervy!! :mrgreen: Hlavně ty dotazy okolí ve smyslu TAK CO?? UŽ??? :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
10.9.13 21:20

Tak jsme nakonec na vyvolani ani nejake hmaty nemuseli chodit…maly se narodil ve 40+6tt sam od sebe a nenese zadne znaky prenaseni…plodove vody jsem mela tolik, ze to pry personal nikdy snad ani nevidel a maly vahu 3 570 gramu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí