Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravim, chci se zeptat zda bude problem v CARu kdyz chceme s manzelem rovnou ivf.. Inseminace nechcem. Dekuji za odpovedi.
Ahoj.
A vy jste samoplátci?
@tininas píše:
Ahoj.A vy jste samoplátci?
Ne. Normalne s pojistovnou.
Záleží kde je problém, ale je to vaše rozhodnutí, když nebudete chtít podstoupit IUI, tak prostě půjdete rovnou do IVF.
@Janča209 chtela jsem jen vedet jestli jim to nebude vadit kdyz nepodstoupime iui
Je to vaše rozhodnutí, když chcete rovnou IVF tak bude rovnou IVF, oni vám jen řeknou možnosti.
Myslím, že CARům jde hlavně o IVF, takže bránit se nebudou.
Ahoj.
Vím, že v Pronatalu v Praze to bylo takto:
a/ Od začátku nás připravovali na IUI.
b/ Ale ještě před tím po nás chtěli laparoskopii.
c/ Po laparoskopii a následném odstranění vejcovodu, kdy nám lékař jednoznačně napsal doporučení na IVF, tak se o IUI s námi nikdo nebavil. Rovnou tedy IVF.
Takže já mám zkušenost takovou, že CAR chce nejprve zkoušet inseminaci (je to přece jen levnější) a až poté IVF.
Pokud jste na pojišťovnu, budou zkoušet levnější varianty a to, že ty něco chceš, je nezajímá. Bohužel.
Já si teda taky myslím že u pojišťovny jde o to dříve zkusit levnější varianty léčby. Alespoň u jiných nemoci to tak je. Asi bych si zjistila, jestli to vůbec přeskočit jde pokud k tomu není zdravotní indikace.
@tininas tak to nevím Teda já má zkusenost jinou, já chtěla nejprve inseminaci a po všech vysetrenich zjistili, ze by to bylo naprosto zbytečne, a aspoň u nás v CARu by myslím nenutili IUI pokud tohle vyzkouset nechcete.Ja chtěla je to levnější menší zátěž pro tělo,nakonec máme dcerku z IVF/KETu.
To asi nebude tak jednoduche, ze ty chces ivf… Mate k tomu nejaky objektivní medicinsky duvod? Jestli vam zjisti nejakou zavaznejsi poruchu plodnosti, tak nikdo ztracet cas s iui nejspis nebude. Ale jestli budete v poradku a,, jenom" to nejde, tak ti nikdo hromadu hormonu do tela rvat chtit nebude…
Aha už to chápu tak to se omlouvám,u nás IUI nešlo. A meli jsme to také na pojišťovnu. K zakladatelce: už Vas vyšetřovali? Spermio,hormonalni profil apod.?
Záleži na vaší diagnóze. Se mnou se o IUI nikdo ani nebavil. Měli jsme rovnou nalápnované ivf s pgd. Proč ho nechcete? Je to nesrovnatelně levnější a nemusíš do sebe rvát hormony.
Příspěvek upraven 19.11.18 v 18:30
V lednu jdem na konzultaci. Tak ja nevim.. Chtela bych ivf rovnou. Uvidim zda s tim v natalartu nebude problem.
@AnastazieB Presne ![]()
Ja si teda nemyslim ze by byli proti IVF, to snad leda ze byste byli oba “zdravi” a mladi… jinak je to spise takova vypln casu nez jsou treba k dispozici vsechny testy atd…
Zdravim, chci se zeptat zda bude problem v CARu kdyz chceme s manzelem rovnou ivf.. Inseminace nechcem. Dekuji za odpovedi.