Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, je tu někdo kdo má za sebou chemicky peeling, popřípadě laser? Jak to probíhalo, jaké byly výsledky a poznalo to i okolí?
Předem moc děkuji za reakce, chystám se v nejbližší době a neví co od toho očekávat. Všechny diskuze, které jsem objevila jsou pomalu 10let staré.
Ahoj, já byla na obojím. Chemický peeling mi vůbec nepomohl, spíš naopak ještě mi pleť zhoršil. Možná záleží i na kosmeticce, ale já spokojena nebyla. Laser je skvělý, jedna z nejlepsich investic, co jsem udělala. Přišla jsem do centra, doktorka se mnou probrala vše od stravovacích návyku po hormony, předepsala mast na akné. A pak jsem byla na několika kurach laserem, jedna kůra trvala kolem 5min. Zbavilo mě to akne a také jizvicek po mačkání. Je to finančně náročnější, ale mě to za to stálo
@Dn0712 moc děkuji za odezvu. Právě zvažuji všechna pro a proti. A jak dlouhá byla pak rekonvalescence? Mohla jsi hned následující den do práce?
@Michalka26 píše: Více
No ten laser byl právě super, nešlo nic poznat. Ony jsou dva druhy, jeden přímo na akne a druhy na jizvicky, po tom na ty jizvicky, to jsem měla asi 2 dny takové fialové, ale žádná katastrofa, po tom na akné to bylo trošku červené tak hodku dvě.
Doktorka mi vysvětlovala, že to funguje tak, že akne je tvořeno nadměrnou produkci mazu ve zlazach, ktere jsou vlivem hormonu rozsirene, tím laserem se žlázy zúží a toho mazu se tolik netvoří. A mě to opravdu pomohlo perfektně, ale jak říkám nejde to najednou a musí se na laser jít víckrát a je to finance náročnější.
Já jsem to akne mela fakt skarede, maskovala jsem to makeupem a stejně to vypadalo hrozne. Mela jsem takové ty bolaky úplně a ten mám krásnou pleť.
Jo a ještě nevím, možná je víc druhů těch laseru, já byla na klinice LLC