Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chci se Vám svěřit hlavně protože mě zajímá, zda máte s něčím podobným zkušenosti. Mezi mnou a kamarádkou funguje určitá chemie. Ani jedna nejsme na ženy! Něco málo jsme spolu měly (víckrát), bylo to ale většinou po několika sklenkách alkoholu. Otevřeně jsme mluvily o tom, že by mezi námi mohlo být něco víc (jenom si trošku zaexperimentovat), ale ona chtěla, aby mezi námi šlo dál jen o přátelství. S odstupem času jsme na toto téma narazily znovu. Prý o tom tenkrát dlouho přemýšlela, protože mě vnímá jinak než jako blízkou přítelkyni, jsem pro ni sexuální objekt. Půlhodinový monolog o tom, že se přitahujeme zakončila opět, že jde mezi námi jen o přátelství. Co si o tom myslíte? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Že si chce užít se ženskou, ale nedělat z toho vztah. Zkušenost nemám, na ženskou bych nešahla ![]()
@radkka Ja teda taky ne, kamaradka je proste kamaradka. Na sex mam partnera.
@NikysekR píše:
@radkka Ja teda taky ne, kamaradka je proste kamaradka. Na sex mam partnera.
Prostě je to ženská, uplně se mi to hnusí. Tím nemyslím nic špatného, nic proti lesbičkám nemám, ale já bych prostě nemohla chlap je chlap ![]()
Sexuální objekt… no, nemám nic proti homosexuálům, ale celkově moc nechápu bisexualitu nebo takovéto choutky, podle mého názoru je to na poradu s odborníkem pokud si my sami neumíme ujasnit svoji sexualitu.
Neumím si vůbec představit že vyjíždím po kamarádce a to jich mám fakt hodně ![]()
Sex s ženou mi divný nepřipadá a to si o sobě nemyslím, že jsem bi. Nedokázala bych se „zamilovat“ do ženské tak jako do chlapa. Ale to nebrání experimentování v sexu ![]()
Co mi ale připadá divné, že to takhle cítíš ke kamarádce. Kamarád je pro mě někdo, ke komu nemám nějaké tajné city nebo ho nevnímám sexuálně. Takže podle toho tvého popisu byste pro mě fakt kamarádky nebyly.
Tak jsou dvě možnost, že to buď prubnete a nebo na to přestaneš myslet
a teď je otázka, co by se pak dělo, kdyby jste to prubly se vším všudy..
ty se cejtíš jako bi? nebo jak to s tou orientací máš? ![]()
@Nafrněná Já jsem někde četla, že většina odborníků bisexualitu neuznává jako sexuální orientaci, ale právě že je to akorát nerozhodnost a v poslední době i jenom móda ![]()
@Pettcherry Hele, to fakt nevím. Už si v žádným případě nevzpomenu, kde jsem to četla, natož abych to dohledala. To už není v mých silách ![]()
Proč by měla být bi? Stačí, že není puritánka a je dostatečně otevřená a prostě by chtěla. Nemusí ospravedlňovat své touhy a zařazovat se do nějakých společenských kolonek. Dle tvého popisu by chtěla i kamarádka, ale možná není tolik otevřená a bojí se, že by ji to nějakým způsobem vyhranilo. Máš teď asi chemie plnou hlavu, zkusila bych na to nemyslet, nic nijak neuzavírat a neřešit. Pokud to má přijít, tak to přijde. Stejně je obvykle to očekávání na tom všem to nejhezčí ![]()
@TatianaW Tak hele, ruku na srdce. Věta „ani jedna z nás nejsme na ženy“ a „sem tam jsme spolu něco měli“…to se jaksi vylučuje ne? Napsala bych to jinak když už tedy. Ani jedna nejste homosexuální, ale jste bisexuální. To zn. že jste tolerantní i ke stejnému pohlaví.
Nevidím důvod na diskuzi, pokud vyloženě nechceš nějak rozjet debatu. Chceš si vyzkoušet i něco, co může být pro některé tabu, no tak jo, proč ne, když vám to tak oběma vyhovuje. Víte co děláte, jste plnoleté, nikomu tím neubližujete, zkoušíte třeba nepoznané a neotěhotníte z toho a třeba tím i jednou ohromíte své partnery, protože většiny z nich, je tohle tajný sen.Je to jen a jen vaše věc. Názory typu, že jste divné nebo že tohle je za hranicí etiky…proč? Ani já sama nevím, kde hranice etiky začíná a kde končí, pokud takovou věc člověk praktikuje dobrovolně a tak, jak jsem psala. Každý má totiž své hranice, přes které by dál nešel. Někdo vyznává jen klasický sex, jiný orál, anál, s více partnery, jiný s partnerkou, jiný třeba pro mě za mě zavěšený hlavou dolů. V životě je důležitějších daleko víc věcí, než to, jestli se někomu líbí kamarádka.
Taky bych potrebovala takovou kamaradku - doma je to po letech celkem nuda.
Neres to a uzivejte, holky ![]()
@TatianaW Pokud tě přitahuje osoba stejného pohlaví, tak jsi buď bisexuální nebo lesba. To je třeba si v první řadě uvědomit. Nefunguje to tak, že jsem na chlapy, opiju se a jsem na ženský. Naopak alkohol odbourává zábrany, takže v člověku většinou vypluje na povrch to, co je pro něj nejvíc přirozené. Kamarádka to má nejspíš podobně, ale zřejmě se toho obává. Pokud spolu dva lidé něco mají (ať už ženy s muži nebo osoby stejného pohlaví), tak se podle mě už nikdy nejedná o čisté přátelství. Nepíšeš, zda jste zadané, máte doma partnery/partnerky, takže těžko radit. Ještě mě napadá, že si kamarádka svou sexuální orientaci nechce připustit, obává se, stydí se.
Ahoj, ano, mám to tak. Ale já o sobě vím, že mě ženy přitahují a mám partnera, který to toleruje.
Na bisexualitě není nic špatného, a kdo tvrdí že ano, je to zasotalý puritán
.
Anonymka A.