Chemtrail teorie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54030
16.2.17 15:43

Novinka - letadlo s motory na konci křídel vypouští kondenzační čáry :lol:… co neexistuje, nelze popírat, ale je možné to prohlásit za konspiranční teorii… Bůh ví, jak to je a já se za něho nepovažuji, tak si můžu dovolit pochybovat, že všechno je možné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
16.2.17 17:30
@Tichošlápek píše:
@Annci co te děsí na dopravních letadlech?

Děsí mě to množství. Znečištění. To, že místo, aby létala směrem, kterým potřebují, letí nad námi, protože je tu levnější letecký koridor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
16.2.17 18:03

Jako že někdo věří takové teorii je jedna věc. ale že někdo věří tomu, že jako obrana je nejlepší na zahradu rozmístit talíře s octem, a on když se odpaří, tak vás to na té zahradě ochrání před chemikáliemi…a že když dáte na zahradu talíř tak za chvíli to má na ty čáry vliv a oni se pod vlivem toho octe z jednoho talíře!!! rozpouští…tak to mi hlava fakt nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.2.17 18:22

@Alyss1 k propadnutí do konspiračních teoriích, do altternativních faktů, do výkřiků jako „já mám právo pochybovat“ je potřeba vzdát se základní tradice evropské civilizace - totiž pečlivé práce s fakty. Je to pracné, namáhavé a ne každý na to má vlohy a když je nemá, tak je to o to pracnější.

Takže když už někomu pomáhá věřit tomu, že za to může spiknutí, tak mu octování nepřijde tak špatné. Navíc je tam ten prvek, že čím víc se mi smějí, tím víc je jasné, že je to pravda. Galileo taky nedovolal!

jinak má o tom skvělou přednášku třeba Leoš Kyša. Je ovšem jasné, že je placen ilumináty, Babišem a kdo ví kým ještě.

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
21.2.17 08:02

@Ou Velmi zajímavé přízpěvky, díky, začíná mě to zajímat…myslím konspirační teorie a jejich vliv, vznik…jinak já si myslím, že každý z nás něčemu nepodloženému věří, třeba náboženství (každé) je v podstatě jedna velká konspirační teorie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.2.17 10:06

@BaMaK ne - víra v něco a utopení se v úzkosti, kdy člověk se chytne něčeho, co mu dává smysl jsou dvě odlišné věci.

Ostatně v té přednášce tam Leoš Kyša říká, že konspirační teorie jsou novodobé mýty. Moc ne - antropologicky jde o odlišné věci.

Respektive jde mít náboženskou víru postavenou na stejném základě v konspirační teorie a nejrůznější podobné pověry korelují s nedostatekm kultivované práce se spritualitou (ostatně toho Chestertona tam taky cituje).

Ale konstruktivní, neneurotická víra spíš pomáhá snášet nejistotu, než aby nutila věřícího ve vytváření bizarních logických prolézaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.2.17 16:31

Není se čeho báát..
Už hodně dlouho se k distribuci používám pitná voda :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
22.2.17 10:13

@Ou Uf…tak jsem si ten 3, odstavec musela přečíst 2×, abych se chytla :-D. Ale i víra se může zvrhnout v „utopení v úzkosti“. Záleží na povaze jednince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová