Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dekuji moc za odpoved. A proč se nesmí kombinovat pás i isofix k upoutání autosedačky? Narazila jsem na Vaši poznámku výše v diskuzi.
vždy se musí použít jen jeden způsob poutání, protoža každý pracuje na jiném principu, u isofixu je to povné spojení, ale isofix má kloub, po kterém se sedačka v případě nárazu zkoupne, u pásu to zase dělá pružnost pásu, kdyby se oba způsoby zkombinovali nebude to fungovat a zatížení na dítě může být větší.
Dobrý den,
dá se použít k připoutání pásu TT i úchyt v zavazadlovém prostoru (oko), ke kterému se běžně přicvaknou sítě síťového programu?
Máme octavii combi 2010 a fabii combi 2009 a chtěli bychom sedačku Chicco Key 1 isofix 2010.
Děkuji za odpověď.
ne, sedačku s pásem TT můžete připoutat pouze do speciálního oko na pás TT, nemůžete jen do očka na síť co je v zavazadlovém prostoru, to na to není stavěno, Octavia to oko nemá, nová Fabia by již měla mít oko na TT,
takže vyberte raději jinou sedačku na isofix, která nemá oko, ale podpůrnou nohu, třeba Römer Safefix plus, nebo Duo plus, Besafe IZI Comfort isofix, MC Pearl…
Dobré ráno Steeve,
díky moc za Vaši odpověď. Chápu to správně, že tedy sedačky Chicco Key 1 Isofix se vůbec nemůže v Octavii combi z roku 2010 používat?
A z těch Römerů doporučujete raději DUO plus nebo Safefix plus?
Děkuji moc za váš profi názor.
ne, chicco key 1 se nesmí na isofixu použít bez pásu TT, a pokud v autě nebude oko na pás TT tak se nemůže použít.
safefix plus je prostornější, pohodlnější, má opěrku hlavy, takže safefix plus
Už jsem byla rozhodnutá ke koupi Romer Safefix Plus TT, ale dočetla jsem se, že není možné jej upevnit vůbec bezpečnostními pásy (např. v autě prarodičů při mimořádném převozu) - to je dost omezující.
Dále bych chtěla podotknout k diskusi výše, že sedačky Chicco Key 1 Isofix a Romer Duo Plus mají srovnatelnou bezpečnost (obě hodnocení 2,1 = dobře) při rozdílné ceně.
ano, Römer Safefix plus TT nejde připoutat pásem z auta, ale Safefix se vyrábí ve dnou provedeních- safefix plus- ten má podpůrnou nohu a kromě isofixu jde připoutat i pásem pro případ použití v autě kde isofix není, nebo safefiux plus TT- s pásem TT, a ten nejde připoutat pásem.
Takže pokud chce někdo sedačku safefix , která se dá připoutat i pásem má možnost koupit Safefix plus.
Rozdílná cena u Chicca a Römeru jistě je, Chicco Key 1 isofix cca 6000,– a Safefix cca 7500,–, ale u Römeru je o 50% delší záruka a o 15% zvětšený korpus,měkčí polstrování a výběr z 12 potahů( Chicco 2) a díky 2 variant sedaček- s nohou i na pás se dá vybrat do každého auta, Chicco může jít pouze do aut s okem TT- takže dosti omezený výběr. Proto je i ten rozdíl v ceně.
Když už porovnávat Key 1 isofix tak ne k Safefixu - ten je větší, ale k Römer Duo plus- jsou stejně velké, obě mají 4 hvězdičky z bezpečnosti, a tam je také cena přibližně stejná.
steve …vidím e ste odborník a už dlhšie mám dilemu aku autosedačku nasadiť po vajičku maxi cosi:)…za chvilku budeme potrebovať a neviem stale aku…keby ste mi vedeli poraiť či mám možnosť použiť v lagune 2001 a isoix alebo nie a aka sedačka by bola popripade najlepia…rozmyšlal som aj o cybexe z pultikom a myslim že aj iddy to robí…dakujem za odpved
Dobrý den, v autě máte isofix, takže doporučím isofixovou 9-18 a to Römer Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…