Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
stále se nemůžu rozhodnout, kterou z těchto dvou autosedaček mám koupit. Jelikož obě nejsou právě nejlevnější, tak nechci udělat chybu. Máme Škodu Felicii,takže taky je důležité, jestli nebude problém se zapnutím sedaček. Nejspíš si některou z těchto sedaček budeme kupovat přes internet. Navštívili jsme několik obchodů s autosed. a nikde tyto značky neměli, takže si je ani nemáme kde vyzkoušet. Holky, která z Vás máte Felicii a jednu z těchto autosed. , tak mi prosím napište zkušenosti se zapnutím. Nejspíš budeme sedačku pokaždé vytahovat z auta (mám strach z krádeží), tak potřebuji taky vědět, jak dlouho trvá a jak moc je složité s inst. sedaček. Moc děkuji
Máte zkušenost s Maxi-Cosi Priori?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi PrioriKarinko,
my máme MC 9-18 a kupovali jsme ji v Ostravě ve Futuru (nevím, jak se to teď jmenuje). Mají ji tam pořád a mohli jsme si ji vyzkoušet do auta (složit peníze, půjčit si jí a pak se rozhodnout).
Romerku máme ve větší kategorii 15-36 a taky jsme spokojení. Obě jsou to dobré značky.
Necháváme je v autě, tak neporadím odhledně častého vytahování.
Ahoj,
my máme Römer a ta se upíná celkem rychle. Po:,–(í se do auta, překlopí se záda, dole se provlíkne pás, na remeni taky a celá se zase zpátky zacvakne.
Jinak rozdíl mezi MC a Römerem je fakt minimální, co se týče bezpečnosti, vyjdou obě na jedničku. Takže nakonec maminy vybírají třeba podle potahu ![]()
Römer má ale jednu velkou výhodu, a to posouvání ramenních pásů. Ta verze Plus má plynulé posouvání, které se zvládne za vteřinku a velmi pohodlně. U Maxi Cosi se človek docela zapotí, než to všechno provlíkne, je to jako hlavolam. Tož tak. M.
Cena je u obou sedaček přibližně stejná, ale rozdíl je v bezpečnosti- Roemer King TS plus má z testů bezpečnosti ADAC 4 hvězdičky, a Maxi-cosi Priori XP pouze 3 , takže jednoznačně volit Roemera, protože bezpečnost u sedaček je to nejdůležitější,
a druhá věc je poutání, King má perfektně vymyšlený systém TS , kde se velmi dobře poutá sedačka, a i nastavení výšky ramenních pásů je velmi snadné oproti M-C.
Jediné co má M-C lepší, jsou hezčí potahy, ale to by mělo být ve výběru až na posledním místě.
Taky hlasuju pro Römer, máme ji pro oba kluky, rozhodovala jsem se taky podle testů a jsem spokojená.
Tak ja zase hlasuju pro MC, je super a v testech vysla jako nejlepsi, ted uz se netestuje, protoze se na ni meni pouze potahy. Urcite chce do sedacky po:,–(it i dite a uvidis, jak je v ni spokojeny.
Kristyno tady je tabulka testů ADAC a jak je vidět tak M-C priori má 3 hvězdičky a Roemer King 4 hvězdičky, tak co je víc?
a tam se podívej na kategorii 9-18 a pokud nepočítám isofixové sedačky tak je King nejlepší.
A o pohodlí mezi M-C a Roemer nemůže být řeč, ať je to v poutání sedačky, nebo velikosti polstrování, v obou případech má Roemer navrch, a kdo vyzkoušel obě dá mi za pravdu
Já vybírala z těchto dvou také, máme Priori XP-z důvodu , že Romerka měla hrozně mělký sed-zkoušeli jsme to ve věku 10měsíců a malé končil sed nad kolínkama.A opak taky Romerka se mi zdála o dost těžší. (Sedačku dávám pokaždé do kufru)
Lenquito, váha Priorky je 9,5 kg, Kinga 10,5 kg, to zase není takový rozdíl, ale pokud dáváte stále sedačku do auta, vyzkoušejte si někdy uchycení Kinga TS, to jde přimontovat a odmontovat mnohonásobně rychleji a snadněji než Priorky.
My máme Romer King TS Plus a do auta se dává výborně - to odklopení zad je skvělá věc. Je fakt, že je hodně těžká, takže při denním dávání do kufru si člověk zaposiluje …
Mělký sed nemůžu posoudit, syn má 3 roky, jezdí v ní stále a do jara ještě bude, nemám pocit, že by mu sedačka byla malá.
Martina
Já jí samozřejmě nevážila, ale přišla mi do ruky dost těžká.
To odklápění zad se mi taky líbilo,ale i Priorku připevním do auta v mžiku.