Romer King TS Plus nebo Maxi Cosi Priori

2216
27.11.07 09:52

hlasování-Romer King TS PLUS nebo Maxi Cosi Priori

stále se nemůžu rozhodnout, kterou z těchto dvou autosedaček mám koupit. Jelikož obě nejsou právě nejlevnější, tak nechci udělat chybu. Máme Škodu Felicii,takže taky je důležité, jestli nebude problém se zapnutím sedaček. Nejspíš si některou z těchto sedaček budeme kupovat přes internet. Navštívili jsme několik obchodů s autosed. a nikde tyto značky neměli, takže si je ani nemáme kde vyzkoušet. Holky, která z Vás máte Felicii a jednu z těchto autosed. , tak mi prosím napište zkušenosti se zapnutím. Nejspíš budeme sedačku pokaždé vytahovat z auta (mám strach z krádeží), tak potřebuji taky vědět, jak dlouho trvá a jak moc je složité s inst. sedaček. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Maxi-Cosi Priori?

Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi Priori
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.11.07 09:58

Karinko,
my máme MC 9-18 a kupovali jsme ji v Ostravě ve Futuru (nevím, jak se to teď jmenuje). Mají ji tam pořád a mohli jsme si ji vyzkoušet do auta (složit peníze, půjčit si jí a pak se rozhodnout).
Romerku máme ve větší kategorii 15-36 a taky jsme spokojení. Obě jsou to dobré značky.
Necháváme je v autě, tak neporadím odhledně častého vytahování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
27.11.07 10:08

Ahoj,
my máme Römer a ta se upíná celkem rychle. Po:,–(í se do auta, překlopí se záda, dole se provlíkne pás, na remeni taky a celá se zase zpátky zacvakne.
Jinak rozdíl mezi MC a Römerem je fakt minimální, co se týče bezpečnosti, vyjdou obě na jedničku. Takže nakonec maminy vybírají třeba podle potahu :lol:
Römer má ale jednu velkou výhodu, a to posouvání ramenních pásů. Ta verze Plus má plynulé posouvání, které se zvládne za vteřinku a velmi pohodlně. U Maxi Cosi se človek docela zapotí, než to všechno provlíkne, je to jako hlavolam. Tož tak. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.11.07 14:29

Cena je u obou sedaček přibližně stejná, ale rozdíl je v bezpečnosti- Roemer King TS plus má z testů bezpečnosti ADAC 4 hvězdičky, a Maxi-cosi Priori XP pouze 3 , takže jednoznačně volit Roemera, protože bezpečnost u sedaček je to nejdůležitější,
a druhá věc je poutání, King má perfektně vymyšlený systém TS , kde se velmi dobře poutá sedačka, a i nastavení výšky ramenních pásů je velmi snadné oproti M-C.
Jediné co má M-C lepší, jsou hezčí potahy, ale to by mělo být ve výběru až na posledním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
27.11.07 16:06

Taky hlasuju pro Römer, máme ji pro oba kluky, rozhodovala jsem se taky podle testů a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
27.11.07 16:24

Tak ja zase hlasuju pro MC, je super a v testech vysla jako nejlepsi, ted uz se netestuje, protoze se na ni meni pouze potahy. Urcite chce do sedacky po:,–(it i dite a uvidis, jak je v ni spokojeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.11.07 16:39

Kristyno tady je tabulka testů ADAC a jak je vidět tak M-C priori má 3 hvězdičky a Roemer King 4 hvězdičky, tak co je víc?

www.adac.de/…tze/gtab.asp?…

a tam se podívej na kategorii 9-18 a pokud nepočítám isofixové sedačky tak je King nejlepší.

A o pohodlí mezi M-C a Roemer nemůže být řeč, ať je to v poutání sedačky, nebo velikosti polstrování, v obou případech má Roemer navrch, a kdo vyzkoušel obě dá mi za pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
27.11.07 16:52

Já vybírala z těchto dvou také, máme Priori XP-z důvodu , že Romerka měla hrozně mělký sed-zkoušeli jsme to ve věku 10měsíců a malé končil sed nad kolínkama.A opak taky Romerka se mi zdála o dost těžší. (Sedačku dávám pokaždé do kufru)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.11.07 20:44

Lenquito, váha Priorky je 9,5 kg, Kinga 10,5 kg, to zase není takový rozdíl, ale pokud dáváte stále sedačku do auta, vyzkoušejte si někdy uchycení Kinga TS, to jde přimontovat a odmontovat mnohonásobně rychleji a snadněji než Priorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
28.11.07 10:39

My máme Romer King TS Plus a do auta se dává výborně - to odklopení zad je skvělá věc. Je fakt, že je hodně těžká, takže při denním dávání do kufru si člověk zaposiluje …
Mělký sed nemůžu posoudit, syn má 3 roky, jezdí v ní stále a do jara ještě bude, nemám pocit, že by mu sedačka byla malá.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
28.11.07 17:22

Já jí samozřejmě nevážila, ale přišla mi do ruky dost těžká.
To odklápění zad se mi taky líbilo,ale i Priorku připevním do auta v mžiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí