Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hoky, prosím poraďte který, hlavně aby byl skladný a prostorný. Napište zkušenosti. Chci to jen na rychlovky k našim a do obchodů. ![]()
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Chicco LiteWay?
Přidejte zkušenost s Chicco LiteWaymám multiway. teda skladný není lehký taky ne, máme ho jako „terénní golfky“ do kempů na hory a tak.
zkus třeba golfky (skládání teda jako sporťák na malou placku) PegPerego. má ho kámoška, váží asi 4,5kg, krásně ovladatelný velký košík, pro dítě pohoda. do města bych volila tento, chicco je fakt spíš „tank“ ![]()
No Peg Perego je už dražší, já chtěla něco levnějšího a jen do obchodů a na jiné přejezdy. jinak máme Slaloma.
kámoška má asi za 3tis což je srovnatelné a myslím že kolem 2-3tis najdeš víc golfáčů lehčích a menších než je chicco. podle mě to fakt není dobrý golfáč jen do města nebo obchodů. my ho máme fakt do terénu spíš.
já bych si na rychlovku koupila Zappa.
teď je na něj možná ještě celkem malý, ale věk už má (podle mého je od roka), a je to kočárek, který naprosto plně doceníš až bude prcek více chodit než se vozit (a až se nebudeš chtít tahat se slalomem..). je ovladatelný jedou rukou, na nákupy super, skladný (vejde se pod sedačku v autě),
já vozila ve speedim, takže chápu, že chceš jen něco na přejezdy, protože tyhle kočárky jsou lehoučké a ovladatelné. proto ti píšu sama za sebe, že mi klasické golfky přišly hrozné… blbě ovladatelné, kopala jsem se do koleček (/btw multiway). za mě ani jeden! - ráda poradím nějaký jiný, pokud ne zapp, je dost klasických golfek, které jsoulepší, než ta chicca…
liteway má blbé ty přední kolečka, na kluzkém podkluzují, nebo se sekají, ale spíše splňuje úkol „utíkáčku“. Multiway už jsou bytelnější golfky, ne lehké, docela velké i po složení, s velkou výbavou, kterou asi nevyužiješ…
btw, zapp se dá sehnat nový za 4tis, což je srovnatelné s chiccem, kvalita je ovšem naprosto jinde (sama mám zappa kupovaného 05/2007, já ho mám z druhé ruky, jezdí dva roky vojtova života a stále je OK., to o chiccu říct nemohu…)
Ahoj a co golfky Jané energy 20O9.Já teda s tím zkušenost nemám ale mě se líbí a cena taky docela dostupná.Jsou lehký skladný. ![]()
Ahoj, máme jané energy od Martinových 10.měsíců a spokojenost. Ale je to takový letní kočárek, žádná izolace, zimní výbava. Plus: je lehoučký, malý, výborně skladný (třeba do auta), polohovatelný. Do nákupních center ideální, dobře se s ním jezdí a všude v pohodě vlezeš. Myslím, že nejvíc ho ocením příští rok, kdy už bude kočár jen pohotovostní záležitost a budu ráda, že nemám nic velkého a těžkého. Je už teď občas opruz tahat slaloma, když malý venku ťape (golfáč mám zazimovaný), ale když je kosa a Martin chodit nechce, jsem za něj zase ráda
Spíš jsem se golfáčkem už trochu zmlsala ![]()
Ale jestli se rozhoduješ mezi těma dvěma, vzala bych multiway. Na Liteway docela nadávaj, prý má blbý kola a špatně jezdí. Ale to jsem jen vyčetla, když jsem taky vybírala.
martasaja:Ahoj,mě se právě líbí na tom Jané že je lehký atd.Akorát mi teda chybí to, že je právě takový letní že tam všude fouká.Ale nám se to bude hodit protože malej začne chodit někdy na jaře v létě a to si myslím že je ideální.Tak jsem ráda že jsi s ním spokojená.Zajímalo mě jak se s ním jezdí atd.A skládá se dobře?Není to nic složitýho?
Natašo, to mi nedělej
Já jen tak kukla a zamilovala se na první pohled http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ale u Zippu se asi nedají polohovat zádá co ? Tenhle mě dostal na kolena, hlavně i ty míry skládání, což do auta super. Obávám se, ale že tolik penízku nedám dohromady. Jinak vypadá super.
petra79 píše:
martasaja:Ahoj,mě se právě líbí na tom Jané že je lehký atd.Akorát mi teda chybí to, že je právě takový letní že tam všude fouká.Ale nám se to bude hodit protože malej začne chodit někdy na jaře v létě a to si myslím že je ideální.Tak jsem ráda že jsi s ním spokojená.Zajímalo mě jak se s ním jezdí atd.A skládá se dobře?Není to nic složitýho?
Ahoj Petro,
Na jaro, leto je super. A příští zimu už bude asi jedno, jak je zazimovaný, děcka budou stejně už velký a v kombinézách někde lítat, jestli vůbec bude ještě kočár potřeba. Jezdí dobře, tím jak je lehký, krásně se ovládá i třeba jednou rukou, ale nedá se srovnat se slalomem (velký nafukovací kola jsou nedostižný). Je dobrý vyzkoušet někde v obchodě, jak jste vysocí, jestli nekopete do koleček. Myslím, že se všemi golfkami se musí jezdit trochu jinak, ruce víc před sebou, ale je to jen zvyk. Skládá se dobře, rychle, má dvě pojistky, rychle se naučíš, podkopnout, jedna ruka jedna pojistka, druhá další, zmáčknout a je to. Lehce zvedneš, hodíš do kufru a jedeš. Rozkládání je ještě jednodušší. Měla jsem strach z velikosti lůžka, ale malýmu nevadilo. Oproti slalomu jde víc do lehu, tak se tam i líp vyspal a viděla jsem v něm spát i dvouleťáka. Ve vedrech bylo super, že se celá ta zadní plachta dá vyrolovat nahoru a větrá to, přitom stříška cloní. Co mi vadí, tak že tam není žádná kapsa na drobnosti(což by zase asi komplikovalo skládání) a že v poloze dítěte ležmo se nedostaneš do košíku (prý problém mnoha golfek).
ahoj tak to je supr,že se to dá dát do lehu aby si schrupnul.Tak teď musím najít obcod kde to vyzkouším koukala jsem a nikde jsem ho neviděla ![]()
Anetoska ![]()
polohování nemá. bohužel i bohudíky. je to prostě jiný typ kočárku, je dimenzovaný pro starší děti, vojtovi se krásně vejde hlava pod boudičku, do ničeho nenaráží, ze speediho už přečuhuje, tady nádhera… zpočátku mi to nepoloh.trochu vadilo. ale jen mě, Vojtovi ne. usínal v něm, spal v něm. sedačka je ergonomická, krásně tvarovaná, a aspoň pro mé dítě pohodlná…
(pro pobavení story: jdeme ven, Vojtovi je něco přes rok. posadím do chicca. řev. zvednu, posadím do zappa. klid. dítě usnulo během 5minut a spalo hodinu. v sedě. s hlavou opřenou o boudičku a plyšového psa).
myslím, že se slalomem v záloze by ti to polohvání vadit nemuselo, stejně jako mně. navíc časem opravdu není polohování u kočáru důležité…
ta skladnost je fantastická, na počátku jsem měla malé auto, mazdu 2 a vozila ho za sedačkou, pod autosedačkou, vlastně permanentně..
jinak energy, nejsou špatné. jednou jsem v nich vojtu vezla, je opravdu znátz že jsou lehké /proti chiccu/, polohovací jsou hodně, to jsem až koukala… jsou užší než multiway. skládaly se mi dobře. taky dobrá volba..
(musím přiznat, že jsem o nich uvažovala, než jsem si koupila mulťáka, ale -asi bihužel - jsem šla nakonec do něj. no, aspoň jsem si vyzkoušela na vlastní kůži že nemusí být nejlepší to, co má mi přijde většina maminek
)
Já jsem taky přemýšlela o multiway ale přečetla jsem si pár diskuzí a nejsou zase tak nejlepší.a já hlavně chci aby byly lehký a lehce skládácí abych mohla sněma v pohodě cestovat.Půjdu si je ještě vyzkoušet do obchodu a uvidíme. ![]()
Tak nakonec na doporučení Nataši
jsme koupili Zappíka. Je suprovej, krásně se veze a je hodně skladný. ![]()