Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, my jsme golfky podědili a už je občas používám, ale jen když vím, že někam jedu MHD a nebudu nikde moc dlouho chodit. Jinak používám sporťák a počítám, že ještě aspoň do léta budu, přece jen se mi zdá pro dítě pohodlnější.
Máme golfky kvalitní (PP Pliko), ale stejně to není ono, ta kolečka jsou vždycky malá proti sporťáku (mám Mutsy UR) a navíc, já nedám dopustit na nafukovací, přijde mi pak celý kočárek pro prcka takový „měkčí“.
Ale to je jen můj názor, třeba se mnou ostatní nebudou souhlasit…
Ahojky,my jsme do 1r a 4m jezdili jen s kočárem (Jané).ale na dovču jsme koupili úplně obyč golfky,aby šly složit do hůlek kvůli letadlu,měly jen jedno polohování zad a neměly polohování nožiček.Chtěla jsem je pak hned prodat,ale dodnes je mám doma ve skříni.
Malá v kočárku nespala,tak nám stačily a byly super.Na léto,na rychlovku do města,na cestu někam blízko…Ale v zimě jsme zase vytáhli sporťák a jezdilo se v něm do jara,kdy se kočárky schovaly a beru je jen na druhou stranu města pěšky,nebo k dr,když není manžel doma.
Neporadila jsem,ale my jsme je hodně využili,i když byly obyčejné.
ahojky pelu my máme golfky už teď! používáme je do autobusu. Máme pierre cardin albatrros. mají nánožník slídu velký kolečka a stáli 2160,–
Tak my jsme kupovali golfky až po roce. A i když jsou sice lehčí tak lituji že jsem dala sporťák pryč. Ale chtěla jsem něco co zabere méně místa v autě jelikož pořád někam cestujeme. Máme Chicco Multiway a jsem jinak spokojená. No kamarádka má X-lander a chce ho mít dokud bude kočár zapotřebí. Malému je rok a čtyři měsíce a pořád je tam v pohodě. A to kolečko jí to dělá taky. No pokud budeš mít pořád v záloze sporťák tak proč ne, ale na zimu bych to ještě nechala.
myslím, že obecná rada není, bohužel..
osobně jsem do synových 15m používala sporťák - byla zima -, pak na jaře chvíli odmítal kočár úplně, v 18m si sedl do zappa a už z něj nevylezl. na celodenní výlety stále Q.speedi, ale jinak zappík a teď už jen on…
rozhodně zima je za dvěřmi a pokud extra nejezdíš MHD, nebo nemáš zálibu v brouzdání nákupními centry, golkfy bych teď nekupovala. počkala bych na jaro a pak uvidíš, jaké mimčo bude. třeba ti v kočáře bude spávat a ty oceníš měkkou jízdu a velikost sporťáku. třeba spátnebude a naopak oceníš velikost, ovladatelnost a pohodlnost - v sedu - zappek . prostě bych počkala do jara.
pokud je využiješ do MHD, nedávno jsem teda viděla novinku od HAUCK - nemá sice obří kola, ale má velký košík, spojenou rukojeť a bude se dobře ovládat. kamaarádka měla safety 1st co tu prodávala Kika, bohužel už ne, a jí ho bohužel zrasili v letadle a tenhle je dost podobný…
http://www.malvik.cz/…kocarek-2010
http://www.malvik.cz/…l/100297.jpg
Golfky co váží 9,5 kg jsou dost těžký… Dcera je o dva měsíce starší a budu je výhledově kupovat, asi si je nadělím pod stromeček. Určitě se nevzdám sporťáku, golfky užiju do MHD.
Natašo tebe ty kočárky taky berou
No nejsem aspoň praštěná sama… Hauck malibu je moc pěkný.
Já bych dala dítě do golfek nejdřív v době, kdy samo chodí. Většinou jsou minimálně odpružené a docela kostitřasy
Když dítě chodí, tak se pak hodí menší a lehčí kočárek - jednou rukou vezeš kočár a druhou vedeš dítě, případně ho honíš … A taky si do něj může samo nastoupit,
Martina
Asi nejvíc mi mluví z duše Zubr.
Taky jsem tak přemýšlela. Sporťák do doby, kdy bude dítě převážně v kočáře a až začne chodit, golfky. Ale pak už jen nějaké malé, skladné, lehké, které budem s sebou tahat jen pro případ „Mami mě už bolí nožičky“, nebo na případné spaní venku. Kdy převážně dítě capá samo, ale ještě nevydrží delší trasy, kdy společně s kočárem se tahá odstrkovadlo a spol. Nakonec jsme je koupili dřív, jen kvůli cestování autem (sporťák se tam špatně skládal) a přes leto bohatě využili. teď jsou zazimované a na jaře nastane jejich hlavní využití.
Máme Jané energy.
Zubr píše:
Já bych dala dítě do golfek nejdřív v době, kdy samo chodí. Většinou jsou minimálně odpružené a docela kostitřasyKdyž dítě chodí, tak se pak hodí menší a lehčí kočárek - jednou rukou vezeš kočár a druhou vedeš dítě, případně ho honíš … A taky si do něj může samo nastoupit,
souhlasím naprosto, bohužel, někdy v MHD nebo do auta nebo na dovolenou letadlem je zapotřebí golfky i dříve… (kamarádce v letadle oddělali naštěstí jen golfky a ne sporťák za 12tis.. a někdy je ochota lidí v MHD naprosto nulová… pak vidím, jak těhotné pomáhají s kočárkem a vedle čumí 20letý výrostek… )
Keit -jojo, berou, škoda že jen virtuálně, vzhledem k věku našeho čerta… mám svého zappa a smůlu ![]()
Psala sem ale úplně na začátku, že přemýšlím o koupi na jaře.Nemám v úmyslu kupovat golfky teď. Nejdříve na jaře kdy bude malýmu rok. Ale nevím, asi dokud mě to nebude hodně štvát nechám sporťák, mám právě strach z těch malých koleček a x-lander nám vyhovuje.
Jinak ten kočárek na obrázku vypadá výborně!!!!
kamarádka už dlouho používá peg perego pliko a jsou super. jdou do lehu, jen váha je těžší, ale dají se používat už od půl roku, mají super polstrování. myslím, že je spokojená. používá na normální ježdění.
já mám obyčejné a sporťák byl lepší, příště bych si koupila např. chicco multiway nebo jak se to přesně jmenuje.
Pellullinka píše:
Psala sem ale úplně na začátku, že přemýšlím o koupi na jaře.Nemám v úmyslu kupovat golfky teď. Nejdříve na jaře kdy bude malýmu rok. Ale nevím, asi dokud mě to nebude hodně štvát nechám sporťák, mám právě strach z těch malých koleček a x-lander nám vyhovuje.Jinak ten kočárek na obrázku vypadá výborně!!!!
omlouvám se, to víš, dělám 100 věcí najednou a pořádně si nepřečtu dotaz
![]()
já bych měla taky strach si nechat jen golfky
i na jaro-léto, ale sama uvidíš…
hmm, takže radši vybrat tak abych byla schopna si koupit golfky jako druhý kočárek že?
Děkuju za rady!!!!! ![]()
Ahoj,
ja ted koupila golfky, protoze nemuzu tahat sportak do auta a z auta ![]()
Jsem hodne spokojena s nasim sportakem Jane Slalom a ty golfky bych nekupovala, kdybych byla tehotna, max jak pisou holky, na kratsi prochazky nebo do toho letadla, aby se sportak neznicil, kdyby maleho bolely nozky a tak.
Koupili jsme golfky 4,5 kg cca, maji i strisku, ale desny, v porovnani se sportakem, dnes jsem poprve vyjela, malej teda sedel a koukal, v poho, ale ja mam vyklepany ruce, ma to oddeleny madla, po kocicich hlavach to skakalo.. ![]()
Takze jestli se ptas, v kolika letech, tak souhlasim se Zubrem, az sam chodi a chce hodne chodit, ale nekdy potrebuje sedet a tak ![]()
Prosím všechny zkušenější maminky o pomoc a radu.
Zajímalo by mě kdy je ideální doba dát dítě do golfáče. My teď máme x-lander xa a jsem moc spokojená, jen mi teď nějak kloktá přední kolečko. Ale jinak super. A já nevím jestli na jaře pořídit golfky nebo si kočárek nechat.
Chtěla bych nějaké golfky aby měli větší kolečka, aby byli prostorné a měli větší nákupní košík. Je tolik kočárků, že je to hrůza.